Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

LCD Thomson 32LB130S5, ch. IFC13, chybné barvy přes scart

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ace_ventura



Založen: Jan 25, 2005
Příspěvky: 280
Bydliště: Praga mater urbium

PříspěvekZaslal: pá květen 21 2010, 15:09    Předmět: LCD Thomson 32LB130S5, ch. IFC13, chybné barvy přes scart Citovat

Ahoj, mám tu uvedenou telku (chassis IFC130). První problém byl nefunkční podsvit - to jsem vyřešil ale objevil se problém se zobrazením barev přes SCART (YUV i RGB) a s-video vstup. Barvy přes tuner, D-SUB i hdmi jsou OK, barvy menu také.

Obraz z DVD (STB) přes s-video kabel viz. 2. fotka. Pokud použiji kabel scart->s-video tak je obraz v pořádku.

Obraz přes scart (dělají to oba) je na 1. fotce. Celý obraz je řekl bych s nádechem do zelena a některé barvy jsou zcela jiné. Je to podobné jako obraz u pc s nízkou barevnou hloubkou.

Prosím o šťouchnutí správným směrem, v SM není rozkreslené celé schéma a nevím kde začít. Dík.



svid.jpg
 Komentář:
obraz přes s-video kabel

Stáhnout
 Soubor:  svid.jpg
 Velikost:  115.8 kB
 Staženo:  113 krát


scart.jpg
 Komentář:
obraz přes scart

Stáhnout
 Soubor:  scart.jpg
 Velikost:  99.7 kB
 Staženo:  118 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
otakarv



Založen: Aug 30, 2008
Příspěvky: 3738
Bydliště: Čierne pri Čadci

PříspěvekZaslal: pá květen 21 2010, 21:14    Předmět: Citovat

Nemáš jen špatně nastavené parametry v uživatelském menu?Myslím tím přípojné místa.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ace_ventura



Založen: Jan 25, 2005
Příspěvky: 280
Bydliště: Praga mater urbium

PříspěvekZaslal: so květen 22 2010, 0:18    Předmět: Citovat

Teď jsi mě zaskočil. Znovu jsem prolezl menu a jde u scartů měnit typ. Když nastavím RGB nebo Video tak je obraz barevný ale stále dle obr. Při nastavení S-Video je obaz černobílý úplně.
Přeměřil jsem všechna napětí a jsou OK. Zítra koupím komponentní kabel a uvidím jak se bude chovat. Osobně tipuju problém okolo přepínačů signálu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19519
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: so květen 22 2010, 7:39    Předmět: Citovat

To vypadá na limitaci signálu R přímo v přepínači vstupů nebo stejnosměrný posuv úrovně, s nímž si pak A/D převodník neví rady.
Jinak zřejmě výrobce dodržel normu scart, která se signálem S-video nepočítá (zná jen Y, RGB, a CVBS). S-video se liší od CVBS jen v tom, že barvonosný kmitočet nejde společným drátem, jako u CVBS, ale samostatným. A ten norma scart nezná. Takže logicky na S-video barevně chodit nebude. Od toho tam je jiný konektor.
I když - přepínací signál na pinu 8 také měl původně jen úrovně 0V a 9-12V pro nucené přepnutí vstupů, a najednou se u některých televizí objevil s další úrovní kolem 5-6V pro přepínání formátu. Tak nemůžu vyloučit, že by některý výrobce změnil propojení po svém, to by ale vyžadovalo mít všechny propojované komponenty od něj, jinak je to k ničemu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ace_ventura



Založen: Jan 25, 2005
Příspěvky: 280
Bydliště: Praga mater urbium

PříspěvekZaslal: so květen 22 2010, 17:14    Předmět: Citovat

Tak po delším zkoumání jsem pokročil. O převod se stará SAA7117A, ten má pro CVBS 4 vstupy (SCART 1-2, S-Video a tuner). Pokud mám na scartu video signál a hned u A/D ho propojím u vstupních kondů na vstup tuneru a v menu zvílím tv je obraz bez deformace a koukatelný. Stejná situace je i u S-Video vstupu.
Vstupní kondy pro SCARTy jsem odletoval a poslal přímo na převodník video a opět fleky a rozhozené barvy. Takže viník odhalen, ale s tím asi nic nesvedu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.14 sekund