Lesana:
Chtěl jsem ti nakreslit přáníčko k MDŽ, ale Pažout mi zlámal všecky pastelky.
Tak to teda Pažoutovi pěkně děkuju.
Do České Lípy cesta douhá, kdo ji nezná... Poohlédnu se po nějaké krabici, bude to chtít v jednom směru 500 mm, takže maximum, co vezme Balíkovna i Zásilkovna.
Zaslal: čt březen 13 2025, 19:14 Předmět:
Myslím že není třeba nového vlákna, dám to sem. V poloze vstupního děliče 5_ 0,5_0,05 je R2 přibližně v polovině rozsahu, v poloze 2_0,2_0,02 je otočen doprava, v poloze 1_0,1_0,01 je úplně vpravo a v zahřátém stavu už nelze stopu dostat doprostřed, je o kus níž. Abych to viděl tak jsem si to vyznačil a vidím, že za to může sekce B1.1, viz malůvku. Teď jenom - má svod jeden z C1,C2 nebo je třeba vyměnit, jak už bylo navrženo, T2 a T3? Začalo to potřebou občas mírně hnout R2, pak jsem to nechal zapnutý přes noc a teď už, jak jsem zmínil, v teplém stavu je stopa na rozsahu 1_0,1_0,01 pod středem a už ji neposunu kam potřebuju. Než do toho vlezu....
dělič .jpg
Komentář:
Velikost:
191.54 kB
Zobrazeno:
30 krát
Naposledy upravil jardafiala dne pá březen 14 2025, 15:01, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: pá březen 14 2025, 11:12 Předmět:
Je to dost dlouho. Tuším,že jsem vyhazoval KT315 a KT361 a dával BC107/177. Třeba by vyhovovaly "universální tranzistory" C941/A733 těch je všude halda. C941 má menší Uce. Na desce není vidět napájecí napětí, třeba by to bylo OK. Vzal bych to šmahem a vyměnil všechny čtyři. Pokud to jde tak vybrat s podobnou betou. Všechny elyty na desce také. Nakonec vrátit to tam můžeš vždycky. Kolikrát je větší vopruz do toho lézt znova. Tak ať se zadaří.
PS: KT3xx jsem ve zdrojích C430 měnil preventivně. Vyplatilo se to.
Luboš
Zaslal: pá březen 14 2025, 15:00 Předmět:
Asi bych to tak nehrotil s párováním i když by to patrně bylo optimální řešení. Oni se s tím v CCCP také moc nemazali. V době oprav BTV CCCP a spol byl člověk rád, že kamarádi z Tesly přinesli KFY,BC,SU,BF nebo BU. Ostatně až Jarda bude odsávat tranzistory z desky tak je může změřit a podle toho se zařídit. On si s tím určitě poradí. Rozhodně bych je tam pokud možno nevracel. KT3xx byla mrcha.
Luboš
Zaslal: pá březen 14 2025, 17:13 Předmět:
Jardo zadrž.
Posílám fotku z CCCP katalogu pro KT315. U KT361(PNP) to bude podobné. Uce 30V, beta v tabulce. KSY82 -malé Uce a patrně bude i mizerná beta. Přidržel bych se BC177 s BC107(KC107) nebo C941 s A733 (PNP) tam bude Uce a beta lepší.
Doplňuji u 2n2222 napřehlédni zapouzdření c b e !
Luboš
Není ujetý ten začátek s JFETem? Tím přepínačem 1/2/5 se přepíná zesílení toho diferenciálního páru. Když to s větším zesílením víc ujíždí, tak jestli není nějaký offset už na vstupu. Zkusila bych, jestli to reaguje na nastavení toho trimru balanc.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33653 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: so březen 15 2025, 1:37 Předmět:
U těch oranžovo-žluto-hovnovejch ruSSáckej zmetků jsem se setkal i s tím, že měly betu mezi 5 a 12 - při proudu kolektoru 1mA ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.