Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Elektronicke bezkontaktne magneto

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Auto - Moto technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Arpad



Založen: Oct 28, 2009
Příspěvky: 44

PříspěvekZaslal: po leden 24 2011, 17:46    Předmět: Elektronicke bezkontaktne magneto Citovat

zdravim. neviete niekto o neakej scheme na toto zapalko? jedna sa o zapalko ktore pouzivaju pily, kosacky, a proste vatsina zahradnej techniky. jeden kolega ma oslovil ci by som nevedel urobit nieco ako tester takeho zapalka. no lenze nepoznam jeho vnutorne zapojenie, tak vobec neviem ci je mozne taky tester zostrojit. dakujem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ok1xgi



Založen: Feb 15, 2009
Příspěvky: 956
Bydliště: Soběslav

PříspěvekZaslal: po leden 24 2011, 19:23    Předmět: Citovat

A myslis, ze je tam nejaka elektronika?
_________________
Poslední slova před smrtí - Tam není víc jak 12 voltů.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BOBOBO



Založen: Feb 25, 2008
Příspěvky: 18683
Bydliště: Rychnovsko

PříspěvekZaslal: út leden 25 2011, 6:07    Předmět: Citovat

Zadej hledat na foru , např VARI . Je tam několik i profiodkazů . Nebo napiš dingovi , je to specík na zapalka .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
durkovic



Založen: Dec 18, 2004
Příspěvky: 1890
Bydliště: Košice

PříspěvekZaslal: út leden 25 2011, 11:55    Předmět: Citovat

jj veru tak motorova jednotka JIKOV 133ccm rv. 91 mala ešte tyristorove zapalovanie, nove sa osadzovalo VAPE Z19 a motor bežal paradne dalej.

to len tak trocha OT Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Arpad



Založen: Oct 28, 2009
Příspěvky: 44

PříspěvekZaslal: út leden 25 2011, 17:27    Předmět: Citovat

asi myslite nieco ine ako ja. tieto zapalovania ako ma vari, agzat, a podobne , nieje problem, lebo toto uz je vyriesene. ja ale potrebujem schemu takeho to cuda:
http://motocykle.bazos.sk/inzerat/6396516/zapalovanie-z-motorovej-pily.php
tu je vsetko zaliate vo vnutri, a moznos odskusania pripojenim na neaky cudzi zdroj napatia, a signalu je v tomto pripade nerealizovatelna. z principu by stacilo vyrobit kovovy polohovatelny pritikus na ktorom by bola cievka, pripadne dva, a pomocou nich vytvarat dojem tociaceho sa rotora striedanim nagnetickych polov. ale ked nemam schemu takeho to zapalka, a jeho vnutorne usporiadanie, tak neviem ci to vobec bude mozne zostrojit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BOBOBO



Založen: Feb 25, 2008
Příspěvky: 18683
Bydliště: Rychnovsko

PříspěvekZaslal: st leden 26 2011, 5:57    Předmět: Citovat

A jaký by jsi hledal převratný rozdíl v zapalování , jestli má motor 10ccm nebo 2litry ? Jsou to lety a stotisíci kusy ověřené jednoduchosti . Kdyby jsi nahlédl do toho co jsem psal , našel by jsi vše co potřebuješ , ale komu není rady ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Arpad



Založen: Oct 28, 2009
Příspěvky: 44

PříspěvekZaslal: st leden 26 2011, 17:50    Předmět: Citovat

pocuvaj, lebo sa akosi nerozumieme. toto zapalovanie ktoreho som sem dal obrazok, je vsetko potrebne k cinnosti motora, tam sa uz nic nepripaja(okrem tlacitka,spinaca stop). ,ziadna cievka z z altika ktory X Y polovy rotor.je to tam komplet vsetko zaliate ,cievky,elektronika,magneticke obvody, a je to jednoliate. neda sa to normalne rozobrat,aby si si z toho urobil schemu. toto co pises ty su sice tiez podobne zapalovania, ale ich obrovsky rozdiel je v tom ze cievky, cievka, niesu sucastou toho zaliateho bloku, ale su umiestnene na alternatore. toto co pisem ja ma oko roror len ventilator v ktorom su zaliate 2 magnety. N, S. ked prejdu popod toto zapalko, tak to hodi iskru. cize tam to trochu inac riesene ako ako vari, agzat, vape... niekde som cital ze je tam dokonca aj snimac HALL, co je dost odlisne od vari, a podobnych. rovnako existuju tieto zapalovania z magnetickym obvodom v tvare U, a tiez v tvare E. potom este je rozdiel, ze ktorym smerom sa toci rotor. to co pises ti je v podstate jednoduche, lebo tu cievku ktora nabija kondenzator vidis, a vies tak isto kde je snimac. a na nabitie kondenzatora ti v tomto pripade nestaci, aby okolo cievky raz presiel N, alebo S magnet. to co pisem ja, tak pracuje na podobnom, ale z casti naodlisnom principe. ja len potrebujem schemu, a zatial som ju nenasiel. inac vyhladavanie som pouzil skor ako som sem napisal, ale kedze vysledok nebol uspokojivy, tak som sem napisal. inac este skusim napisat clenovy ako si poradil. inac jedine co sa tomuto podoba je toto, ale aj to sa konci predcasne. http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=27229&highlight=zapalovanie
ak by niekto o neakej scheme vedel, tak budem vdacny.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Auto - Moto technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.19 sekund