Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Plazma LG 52PC51 (PDP 32F1) Vyřešeno
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Habesan



Založen: Jan 12, 2009
Příspěvky: 7070
Bydliště: Plzeňsko

PříspěvekZaslal: po březen 14 2011, 19:20    Předmět: Citovat

Existuje také možnost, že pouhým zakoupením nové desky YSUS by mohla být oprava dokončena.

Zdá se, že se ti při focení třásla ruka a měl jsi špatné osvětlení, nebo ty fotky byly vystaveny účinku nějakého "prasokompresoru", nebo obojí. Jsou poněkud nečitelné.
V manuálech není ZSUS uveden, to mě poněkud spletlo.

Jak já chápu plazmovou technologii, panel (jednotlivá buňka, všechny současně) svítí protože mezi řádkovými elektrodami ZSUS a XSUS působí lichoběžníkové napětí, docela vysokého kmitočtu, vyrobené z napětí Vsus, říká se jim Sustainové pulzy. Můžeš si to představit jako H-Můstek (invertor) v jehož příčce je kondenzátor. Jedna větev můstku je umístěna na desce ZSUS a druhá na desce XSUS.
Aby se ušetřila energie a snížil ohřev tranzistorů je ještě v každém uzlu připojen obvod který uchovává půlku Vsus, nejprve se připojí ta půlka, a teprve potom plné Vsus (nebo čistá zem). Dřív měla každá deska tenhle obvod vlastní, dneska se dává jenom na XSUS a je připojen na ZSUS drátem.


Sloupcové vodiče slouží především (a je dost možné, že POUZE) k adresování buněk.
Pokud nejsou buňky řádně smazány, nainicializovány a naadresovány, svítit nebudou, přestože dostanou správné sustainové pulzy.

Jestliže tobě, pravděpodobně, nefunguje ZSUS, prostuduj si schéma TH-42PH12EK na str. 79 a 80, a porovnej jak moc se shoduje a liší s tvým ZSUS.
Povšimni si, že sustainové pulzy vyrábí tranzistory Q16001(+Q16002) a Q16021(+Q16022), ovládané signály UML a UMH od řídící desky. Na konektor SS3 se přivádí půlka Vsus z protější desky viz.: str.76.
Dokážeš v tom schématu najít tranzistor, který odpovídá tomu, který na tvé desce odešel do zkratu???

Představ si například, že Q16001 nahodile odejde do zkratu, na uzlu bude trvale napětí Vsus, když Q16021(+Q16022) dostanou pokyn k otevření, poteče přes ně zkratový proud, oba se prorazí do zkratu a navíc přehoří R16022 a Q16161.
Přijdeš k tomu se šlusmetrem, vyměníš Q16001,Q16021,Q16022,Q16161 (zapomeneš na R16022), zapneš telku, Q16022 nedostane pokyn k otevření, po nějaké době se přehřeje Q16021, odejde do zkratu, způsobí zničení Q16001+Q16002, diodu D16001 to přestane bavit a odejde taky. Představ si, že jsi právě zničil tranzistory v hodnotě desítek až stovek korun na neúspěšné opravě, v tom je zákeřnost plazmové technologie...
A nebo: řídící deska přestane posílat signál UML, deska nebude fungovat spávně a něco se na ní spálí, koupíš novou, a ona se za hodinu spálí znova, koupíš další a víš, že máš necelou hodinu na zjištění, proč ta předchozí odešla...


Možná, že signály: UP, DWN a RAMP jsou ekvivalenty signálů UMH, UML a UEH
Má tvůj Osciloskop USB, nebo alespoň disketovku ???
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
pajosek2



Založen: Feb 24, 2007
Příspěvky: 3995
Bydliště: Zlínsko

PříspěvekZaslal: po duben 11 2011, 11:40    Předmět: Citovat

Tak vyřešeno. Podařilo se mi oživit modul ZSUS přivedením chybějícího napětí (15V) a SUS pulsy naběhly,ale obraz nikde.Po pár minutách pár prskanců v panelu a telke jede na SD.
Díky všem za reakce.

_________________
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.11 sekund