Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Pioneer VSX-418

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Audiotechnika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Davefunk



Založen: Dec 30, 2009
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: st prosinec 30 2009, 23:52    Předmět: Pioneer VSX-418 Citovat

Obracím se na Vás s dotazem týkajícím se reciveru Pioneer VSX-418. Vlastním ho asi půl roku, dokonce jsem si značku natolik oblíbil, že jsem vyměnil přehrávač Sony za bluray Pioneer BDP-51FD. Nedávno jsem si chtěl večer poslechnout jedno cd na sluchátka a při nasazení sluchátek jsem uslyšel dost nepříjemný brum. Zarazilo mě to a začal jsem zkoumat odkud se tento brum ozývá. Zjistil jsem, že za to může reciver. Brumý na všech analogových vstupech a na digitálních začne brumět jakmile do něj přijde nějaký signál. Např. je přepnut vstup optiky a vše je naprosto čisté jak do výstupů pro repro tak do sluchátkového výstupu. Zapnu bluray a jakmile se tento uvede do pohotovostního režimu brum se objeví. Volume na tento brum vliv nemá je pořád ve stejné hladině a ztratí se až ve hlasitějším projevu reproduktorů nebo sluchátek nicméně mezi songy cd nebo ve večerním tišším poslechu ho člověk slyší a je dost nepříjemný. Říkal jsem si, že za to může signálový málo odrušený kabel, zakoupil jsem kvalitnější a brum tam stejně je. Na radu pracovníka firmy Basys jsem si i pořídil přepěťovou ochranu se síťovým filtrem, také to nepomohlo. Chtěl bych Vás požádat o sdělení zda je toto u této třídy reciverů (zesilovačů) normální nebo ne. Popřípadě nějakou radu jak zkusit problém vyřešit. Ještě k zapojení domácí aparatury. Přemýšlel jsem zda nedochází k nějaké síťové anomálii. Takže jsem zesilovač odpojil úplně od všeho zapojil do okruhu zásuvek ve kterých nebyl žádný spotřebič a brum přesto na analogových vstupech byl.
Propojení:
do reciveru bluray (optika)
Satelit (coax)
z reciveru jen repro (set acoustique Quality toba set)
plazma Lg se satelitem propojena kvalitním scart kabelem a bluray s plazmou propojen kvalitním hdmi kabelem
Předem za odpověď děkuji
S přáním hezkého dne
David Křetínský
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DjRix



Založen: Apr 30, 2005
Příspěvky: 1247
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: čt prosinec 31 2009, 11:17    Předmět: Citovat

http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=224&mode=flat&order=0&thold=-1

Předpokládám ale,že máte do TV zapojený i klasický Anténní kabel. Nebo je to zeměním satelitu.

Chování které popisujete u digitálních vstupů je podle mě spůsobeno tím,že digitální vstupy jsou ve stavu "mute" do té doby dokud nepřijde platný digitální signál.

_________________
Klídek chlapi,to je nulák...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Davefunk



Založen: Dec 30, 2009
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: pá leden 01 2010, 23:43    Předmět: Není to zemní smyčka Citovat

Tak jsem zesilovač odpojil úplně od všeho. Vypnul jsem v celém domě všechny jističe, krom samostatného okruhu zásuvek v obýváku. Zesilovač jsem zapnul a ten brumík na těch analogových vstupech je i když tam není přiveden žádný signál. Je normální u této třídy zesilovačů takové drobné brumění nebo by to mělo být naprosto čisté?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DjRix



Založen: Apr 30, 2005
Příspěvky: 1247
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: so leden 02 2010, 0:03    Předmět: Citovat

Z prvního příspěvku jsem nepochopil jestli tento stav nastal po nějaké době,nebo jej registrujete od doby co přístroj máte.

Bohužel toto je ten nejlacinější z laciných receiverů,u něj je klidně možné že se jedná o vlastnost. V případě že jej máte v záruce,skuste reklamovat,otázkou však zůstává,zda nedostanete to samé. Problém těchto přístrojů je v tom,že výrobce šetřil úplně všude kde mohl,výstup na sluchátka nemá samostatný sluchátkový zesilovač,ale signál se odebírá až za koncovým zesilovačem z výstupu pro reproduktory.

_________________
Klídek chlapi,to je nulák...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Davefunk



Založen: Dec 30, 2009
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: so leden 02 2010, 10:51    Předmět: Levný=špatný Citovat

Musím se přiznat že mě zjištění tohoto jevu zklamalo.Nejsem si jistý zda tam ten brum byl od začátku a je mě jasné že od reciverupečivěru za 7000 nemůžu čekat zázraky na druhou stranu jsem před touto sestavou měl počítačové bedny genius a ještě před tím domácí kino no name za 100eur kvalita zvuku se nedá srovnat,ale žádný brum jsem u těchto podstatně levnějších zařízení neregistroval Smile chtěl bych se ještě zeptat na Váš názor propojení bluray s reciverem. Je lepší propojit zvuk digitálně nebo analogově ve kterém přístroji jsou DA převodníkyprouděníky lepší? Předem za odpovědi díky Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
hafca



Založen: Jul 27, 2004
Příspěvky: 4496
Bydliště: 25km na západ od Prahy

PříspěvekZaslal: so leden 02 2010, 11:53    Předmět: Citovat

Já bych to propojil optikou, má to minimálně dva důvody. Když to propojíš analogem, budeš potřebovat 6 kabelů a měly by být ve slušné kvalitě. Jinak řečeno, budou daleko dražší než jeden optický. O té drátovně která by tím vznikla ani nemluvě. A za druhé, ten přehrávač má jen 2, slovy dva dekodéry prostorového zvuku. Receiver který máš toho umí daleko víc. Převodníky jsou jistě důležité, ale jseš si jistý, že jen tak na ucho poznáš rozdíly? Takové rozdíly tam určitě nebudou. A u filmů, tam už nepoznáš vůbec nic.
Je to jen můj názor podepřený zkušeností s podobným receiverem (VSX-916). BR sice nemám, ale přehrávače mám dva a jeden jde přes optiku a druhý přes koax. Teď jsem ještě zkusil jestli mi to nedělá něco jako tobě. Na žádném vstupu se mi nic neozývá, je tam ticho i při maximální hlasitosti.
Rozuměl jsem tomu dobře, že když jsi to odpojil, byly tam jen sluchátka případně reprobedny a kabel do zásuvky?
EDIT
Teď jsem našel jiné stránky a tam vypisují u toho BR víc dekodérů než na těch, které jsem měl otevřené při psaní odpovědi. Ale na způsobu propojení o kterém jsem psal to nic nemění.

_________________
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Petr603



Založen: Apr 03, 2006
Příspěvky: 179

PříspěvekZaslal: so leden 02 2010, 18:31    Předmět: Citovat

Ja mel vsx-915 a muzu rict ze hral otresne jak pres analog tak pres digital.A to jsem ho pak vetsi cast existence u me pouzival uz jen jako preamp,i tak to za moc nestalo,sel rychle z domu.U me zase uz znacka pioneer uz nesmi do domu. Wink
Co se tyce propojeni,asi to vyzkousej,bud rozdil poznas nebo ne.Nicmene taky bych asi preferoval digital kvuli jednoduchosti.
Kazdopadne jsem ale ja s brumem nemel nejmensi problem.To co popisujes ty na digitalnich vstupech me delalo taky ale se sumem.Bylo pripojene digitalne dvd,vypnute,zvoleny jeho vstup.V repro ticho.Stacilo zapnout dvd ani nemuselo bezet a z repro se hned ozval sum,zavisly ale na celkove hlasitosti.I kdyz i pri male hlasitosti byl slyset vic nez by bylo mile.
V tvem pripade bych to urcite reklamoval,v nejhorsim ti to vrati ze je to vlastnost a budes vedet na cem jsi.A pioneer uz taky asi nebude tva oblibena znacka. Very Happy I kdyz je fakt ze u takto levnych pristroju nelze cekat vubec nic ani u znacek jinych vyrobcu..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Davefunk



Založen: Dec 30, 2009
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: so leden 02 2010, 23:57    Předmět: Jsem muzikant Citovat

Ten brumík v běžném ruchu domácnosti je slyšet jak 10cm od středobasového reproduktoru a nebo večer v naprostém tichu než se ozve zvuk to člověk slyší. Jsem muzikant a vím, že toto do nahrávky nepatří a vadí mě to. Když už to hraje zvuk je supr, ale to že vím o tom brumíku mě jako muzikantovi vadí. Když hraju live s kapelama používám jako monitor dvoupásmové špunty M-Audio neslyším žádný brum jen křišťálově čistý zvuk a je to super Smile a toto bych chtěl slyšet i doma Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
LexAAA



Založen: Jan 22, 2013
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: út leden 22 2013, 18:55    Předmět: Citovat

No tak jsem rád že jsem narazil na tento příspěvek a už vím že nejsem sám co mu tento reciver generuje tichý brum ze sítě. Já myslel že stím něco je. A ono to dělá normálně. Štve mě to. Dokonce jsem začal vyměňovat filtrační kondenzátory za větší abych se toho zbavil...zatím nic, pořát to tam je. No budu bádat dál.Nechce se mi to hodit z okna. Nejvíc to je slyšet večer když poslouchám telku na minimum,abych nebudil malou...Přes den to je slyšet jen když dám ucho na bednu, jinak se to ztratí vruchu dne.Díky za přízpěvky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
LexAAA



Založen: Jan 22, 2013
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: st únor 06 2013, 19:01    Předmět: Citovat

Tak už jsem to vyřešil....zdvojnásobil jsem filtraci a je to bez brumu...neuvěřitelný za cca 300,- kdyby to tam dali sami...konečně je to čistý...Surprised Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Audiotechnika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.14 sekund