Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Monitor Acer AL1721, jak rozebrat?

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
bertik



Založen: Apr 27, 2013
Příspěvky: 202

PříspěvekZaslal: so listopad 16 2013, 11:11    Předmět: Monitor Acer AL1721, jak rozebrat? Citovat

Syn mně přinesl ze SD opět monitor. Nevěřil jsem,že bude funkční. Tak jsem ho nechal v pokojové teplotě odstát asi 6hodin a potom jsem si připravil síťovou šňůru,ouha nevšiml jsem si,že má externí napecí zdroj. Tak jsem pohledal zdroj,13,8V/6a a zapnul. Kupodivu monitor normálně naběhl a šel. Připojil jsem ho k počítači,nastavil rozlišení a kupodivu čel docela perfektně. Ale jenom asi 30minut. Pak najednou tma,ani ledka nesvítila. Tak jsem připojil nazpět můj monitor a ten co odešel jsem odstavil. Dnes ráno jsem ho sebral,sešel dolů do dílny a že ho rozdělám a podívám se co se stalo. Ještě než jsem ho ale stačil rozdělat,zkusil jsem ho zase zapnout. Monitor šel jako kdyby se nic nestalo. Chtěl jsem ho tedy rozdělat abych zjistil co se tam děje,ale nějak se mně to nedaří. Vzadu jsou 4šroubky,ty jsem vyšrouboval,rámeček taky jde sundat,ale jenom na bocích a z vrchu. Dole drží jako přilepenej. On ten rámeček je vlastně protaženej až dolů, kde kreje i repra. Nechci za to vzít a urvat to. Poraďte prosím někdo,kdo to rozdělával jak na to?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
cabernet



Založen: Nov 26, 2005
Příspěvky: 2783

PříspěvekZaslal: so listopad 16 2013, 11:53    Předmět: Citovat

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
bertik



Založen: Apr 27, 2013
Příspěvky: 202

PříspěvekZaslal: so listopad 16 2013, 18:23    Předmět: Citovat

Děkuji za přemístění příwpěvku. Taky děkuji za odkaz na monitor. Vše je uděláno. Musí se odšroubovat noha a potom už to jde snadno od sebe. Tak jsem to rozdělall,trápil asi 2hodiny a nic se neděje,monitor šlape jako novej. Po vypnutí jsem překontroloval snad vše na studenty,žádné jsem neobjevil. Tak ho odložím,zítra ho znovu potrápím a pak teprve složím. Děkuju za pomoc.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
workhard



Založen: Jul 07, 2006
Příspěvky: 5103
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: so listopad 16 2013, 18:32    Předmět: Citovat

Měl jsem jednou, byl to vadný procesor, tepelně závislý.
_________________
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rezis



Založen: Nov 17, 2005
Příspěvky: 5223

PříspěvekZaslal: so listopad 16 2013, 20:15    Předmět: Citovat

Je tam na desce toroidní tlumivka? Pokud ano odpájej ji, oškrábej vývody a napájej zpátky. Nejsem si jistý zda je to on, ale nějaký takový právě trpěl na studené spoje na tlumivce a ty potvory nešly vidět.
_________________
Internet - metla lidstva
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
bertik



Založen: Apr 27, 2013
Příspěvky: 202

PříspěvekZaslal: ne listopad 17 2013, 8:01    Předmět: Citovat

Zdravím,je tam taková tlumivka,vyletuju a ošetřím,díky za upozornění. Jestli to bude dělat procesor,půjde to nazpět do SD.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jjilek



Založen: Mar 29, 2009
Příspěvky: 3991
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: út listopad 19 2013, 20:31    Předmět: Citovat

Ty tlumivky a pod. jsou obecný problém. Při pájení vlnou se tlustý vodič neprohřeje. Jako já dnes na jednom F+S. Dokonce to bylo k vidění jako podezřelé hodinářskou lupou. Nejhorší je, že už bývá ten vývod mírně zoxydovaný a jen propájení nepomůže.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund