Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

OTF 70B505, vypadava modra barva a dlouho nabiha

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
vlada165



Založen: Jun 27, 2010
Příspěvky: 11

PříspěvekZaslal: ne červen 27 2010, 22:15    Předmět: OTF 70B505, vypadava modra barva a dlouho nabiha Citovat

Ahoj,

"strasi" tim DVB-T2 kolem roku 2012, takze bych jeste rad zatim vydrzel se svou starou OTF 70B505, ktera mi ale zacala posledni dobou zlobit Sad.

Kdysi davno byla v oprave a od te doby dlouho nabihala (menili nejaky kondenzator, schemata jsem si stahl az dnes a nekde se tu tusim i pise, ktery kondenzator to mozna mohl byt).

Asi tak pred mesicem mi ale zacala nekdy nabihat i 20 az 30 minut (coz uz je opravdu "trochu moc" ;-( ...)
a hlavne casto vypadne na dlouhou dobu modra barva.
Zatim jsem nemel schema a pripadal mi nejaky nafoukly takovy vetsi kondik za VN trafem a jestli je to jen nejaky studenak, tak jsem jej nenasel Sad.

Netusite prosim nekdo, kde mam hledat problem (hlavne tu modrou barvu) ?
Dekuju moc ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jogo



Založen: Nov 14, 2009
Příspěvky: 1158

PříspěvekZaslal: ne červen 27 2010, 23:14    Předmět: Citovat

Niečo si pri výpadku modrej aj nameral?

Přesunuto, Killroy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vlada165



Založen: Jun 27, 2010
Příspěvky: 11

PříspěvekZaslal: po červen 28 2010, 6:42    Předmět: Citovat

Ne, zatim jsem jen zkousel, jestli tam nejsou nejake studenaky, ale nenasel jsem nic, a prijde mi to, ze je to spis zavada elektricka, nez mechanicka.
Vetsinou ta modra zmizi anebo naskoci kdyz se v televizi zmeni scena treba z cerne na nejakou o dost svetlejsi, anebo kdyz tata zavysilal vysilackou na velky vykon (to az rozmazne obraz), tak jsem se radoval, ze modra konecne asi po 3 hodinach naskocila (aby to take nebylo na obrazovce) a jak asi za minutu zavysilal znova, tak modra zase zmizela Sad.

Celou dobu jsem bohuzel nemel schema a zjstil ze existuje na Internetu az vcera vecer, ale asi by chtelo nekde vytisknout na vetsi format, ze v pocitaci v tom strasne spane neco hleda a nevim, jestli by treba nemohl mit vliv i tady nekde vzpominany R414, R233 a C404 kdyz ted nabiha jeste mnohem dele nez kdysi po te oprave.

Nektere soucastky uz jsem vcera vecer ve schematu a v rozlozeni soucastek v tom pocitaci nasel, ale zatim nevim, jak dobre se to rozebira a jestli k tomu budu mit pristup, anebo to radeji sverit odbornikum v servisu (nemam ani osciloskop ale jen multimetr ;-(...), ale zas se mi nechce, ze oni kolikrat jeste "sesteluji" i co jeden nechce (treba barvy a geometrii, se kterou jsem si kdysi davno dost vyhral) a jestli mi treba cele moduly (co vetsinou vymeni) nebudou stat skoro co nova LED televize, se kterou zatim cekam, kdyz zacinaji experimentovat s DVB-T2 Wink...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jogo



Založen: Nov 14, 2009
Příspěvky: 1158

PříspěvekZaslal: po červen 28 2010, 9:22    Předmět: Citovat

Napísal si tri odstavce, ktoré pre opravovanie podstatné nie sú.. technika je zložitá, poväčšinou keď niekto opravuje tak meria, meria, a uvažuje, ako to zúžitkovať ďalej.. niekedy sa dá aj typnúť, ale toto na rutinnú opravu nevyzerá..
V servise v takomto televízore celý modul nevymenia, toho sa báť nemusíš, je to v podstate jedna doska v celku..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 33897
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: po červen 28 2010, 9:26    Předmět: Citovat

A este druha doska na obrazovke, kde treba hladat ten problem s modrou farbou.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vlada165



Založen: Jun 27, 2010
Příspěvky: 11

PříspěvekZaslal: po červen 28 2010, 9:40    Předmět: Citovat

Podarilo se mi to schema i rozlozeni soucastek nekde vytisknout na A3, tak ted jeste najit cas na badani a zkusit co nemerim treba i na tom obrazovem zesilovaci (zatim jsem to nezkoumal, ale tady nejde treba prohodit "modrou se zelenou a popr. kde?) a nebo se rozmyslet, jestli radeji (pohodlneji) zaplatit ten servis ;-( ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ivan_Ryger



Založen: Mar 02, 2005
Příspěvky: 1273
Bydliště: Bratislava, Petrzalka

PříspěvekZaslal: po červen 28 2010, 10:55    Předmět: Citovat

skusim pre inspiraciu.
Zacala ta zavada postupe alebo nahle? Pokial postupne, moze byt vycerpana obrazovka.
Inac by som to tipol, tak ako kolegovia predo mnou chyba obvodu na doske obrazovky, konkretne sa treba zamerat na obvod riadenia zavernych bodov katod obrazoviek.

Pre kontrolu, skuste pridat jas na obrazovke, na VN transformatore, ci skor nenabehne obraz. Ak obraz naskoci ale negativ, resp. silne spatne behy, asi je obrazovka po smrti.

Casto vsak byva prave studeny spoj na tomto trimre na VN transformatore zospodu, potom sa to takto sprava.

Este by som zmeral, ci je v poriadku napajanie koncovych zosilnovacov jednotlivych farebnych trysiek.
Ivan
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
vlada165



Založen: Jun 27, 2010
Příspěvky: 11

PříspěvekZaslal: út červen 29 2010, 6:49    Předmět: Citovat

Ahoj,

zacalo to nahle, ale uz na nove televizi jsem nikdy nemel tak hezky barevny a kontrastni obraz jako na jinych televizich, takze uz nekdy v roce 97 jsem to alespon nastavil (samozrejme "od oka") "jak nejlepe se dalo".
Prave na tom VN trafu jsem nasel kompromis, aby cerna nebyla do modra a naopak kdy jsem tam nastavil "kontrastnejsi", tak uz bila vypadala jako "prepalena zluta na fotaku" anebo kdyz ma obraz tak 16 barev, takze jsem tam nastavil co nejvernejsi barvy a od te doby do toho nehrabal, takze doufam, ze se to celou dobu moc "netrapilo", a "trimry"? na VN trafu kdyz jsem se jich ted jen dotkl (netocil, abych to zase nerozhazel), tak nevypadaji, ze by zlobily a nic se nemeni - desku jsem vyndanou nemel, takze studenak anebo vadny trimr nekde pobliz toho VN neni vylouceny ...

Vcera uz jsem mel schema hezky na papire, tak jsem se dival ze by se dalo tim multimetrem alespon zkontrolovat napeti na barevnych vstupech te samostatne desky pred obrazovkou, ale pak se priznam, ze mi nejak "doslo nadseni" a radeji jsem to hodil do servisu.

Byvaly opravar ted dela starostu na Nove Vsi, takze jsem mu vezl telku na hory (pry uz se mu opravovat 2 televize tydne nevyplatilo) a vcera mel nejake zasedani, ze jsem mluvil jen s jeho synem, tak doufam, ze se s nim dnes domluvim a jsem zvedavy, jestli mi rekne, co to nakonec bylo ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.25 sekund