Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Samsung G. Mini 2 - nenaběhne, nejde recovery ani download

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> GSM / CDMA / LTE technika a telefony
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Peca



Založen: Aug 01, 2013
Příspěvky: 61

PříspěvekZaslal: pá květen 16 2014, 16:58    Předmět: Samsung G. Mini 2 - nenaběhne, nejde recovery ani download Citovat

Zdravím,
Telefon Samsung Galaxy Mini 2 (GT-S6500) po zapnutí ukáže logo Samsung a poté se zastaví na obrazovce s názven telefonu a občas zabzučí (1 zavibrování, 2 vteřiny pauza, 3 rychlé zavibrování, dlouhá pauza a pak opět to samé dokola), ale systém nenaběhne. V telefonu byl originální software a nebyl dělán žádný pokus o přehrání ROMky. Stalo se to při používání.

Naneštěstí je poškozené tlačítko na přidávání hlasitosti (na ubírání je v pořádku), takže není možné dostat se do recovery modu, ani do download modu. Tlačítko je jakoby zamáčnuté a po rozdělání jsem zjistil, že se z desky utrhnul jeden kontakt (kontaktní ploška), takže nejde tlačítko ani přemostit nebo vyměnit. Je možné, že by ta kontaktní ploška nevedla nikam dostrany, ale že by vedla rovnou dolu do další vrstvy plošného spoje? Kdybych věděl, kam ten vývod vede, tak bych se mohl na to místo napojit alespon drátkem, propojit kontakt a dostat se tak alespon do toho download modu a nahrát tam přes ODIN software.

Na PC jsem nainstaloval USB ovladače, po připojení telefonu k PC je telefon rozpoznán, ale když jsem chtěl udělat reboot do recovery modu přes ADB, tak jsem narazil na problém, že ADB ten telefon nevidí. Přitom když zapnu ODIN, tak tam to ten telefon vidí, ale při pokusu o nahrání softwaru se to zastavilo na kroku připojení k telefonu a po nějaké době to skončí chybovou hláškou, že se nezdařilo připojení k telefonu.

Jestli bylo v telefonu povolené USB ladění , to nevím.

Takže když to napíšu ve zkratce:
Telefon tedy nenaběhne, nelze se dostat do recovery modu ani do download modu, protože nefunguje tlačítko na přidání hlasitosti. Přes PC přes konzoli to nejde, protože to ten telefon nevidí. ODIN telefon vidí, ale nespojí se s ním.

Myslím si, že nenaběhnutí systému je způsobeno nějakou chybu v softwaru a proto bych potřeboval mít přístup do download modu a přehrát v tom telefonu software.

Co tedy s tím telefonem? Pomohlo by mi vědět, kam vede vývod toho tlačítka, ale předpokládám, že se nikde schéma nebo detail plošného spoje nesežene. Existuje tedy nějaký další způsob, jak se dostat do download modu nebo do recovery modu?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mikosa



Založen: Apr 29, 2007
Příspěvky: 93
Bydliště: Bílovec - Novojičinsko

PříspěvekZaslal: pá květen 16 2014, 17:53    Předmět: Citovat

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Michal22



Založen: Mar 28, 2012
Příspěvky: 7829
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: pá květen 16 2014, 18:13    Předmět: Citovat

Většinou vede z těchto plošek prokov do mezivrstvy, takže pokud je ploška utržená, tak jedině připájet na tento prokov pod mikroskopem (dá se to, dělam jsem to hodněkrát). U nových Samsungů bývají dost často vynechány varistory pro tlačítka, takže už nebývá jiná možnost kam se chytnout.
To že telefon zůstane na úvodním logu, nemusí být zdaleka SW problém, zažil jsem třeba u S8500 oxidaci u Base oscilatoru, choval se stejně. Po odpájení, očištění a znovupřipájení telefon naběhl.
Doporučuji prohlédnout desku pod mikroskopem, hledat stopy oxidace, praskliny ve tmelu kolem hlavních BGA obvodů a pod.
Ještě bych zkontroloval zda opravdu není některé tlačítko trvale zamáčklé- tyhle flexy k bočním tlačítkům mívají vždy o jeden kontakt navíc, ten je pouze stínění. A pokud by jedno z tlačítek zůstalo trvale zamáčklé, tak by to mohlo způsobit tohle trochu nestandardní chování.

_________________
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Peca



Založen: Aug 01, 2013
Příspěvky: 61

PříspěvekZaslal: pá květen 16 2014, 23:51    Předmět: Citovat

Za ten servisní manuál moc děkuji. Zjistil jsem, že zrovna ten utržený vývod skutečně vede od tlačítka rovnou pod integráč, takže není šance se toho spoje chytnout někde "po cestě". Ten 2. vývod vede na SMDčko poblíž. Kdyby se utrhl ten, tak by to bylo v pohodě.

HW závadu jsem nevyloučil. Spíše jsem doufal, že to bude chyba SW, protože ty příznaky by tomu odpovídat mohli a je to většinou snadněji opravitelné. Bohužel né v mém případě.

Zajímalo by mě, jestli to vibrování něco náhodou neznamená. Pravidelně se to opakuje. Budu muset ten namuál pak pořádně prolézt, jestli to tam náhodou někde nebude uvedeno.

Mikroskop bohužel nemám.

Na ty tlačítka se ještě podívám. Všechny tlačítka jsou přidělána na plošném spoji, takže zrovna u tohoto telefonu žádný flex k tlačítkům nevede.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mikosa



Založen: Apr 29, 2007
Příspěvky: 93
Bydliště: Bílovec - Novojičinsko

PříspěvekZaslal: so květen 17 2014, 12:33    Předmět: Citovat

V nouzi místo mikroskopu zkus použít webkameru .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> GSM / CDMA / LTE technika a telefony Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.22 sekund