Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Dobrovolny rocny poplatok za ftp a podporu webu..
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Koko by ste dali rocne za pristup na FTP?
do 50Kc
11%
 11%  [ 14 ]
100Kc
27%
 27%  [ 32 ]
200Kc a viac
60%
 60%  [ 71 ]
Celkem hlasů : 117

Autor Zpráva
Raptor181
Moderátor


Založen: Jan 01, 2004
Příspěvky: 1194
Bydliště: West Slovakia

PříspěvekZaslal: st únor 16 2005, 8:15    Předmět: Dobrovolny rocny poplatok za ftp a podporu webu.. Citovat

Kolko by ste boli ochotny dat rocne za pristup na ftp a zaroven podporili tento web? Cool
_________________
Čo neubrzdíš, to neukecáš..PC šťoural
PotleskSmile
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail MSN Messenger
alovka
Zakladatel fóra/superadmin


Založen: Jul 29, 2002
Příspěvky: 286
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: st únor 16 2005, 9:23    Předmět: Citovat

Takže abych tady dal nějaké podrobnější informace.
HW

Vlastní server už je na světě a tudíž tady odpadají jakékoliv platby. Co se týká stability, nedokážu určit, ale dejme tomu dva měsíce bez výpadku by mohl zvládnout. Údržba HW téměř žádná je postaven na pasivním chlazení ( ani jeden ventilátor ). Při náhodném výpadku někdo z adminů provede dálkový restart serveru SMS resetátorem. Procesor PIII 500MHz / 512kB Cache, 512MB RAM, 2x40GB WD 7200 - Raid 0.

SW

Na serveru by běželi tyto aplikace: Win NT wokstation, tyto stránky (mírně upravené) na Apache web serveru a MySQL databázi ( takže tak jak to je teď ), FTP server pro zprávu stránek a neomezený přístup ke schématům a jiným manuálům ( zatím je v archívu asi 4GB ). Toto FTP by nahradilo Upload centrum. Do budoucna pak e-mailový klient. Limiter rychlosti přenosu dat pro vyvážení aplikací a nějaký automatický zálohovač databáze.

Konektivita

Minimálně 1Mbit oběma směry bez omezení dat a agregace, což by mělo pro začátek stačit.

Co by to přineslo platícím

E-mailovou schránku větší než na Seznamu Smile např. raptor181@elektroworld.info . Neomezený přístup k FTP bez tvz. ratio agregace. Ostatní by byli podmínění malým, ale přesto ratio uploadem. Přístup do všech rubrik na stránkách. Tolik na rozdíl od běžných registrovaných uživatelů. O jejich daru by se dozvěděl, každý čtenář webu.

Co by to přineslo všem

Nezávislý, nekomerční server. Minimální výpadky a přetížení ( teď zcela běžné ). Neomezený diskový prostor pro soubory, neomezená velikost databáze pro články, komentáře, fórum atd... A hlavně naprosto otevřený server pro Vaše nápady, tady už jde realizovat kde co.

Co by to stálo

Jelikož jsem z OV, je tady velice málo server housingových možností. Momentálně jsem oslovil zaměstnavatele, jestli by mi neumožnil server housing na jeho síti. Kdyby to vyšlo, bylo by to dobré.
Není tady konkurence a proto platba za server housing oproti Praze a Brnu je více jak dvojnásobná. Úplně nejhorší varianta je, že bych musel využít housing z jiného kraje, to bych musel poprosit zprávou serveru někoho z oblasti. Housing u nás třeba nabízí Karneval, ale je poměrně dost drahý.

Housing odhaduji na cenu 1.490,-Kč bez DPH měsíčně, což je 17.880,-Kč bez DPH ročně.

V případě, že by se vybrala částka na celý rok, platby by byly pozastaveny.

Statistiky
Statistika praví, že stránky mají 600 unikátních návštěv ( IP adres) denně a stránky se načtou 3.000 krát denně. Takže je Vás celkem dost. Taky Vás bude dost, kterým Vážený pan Hill Very Happy , nebo někdo z nás ostatních poradil, alespoň doufám Wink. Zároveň doufám, že jednou nebude Internet plný jen firemních a reklamních stránek, ale že se najde i nějaký web, na kterém informace, rady a návody budou zdarma.

Tolik k informacím a říkám je to otevřená diskuze, pravte své názory na věc, ať víme jestli to má smysl nebo jsme jen bláhoví fandové do elektroniky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19433
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: čt únor 17 2005, 10:42    Předmět: Já se snad začnu červenat! Citovat

Nahoře v anketě jsem si svoje odklikl - je totiž fakt, že jsem na těchto stránkách našel informace, které mi pomohly ušetřit si zbytečné ztráty času a nejspíš i ztráty materiální. Navíc dvě stovky za rok nikoho do platební neschopnosti nepřivedou - a bez informací můžou být moje ztráty mnohem vyšší. A, jak už mi tu jednou vyšlo, kolem 830 registrovaných uživatelů, kteří aspoň jednou přispěli - z toho dejme tomu 100 platících - to už by na housing dalo.

Zatím je to zadarmo, tak se snažím přispět aspoň svými zkušenostmi, protože je mi blbý jen z někoho informace tahat a za nic. Komu to pomůže, je jiná věc, ale (nevím, proč) pořád věřím v Ducha bastlířů: všechno se jednou nějakým způsobem vrátí. Srovnejte s cenami dokumentace, kterou si nemusíte kupovat - někteří producenti fakt nevědí, co si za to naúčtovat ... a nakonec zjistíte, že jste to mohli vyřešit i bez té dokumentace.

Mnohokrát jsem už ocenil heslo, jímž inspektor Kuba zahajoval školení a zkoušky, na které jezdil na dohlídku z IBP: "elektrotechnik, který se stydí zeptat druhého, když si neví rady, je vůl, ale tyto základní věci musí znát každý...". Tak to první ustanovení platí hlavně pro ty, co ještě padesátku nemají, ale aspoň elektrotechnicky bastlí.

A proč se mám Embarassed ? Nevím, co je na mně váženého. Jsem cvok jako většina jiných bastlířů. Ale chvíli už do toho dělám, jenže už začínám zapomínat, tak to honem zveřejním, ať se to traduje Wink .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
alovka
Zakladatel fóra/superadmin


Založen: Jul 29, 2002
Příspěvky: 286
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: čt únor 17 2005, 20:39    Předmět: Citovat

Jenom uznání za všeobecné znalosti. Hockey
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
007
Moderátor


Založen: Nov 11, 2003
Příspěvky: 220
Bydliště: střední čechy

PříspěvekZaslal: čt únor 17 2005, 22:15    Předmět: Citovat

Taky sem ochotný přispět nějakou tou korunou.Jelikož vím,jak je někdy pracný sehnat schéma anebo někoho,kdo poradí,sem rád,že tato stránka existuje.V případě,že by fungoval ftp server,mohu dodat daleko víc manuálů a okudlané schémata nahradit plným servisním manuálem.
_________________
007
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
SMITH



Založen: Jun 07, 2004
Příspěvky: 1270
Bydliště: Púchov , SLOVENSKO

PříspěvekZaslal: pá únor 18 2005, 8:50    Předmět: Citovat

Tento server je veLmi dobrý ,tak som ochotný dat aj 200 Kč. Nášiel som tu mnoho užitočného a hlavne najviac je cenené pomoc druhých kolegov, vedšinou za vatikánsku menu je to velmi príjemne v dobe ,keď sa pomali platí aj za vzduch .Preto som rád ,źe takýti server exzistuje ,a bude exzistovať. Jedný problém aspoň pre mna vidím v spôsobe platenia.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
alovka
Zakladatel fóra/superadmin


Založen: Jul 29, 2002
Příspěvky: 286
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: pá únor 18 2005, 9:15    Předmět: Citovat

V placení nevidím problém. Nejlépe osobně a při jednom zajdeme na pivo Laughing .
Ne až se to zavede ( snad ) , tak dotyčný pošle peníze na uvedený účet, pod nějakým variabilním symbolem. Potom hodí zprávu do zavedené rubriky ve fóru s tímto symbolem a datumem platby, tak by to šlo vždy dohledat na účtu on-line ( E-banka). Ze zahraničí lze platit přes službu Western union na každé poště, ale strhávají si poplatky a přepočítavají v aktuálním kurzu.
I když si myslím, že jsem spolehlivý člověk, dal bych přístup k platbám nezávislým spolehlivým pozorovatelům, jen k nahlédnutí Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
alovka
Zakladatel fóra/superadmin


Založen: Jul 29, 2002
Příspěvky: 286
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: pá únor 18 2005, 9:24    Předmět: Citovat

110 lidí četlo 11 hlasovalo ( já jsem objektivní, jsem nehlasoval ), neb já budu musel stejně zbytek dotovat Rolling Eyes . Raptor asi taky nehlasoval. Takže je nás 13, jestli to tak mohu brát, protože někteří nic nenapsali a tudíž mohou být jen fiktivní.
Vypadá to, že ftp nebude zase až tak přetíženo Smile.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
SMITH



Založen: Jun 07, 2004
Příspěvky: 1270
Bydliště: Púchov , SLOVENSKO

PříspěvekZaslal: pá únor 18 2005, 9:39    Předmět: Citovat

Mne ani nejde o prístu na FTP / nemam moc čo posielať / ale ide my o to aby tento web fungoval Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
alovka
Zakladatel fóra/superadmin


Založen: Jul 29, 2002
Příspěvky: 286
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: pá únor 18 2005, 9:54    Předmět: Citovat

Tento web bude fungovat dále nezávisle na peněžních příspěvcích, jde jen o to, že jsme dorazili na okraj možností, které nabízí hostingové firmy. Teď je čas na vlastní server s neomezeným diskovým prostorem. Články tolik místa nezabírají, takže se jedná především o soubory a databázi, která je umístěna, tak jako ostatní na serveru, kde jsou stovky stránek a přetěžuje se. No a že na serveru mohou běžet různe aplikace ( ftp, e-mail ) je už další věc.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
alovka
Zakladatel fóra/superadmin


Založen: Jul 29, 2002
Příspěvky: 286
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: pá únor 18 2005, 11:24    Předmět: Citovat

První zprávy od zaměstnavatele vypadají nadějně a cena více než dobře. Konektivita by mohla být dokonce větší než jsem předpokládal.
Až dokončím úpravy zde na webu, tak začnu ladit server. O tom žádná, že je to práce nelehká, tak to chce trpělivost. Navíc musím postavit GSM resetátor.
Budu tady průběžně dávat zprávy.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
jezevec
Hlavní moderátor


Založen: Jun 13, 2004
Příspěvky: 5639
Bydliště: Břeclavsko

PříspěvekZaslal: pá únor 18 2005, 18:34    Předmět: Citovat

Já jsem hlasoval jako první za 200, nějak mě ani nenapadlo k tomu něco připisovat. Samozřejmě jsem všemi deseti pro.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Raptor181
Moderátor


Založen: Jan 01, 2004
Příspěvky: 1194
Bydliště: West Slovakia

PříspěvekZaslal: pá únor 18 2005, 21:57    Předmět: Citovat

Alovka admin...Ja som hlasoval za 200 a viac...tak zase bacha...
Jezevec prvy som bol ja....sorac Wink

A na to Beer velmi rad zajdem...a peniazky nieje problem poslat...standartne cez ucet...

_________________
Čo neubrzdíš, to neukecáš..PC šťoural
PotleskSmile
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail MSN Messenger
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19433
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: so únor 19 2005, 0:03    Předmět: první? Citovat

To Jezevec a Raptor: no tak dobře, byli jste první a druhý a netrhejte si kvůli tomu občanky, tak jsem byl třetí, no Wink

Chtěl jsem ale vyslovit jedno přání: kdykoliv se tu podaří vyřešit nějaký problém, očekávám, že se dovím, které z navrhovaných řešení vedlo k úspěchu, případně i to, že závada byla někde úplně jinde.

Jen pár světlých výjimek nelituje času svého i strojového a krátce to popíšou. Rád bych k tomu vyzval všechny tazatele - myslím, že by tak tato výměna zkušeností byla daleko efektivnější.

Proto: když se komukoliv podaří vyřešit problém zveřejněný ve fóru na těchto stránkách, dejte ostatním také vědět, jak. I kdyby z toho mělo být jasné, že všechny rady byly k ničemu. Nakonec i to je výsledek a může se příště v podobném případě hodit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MaxRampage



Založen: Dec 30, 2004
Příspěvky: 111
Bydliště: Brno-Židenice

PříspěvekZaslal: so únor 19 2005, 12:32    Předmět: Citovat

Cry Cry Cry
Já mám velký problem.....Nemám účet...Je mi teprv 13 let a tak nevím jak to udělat...Chtěl bych přispět,protože už jsem se z tohoto webu
dozvěděl spoustu informací (třeba ten článek o trafech mi hodně pomohl,pač teď se touto tematikou zrovna zabývám)
Taky vím že tady se mnou sou problémy,ale snažím se polepšit...
A tak bych chtěl taky přispět...Když už jsem vybavil s tátem dílnu za
13 000,tak by pro mě nebyl problém 50Kč měsíčně poslat...Ale nevím jak...Účet totiž samozdřejmě eště nemám Smile
Jak se to dá vyřešit??? Question Question Question
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Strana 1 z 4

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.17 sekund