Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

LCD TV Philips 37PFL8404H/12, hraje polovina obrazovky

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
JirkaCZ



Založen: Feb 12, 2011
Příspěvky: 396

PříspěvekZaslal: po září 16 2013, 12:57    Předmět: LCD TV Philips 37PFL8404H/12, hraje polovina obrazovky Citovat

Zdravím, podsvícení se mi povedlo uspěšně dát dohromady ale nyní nastal problém v tom, že hraje pouze polovina obrazovky, je to ustřižený jako nůžkama Smile

pro představu posílám obrázek http://leteckaposta.cz/651031212

dá se to ještě nějak opravit například výměnou CTRL BOARD nebo je to vada panelu?

Edit. náhodou jsem zavadil o panel a ten probliknul i v té mrtvé půlce, no nakonec, jsem různě kroutil s televizí a když ji správně zkroutím tak hraje celá bez vad... jinak se občas objevují vady viz. fotky.

http://leteckaposta.cz/420345831
http://leteckaposta.cz/689560327
http://leteckaposta.cz/636210107

Takže tady už je vada panelu asi zřejmá co myslíte?

Díky Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DELONG



Založen: Apr 16, 2006
Příspěvky: 1378
Bydliště: SVK

PříspěvekZaslal: po září 16 2013, 19:31    Předmět: Citovat

Veru tak vada panelu vertikálne "kšandy" Wink už len zháňať druhý . Alebo rozobrať. Dá sa to ešte opraviť ale chce to skúsenosti Wink .
Taká mala rada ako na to http://www.youtube.com/watch?v=purk_SyiT44 Laughing .
Nie je tam panel od Samsungu?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JirkaCZ



Založen: Feb 12, 2011
Příspěvky: 396

PříspěvekZaslal: po září 16 2013, 22:44    Předmět: Citovat

Prosímtě, panel od Samsungu to tuším není a ikdyž slovenštinu celkem ovládám, nerozumím tomuhle: Veru tak vada panelu vertikálne "kšandy" už len zháňať druhý. Myslíš jako schánět jiný panel? to tu TV rovnou vyhodím Smile ale zkusím ještě to repair video Smile

Edit.: mrknul jsem na to video a vypadá to fakt lehce, jen nevím, co vhodného použít na vypodložení a další věc.. jakou to bude mít životnost tahle oprava? vydrží to aspoň rok? třeba... pokud se nerozbije něco jiného samozřejmě Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DELONG



Založen: Apr 16, 2006
Příspěvky: 1378
Bydliště: SVK

PříspěvekZaslal: út září 17 2013, 10:06    Předmět: Citovat

Správne si pochopil "Vadný panel" (ako som napísal už len zháňať druhý či že kúpa nového panela čo sa v 99 percent nevypláca to fakt kúpa novej TV výjde ekonomickejšie asi v tom bude to k***ítko nie ? ) .

Tie páskové vodiče sú upnuté na driveri ( taký plošák čo budí segmenty LCD Laughing ) . Niekde budú prerušené alobo driver napájanie nemá "šťávu" no asi tak Laughing . To zistíš až to rozoberieš Laughing . Buď pritlačíš tie páskové vodiče "kšandy" (asi nejaký naparovaný uhlík obalení fóliou Laughing ) a pôjde to ( niekedy sa tie "pásky "dajú aj ľahko prižehliť ale to je už iná kapitola ) alebo budeš merať tie driveri hlavne Udri . Otázka znie čo to spôsobilo Rolling Eyes .
Stejne máš ten panel vadný je BAD Laughing ale opatrním spôsobom mu snáď MOŽNO ešte pomôcť. Ja som podobným spôsobom robil už asi 4 panely a "kreslia" dodnes.
Máš viacero možností záleží to od teba aký si šikovný . Buď sa zas niečo nové naučíš a "pozrieš si črevá LCD" alebo nie nooo hold niekedy to aj nevýjde . Možno že tá telka aj tak stejne končí v "koši" takže nemáš čo stratiť . Ale ak máš čas a chuť naučiť sa niečo nové tak to nevzdávaj a pusť sa do toho .
Na podloženie stačí taký "tvrdší "materiál ako molitan (podkladajú sa ním aj dosky v notbookoch) alebo plast kartón len nech to "nežere vlhkosť" na to pozor. Aj sila prítlaku musí byť úmerná Wink lebo ti tie vodiče "rozdrtí" .
A nezabudni že musíš pracovať v absolutnej možnej čistote a precízne. Ak to nezvládneš (je to tvoje riziko ) tak to predaj hneď na náhradné diely možno to niekto kúpi a ty dačo získaš Wink . Potom už len nová telka nooooo ( s tým počítaj ale nádej umiera posledná ) Laughing .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.12 sekund