Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Možno obnoviť vymazaný kód z detektora pohybu?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> GSM / CDMA / LTE technika a telefony
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Valdano



Založen: Jan 01, 2023
Příspěvky: 1692
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: st březen 22 2023, 13:18    Předmět: Citovat

Vlado napsal(a):
Je možnosť overiť meraním na pinoch procesora jeho funkčnosť?

Ne. Chybné softwarové generování nebo vyhodnocování některých částí komunikace uvnitř procesoru na jeho pinech dle mého názoru nezměříte, protože to nemáte s čím srovnávat. I kdybyste si postavil testovací přijímač tak sice uvidíte jaká data posílá ta klávesnice, ale je velmi málo pravděpodobné, že zjistíte proč na to nereaguje alarm. Veškerá komunikace jde na straně alarmu přes stejný přijímač tj. přes stejný HW. Alarm se dvěma detektory funguje. Takže pokud není problém v klávesnici tak musí být problém v softwarovém vyhodnocování uvnitř procesoru na straně alarmu, ale to už je záležitost pro lidi co se na tyto alarmy specializují, a to já nejsem. Takže k tomu vám asi víc neporadím.

Vlado napsal(a):
Mám totiž obavy, že klávesnička, ktorú niekde kúpim, nebude kompatibilná s mojim alarmo, hoci bude bežať na 433 MHz.

Ano to je dost pravděpodobné. Ta klávesnice je určena pro konfigurování toho konkrétního typu alarmu a může mít pro daný účel vlastní specifický protokol, který nebude kompatibilní s jinými klávesnicemi.

Takže v kamenné prodejně nekupujte nic co nebude možné před nákupem na místě předem vyzkoušet s tím vaším alarmem, který si vezmete na vyzkoušení sebou. V případě nákupu z eshopu ať už českého nebo slovenského byste měl mít možnost do 14-ti dnů od převzetí vrátit zboží tzv. bez udání důvodů.

Při nákupu přes internet z českých eshopů je možné zboží vrátit do 14-ti dnů od převzetí zboží bez udání důvodů, a to je dost dlouhá doba na vyzkoušení zda ta či ona klávesnice bude či nebude fungovat s tím Vaším alarmem. Podrobnosti k možnostem vrácení při nákupech přes internet jsou popsány zde. Předpokládám, že obdobné podmínky máte také i u vás na Slovensku platné při nákupech ze slovenských eshopů.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vlado



Založen: Dec 19, 2017
Příspěvky: 44

PříspěvekZaslal: st březen 22 2023, 17:09    Předmět: Citovat

Zatiaľ som našiel len jednu českú klávesnicu k alarmu IGet za 26 € a jednu čínsku na Alíkovi za 16 €. Tlačidlá hviezdička a maltský kíž podobný písmenu H jej chýbajú. Ktoré znaky ich môžu nahradiť? Obe klávesnice fičia na 433 MHz. V kamennom obchode u nás nič nie je.


foto klávesnicA.PNG
 Komentář:
 Velikost:  63.42 kB
 Zobrazeno:  52 krát

foto klávesnicA.PNG


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Valdano



Založen: Jan 01, 2023
Příspěvky: 1692
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: st březen 22 2023, 21:12    Předmět: Citovat

Vlado napsal(a):
Zatiaľ som našiel len jednu českú klávesnicu k alarmu IGet za 26 € a jednu čínsku na Alíkovi za 16 €. Tlačidlá hviezdička a maltský kíž podobný písmenu H jej chýbajú. Ktoré znaky ich môžu nahradiť?

Klávesnice na obrázku má 20 kláves a navíc ještě detektor RFID čipů. To zda bude klávesnice vůbec použitelná s vaším alarmem jako náhrada za tu původní konfigurační klávesnici jen s 12-ti klávesami nevím a pokud ano tak není vůbec jisté, které klávesy z té či oné jiné klávesnice budou interpretovány jako určité klávesy z původní klávesnice.

Než budete kteroukoli klávesnici objednávat tak nejdříve zkuste zavolat ještě jednou na ten servis a zeptejte se jich na to zda je u toho SA-GSM alarmu vůbec reálné nahrazení té původní konfigurační klávesnice jinou klávesnicí a jestli by Vám nedoporučili, kterou jinou klávesnici konkrétně je vhodné k tomu alarmu použít.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vlado



Založen: Dec 19, 2017
Příspěvky: 44

PříspěvekZaslal: st březen 22 2023, 22:05    Předmět: Citovat

Najrýchlejšie riešenie by bola výmena procesora. Jeho cena v Elane je 0,15 €. Škoda, že musí byť vopred naprogamovaný.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Valdano



Založen: Jan 01, 2023
Příspěvky: 1692
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: čt březen 23 2023, 10:46    Předmět: Citovat

Díval jsem se do uživatelského návodu k tomu SA-GSM Alarmu, který je volně ke stažení viz tento odkaz. Je tam popis jak se k tomu mají párovat ty tlačítkové ovladače (klíčenky) a detektory pohybu. Konfigurační klávesnice se ovšem s tím alarmem nepáruje což zřejmě znamená, že má pevný identifikátor, který bude naprogramován v programu uvnitř procesoru toho alarmu. Pokud je to tak v takovém případě jakákoli jiná klávesnice bude mít jiný identifikátor a tudíž pravděpodobně žádná jiná klávesnice pro konfiguraci toho alarmu nebude použitelná, ale to je jen můj odhad.

Zkuste tedy zavolat ještě jednou na ten servis a zeptejte se jich na to zda je u toho SA-GSM alarmu vůbec reálné nahrazení té původní konfigurační klávesnice jinou klávesnicí a pokud ano tak jestli by Vám nedoporučili, kterou jinou klávesnici konkrétně je vhodné k tomu alarmu použít.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> GSM / CDMA / LTE technika a telefony Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Strana 5 z 5

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund