Zaslal: ne srpen 04 2024, 18:05 Předmět:
masar napsal(a):
AZK401 napsal(a):
...Doporučili mi jinej browser. Radši už neexperimentuju.
Používat MS Edge je "experiment"? To je tvrzení na hlavu postavené. MS Edge je součástí Win10/11. Spíš by to chtělo "experimentovat" s bankami. Úroveň vývoje jejich aplikací je často problematická.
Experimentování byly ty blokátory reklamy. Nepochopil?
Z tvé odpovědi vyplynulo, že jsi poslechl banku a přešel na jiný browser, protože jsi "všechno povypínal, ale stejně jsme to nepořešili". Takže to vyznělo jako neúspěšný experiment, za který může Edge. Proto moje otázka a odpověď na ni.
Zaslal: ne srpen 04 2024, 18:59 Předmět:
Blokátory se do prohlížečů instalují jako tzv. rozšíření, která se dají kdykoli jednoduše dočasně vypnout a pak zas zapnout. Takže blokátor můžete dočasně vypnout před tím než začnete přistupovat na nějaký konkrétní web, kterému to vadí a pak po ukončení práce na tom webu můžete vypnuté rozšíření zase zapnout. Je to triviální operace na pár kliknutí.
O tom zda v konkrétním případě bude nebo nebude použito rozšíření rozhoduje prohlížeč. Pokud je rozšíření vypnuté pak ho prohlížeč vůbec nepoužívá tj. jako byste ho ani neměli nainstalované.
Vypnout/zapnout jednotlivá rozšíření umí i jiné prohlížeče, ale vzhledem k diskusi níže popisuji postup pro Microsoft Edge.
Vypnutí/zapnutí konkrétního rozšíření v Microsoft Edge (Win 10, Win 11)
1. V Microsoft Edge vyberte Rozšíření umístěná vpravo od adresního řádku prohlížeče a pak vyberte Spravovat rozšíření.
2. Vyberte přepínač vedle rozšíření, které chcete vypnout nebo zapnout a nastavte ho do příslušné polohy.
Zaslal: ne srpen 04 2024, 19:20 Předmět:
Hydrawerk napsal(a):
Mám v Google Chrome nějaký Adblock. Nejdřív youtube nechtělo fungovat a teď zase nefunguje adblock, reklamy tam jsou furt. Oni furt spolu zápasí. Youtube obecně není rádo, když lidi blokujou reklamy.
Pokud už nefunguje pak si v Google Chrome ve Správci rozšíření odeberte rozšíření AdBlock a zkuste si do Google Chrome přidat nově 1.8.2024 aktualizovanou verzi rozšíření uBlock Origin. S ním YouTube zatím nemá žádný problém, funguje dobře a bez reklam. Jedná se o průběžně aktualizovaný open source blokátor, jehož projekt je na Githubu. To jak dlouho Vám tato verze blokátoru bude fungovat s YouTube bude záležet na tom za jak dlouho vývojáři rozhraní YouTube provedou úpravy, které na to budou mít vliv a pak bude zase vhodné aktualizovat na novější verzi uBlock Origin, která to pak zas nějak obejde a dál bude fungovat bez problémů a tak pořád dokola.
Ano je to nekonečný boj různých blokátorů a poskytovatelů různých webových služeb. Je na každém, zda se rozhodne nepoužívat nic co by blokovalo reklamy a v takovém případě na YouTube při prohlížení různých videí prostě počkat až reklama proběhne (většinou je tam možnost po určitém čase reklamu přeskočit) a nebo zda se rozhodne používat nějaký blokátor jako je třeba právě uBlock Origin, ale v takovém případě musíte počítat s tím, že určitá verze nebude funkční navždy a po nějakém času bude potřeba ji aktualizovat na novější verzi.
Další možností pro řadu lidí asi méně přijatelnou (z důvodu instalovat samostatný program pro tento účel) je nainstalovat a požívat program FreeTube, který je zdarma jak je zmíněno v článku CHIPu. FreeTube umí přehrávat videa z YouTube bez reklam a také umožňuje stahování videí na počítač. Aplikace funguje v podstatě jako klient YouTube pro Windows (10 a novější), Mac (macOS 10.15 a novější) a Linux. Open source projekt aplikace FreeTube je rovněž na Githubu.
Zaslal: út srpen 06 2024, 21:09 Předmět:
@masar
Ano, používání Edge je experiment. Teď, aniž bych cokoliv nastavoval nebo měnil se mi vyhledávání v Edge zobrazuje v čínštině.
Při kontrole bylo zjištěné nastavení všude do češtiny.
Ta nemožnost placení trvá. Ostatní prohlížeče fungují normálně.
Zaslal: so srpen 10 2024, 12:21 Předmět:
@valdano
Díky, ale to je nad mé schopnosti. Projel jsem W a Edge a kde jsem našel jakou možnost nastavení jazyka (všechny byly na češtině), nastavil jsem je znovu. Takže většina vyhledaných odkazů už je v ČJ nebo AJ, ale popisky okolo jsou pořád v čínských znacích. Zábavné.
Řešení nepovedené aktualizace W10 mně posledně stálo 380,- Kč za použití helpline (tolik si aspoň účtoval T-Mobile za spojení), a stejně technik nic nevyřešil. V zoufalství jsem spouštěl aktualizaci manuálně tak dlouho, až se chytla a dokončila - pětkrát se ani nespustila, třikrát se rozběhla a spadla, počtvrté doběhla.
Zaslal: pá srpen 23 2024, 15:49 Předmět:
Tak dneska, po delší době evropanský, mi Microsoft Bing naservíroval tohle:
Ikona světové sítě
Flutter 中文开发者网站
https://flutter.cn
Flutter: 为所有屏幕创造精彩 - Flutter 中文开发者网站 | Flutter
7. srp 2024 · Flutter 为软件开发行业带来了革新:只要一套代码库,即可构建、测试和发布适用 …
Založen: May 13, 2009 Příspěvky: 5209 Bydliště: BA-Petržalka :(
Zaslal: pá srpen 23 2024, 16:02 Předmět:
Možno je na čase naučiť sa čínsky. _________________ Prichytené vrchnáky na PET fľašiach ma štvú, tak fľaše odovzdávam zásadne bez nich. (Mysleli to dobre ale dopadlo to ako vždy.)
Ideológie developerov niesu kompatibilné so šťastným životom. Ide im iba o zisk.
Občas se zblázní člověk, občas umělá inteligence. V obou přídech za to může člověk.
Někdy v roce 2020 na mém počítači vyhledávač "DuckDuckGo" upřednostňoval asijské a africké stránky. Nakonec jsem zjistil, že to bylo vypnutým JavaScriptem. Asi po měsíci to začalo fungovat zase normálně.
Zaslal: so srpen 24 2024, 8:32 Předmět:
Jen taková zajímavost. FreeTube funguje i na W7! A třešnička na dortu, Firefox tam funguje také bez problémů, jen musíte nainstalit verzi ESR pro osobní použití.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3Další
Strana 2 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.