Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Vkládání zajímavých obrázků III
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 74, 75, 76  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Na vyzkoušení
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19522
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: st březen 22 2023, 14:54    Předmět: Citovat

My víme, kdy přišly:
Fonograf 1877, gramodeska 1887, drátofon 1899, použitelný cívkáč pro profesionály AEG K4HF 1940, první cívkáče na doma 1947, první dlouhohrající deska 1950, nepočítaně pokusů o jednotnou kazetu už před kompaktní,...

Vláďovi to nevyčítám, není autorem, jen to zkopíroval jako vtip a jako ukázku povrchnosti dnešních autorů, kteří, aniž by o tom něco věděli, něco stvoří "on to stejně nikdo nebude zkoumat, tak je to jedno". Jenže u nás se vždycky najde někdo, kdo si toho všimne.

Nixdorfe, jo, je to módní trend. Zatím. Než doslouží CD a DVD přehrávače. Do většiny z nich už neseženeš ani kompletní čtečku, natož samotný optický systém, takže to je jen otázka času, kdy se na smetištích budou zahrnovat CD a DVD ve velkém (zatím jsem ty stovky CD v plastovém odpadu viděl jen na třech místech, ale to přijde), jako VHS videokazety. Ty tam končí jednak proto, že těžko sehnat buben videohlav pro příslušné video, a pak, že výrobci placatých televizí už vyhodnotili analogový vstup jako zbytečný, a video není kam připojit.
Na vlnu zájmu o vinyl naskočilo zase několik firem, které přenosky opravdu uměly, pokračují v tom tedy, někdo si je nakřečkoval pro dvě generace dopředu, ačkoli se zřejmě ještě pár let vyrábět budou. To ostatní se dá při troše šikovnosti udělat i v paneláku v kuchyni, ale nač, když gramofony se vyrábějí také dál?
A že by křivka RIAA měla něco pokazit? To je mi novinka. Až dosud jsem si ve své neznalosti myslel, že byla stanovená právě proto, aby záznam nebyl omezovaný nevýhodami vinylu, ale naopak, aby těch výhodných vlastností maximálně využil a dostal z desky co nejkvalitnější zvuk. Jo, že ho může remastering pokazit už předtím, jistě, to může, a taky nerad slyším případy, kdy to pokazili remasteringem už při přepisu na CD. Nejhorší je nahluchlý hudební režisér...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
nixdorf



Založen: May 06, 2017
Příspěvky: 570

PříspěvekZaslal: st březen 22 2023, 15:21    Předmět: Citovat

Mne to je jasné, je to memečko ktoré sa posledný mesiac-dva objavovalo na fb, len by som bol býval vyznel jak starý ufrflaný dedek, ak by som pod to napísal, že to vidím už poniekoľkýkrát. (A to som len minulý víkend oslávil tridsiatku.)
Ostatne, ten obrázok ani nemôže mať nejakú encyklopedickú hodnotu všetkých zadokumentovaných ľudských pokusov o záznam zvuku, pretože by na to nikto neťukal prstom - mímy zaútočia na prvú signálnu a buď sa odsunú prstom preč, alebo sa na ne ťukne a ide sa hneď do komentárov.

Na margo miznúcich diskových nosičov a "utiekanie" sa k "retru", mne to príde niečo ako stav vyhorenia v pokročilej dobe informačnej - ako keby sme dosiahli streamovaním vrchol a ďalej nevieme, čo včil. Preto som ironicky poznamenal na ten kus plastu, a to hovorím ako človek, čo (nielen) ten gramec má a občasne počúva - je to brané rôznymi fajnškemrami ako jemný "analogový", ba čo viac, ten úplne "najvernejší" zvuk (ad ekvalizačná krivka, ktorú tam proste treba). No a či už sa jedná o vypeckované digitizované remastre, kde by sa ručka nepohla od nula decibel nadol inde než medzi pesničkami ako si sám spomenul, CD albumy by vedeli rozprávať. Potom ťažko potom uctievať prácu zvukárov, ktorí nad tými viacstopými Studermi presedeli celý svoj život, ked sa proste povie - vinyly sú už nejakú tú dekádu in, tak poďme. Byť frontman či manažér úspešného hudobného telesa, uvažujem rovnako. Ale tu sme v téme zaujímavých obrázkov a miesto toho tu píšem traktáty, mal bych to ísť napraviť...


Naposledy upravil nixdorf dne st březen 22 2023, 16:04, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 33907
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: st březen 22 2023, 15:28    Předmět: Citovat

Streamovanie je smer k svetlym zajtrajskom v style "nic nevlastnit", ale zabuda sa pritom na druhu stranu - platit korporaciam za kazdy prd.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: st březen 22 2023, 15:31    Předmět: Citovat

Jojo, zažil jsem koncerty zvučené nahluchlým zvukařem, co už neslyšel výšky (pak to shazovalo netopýry z oblohy, jak mu pištěly výškáče, viz kdysi koncert Arakainů a spol., co pořádalo VUT FEI).

A taky znám CD, kde ten výsledek je naprosto katastrofální. Mimochodem už kdysi dávno někdo napsal, že by se to mělo míchat na rozumně nekvalitních bednách v místnosti 4x4m, ne na studiových v téměř bezodrazovém prostoru. Tuším to byl Sýkora.

Pak si pustím nahrávku tady z místního studia Jalovec od nebožtíka Petra Wernera a jsem spokojenej, zatímco jiní nadávali, že ten zvuk je hroznej. Jenže já to poslouchal na pořádných bednách, oni v autě či na nějakým čínským aušusu.

A dívám se, že historický odkaz stále existuje: http://www.soundstudio.cz/jalovec/

Třeba Jablkoň, ten se tady tenkrát doslova zabydlel. Viz třeba https://www.idnes.cz/kultura/hudba/tvrdost-u-jablkone-neznamena-jen-rockovou-elektrickou-kytaru.A090730_230006_hudba_ob

Jejich hudba jde trošku mimo mě, ale Michal Němec je fakt chytrej chlap, hezky jsme si párkrát pokecali.

_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]


Naposledy upravil ZdenekHQ dne st březen 22 2023, 15:54, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
nixdorf



Založen: May 06, 2017
Příspěvky: 570

PříspěvekZaslal: st březen 22 2023, 15:50    Předmět: Citovat

Ja tu mám napríklad LP Raya Charlesa What'd I Say, reissue 1972, nahrával Polydor v licencii Atlantic USA, made in Gt. Britain. Ľavý kanál hrá o dobrých 40% slabšie jak pravý, konzistentne. To mistr zvukár musel byť dobre naložený v liehu, alebo tinnitus. No a samozrejme epické sólo na wurlitzeri patrične skrátil a orgazmické výkriky v druhej polovici pesničky tam nechal, asi aby sa to zmestilo na LP.
Prípadne, pôvodný album Džingischán, Jupiter Records Germany 1979. Hneď v niekoľkých pesničkách (Moskau nie), počuť mierne drop-outy pásky. To proste k tomu "jemnému analogovému zvuku" patrí, ogaři Smile

Ale ako som už písal, sme v téme zaujimavé obrázky, tak niečim prispejem, i keď toto by malo asi do Hrobář varuje na Elektrika.cz.
Nemenovaný bratislavský internát, 2016, nutná podmienka rozbehnutia tesláku po pár štamprloch. Nie je to môj provenáns, ja som bol iba fotograf tohoto skvostu. Vinníka trefne zhodnotil toho času podgurážený frekventant fakulty chemicko-technologickej a zároveň dotyčného spolubývajúci, že mal byť radšej utrený do záclony. Laughing



20160209_210332.jpg
 Komentář:
 Velikost:  109.69 kB
 Zobrazeno:  173 krát

20160209_210332.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
samec



Založen: Dec 19, 2017
Příspěvky: 4136

PříspěvekZaslal: st březen 22 2023, 16:17    Předmět: Citovat

To je dobré, to sa na internátoch robí. Aj lepšie veci. Wink

A vôbec, čo sa môže stať? Maximálne vyhorí nejaká inštalačná krabica a nepôjde elektrika. Keď si študent, tak to opravíš za dva týždne, heď jak vytriezvieš.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
nixdorf



Založen: May 06, 2017
Příspěvky: 570

PříspěvekZaslal: st březen 22 2023, 16:30    Předmět: Citovat

No, nebyť tam tých mikrovlnkových transformátorov pozapájaných nadivoko s flašami napreskačku kdejakých ruských štandardov a východniarských frndžalíc... Nerád ohováram. Eduard Delacroix a Zelená míle sa našťastie nekonala, chvíľu by potrvalo preštiknúť tú opičárnu. "Fáze dvě!"
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: st březen 22 2023, 17:01    Předmět: Citovat

Tomuhle říkám agresivní reklama. Žádná nabídka, ale už oznámení, že prostě si musíte nechat zkontrolovat komín od profimistra.

Sorry, že nepoužívám scaner, ale jen foťák...



profimistr.jpg
 Komentář:
 Velikost:  96.18 kB
 Zobrazeno:  138 krát

profimistr.jpg



_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Celeron



Založen: Apr 02, 2011
Příspěvky: 17742
Bydliště: Nový Bydžov

PříspěvekZaslal: st březen 22 2023, 21:47    Předmět: Citovat

Možná by stálo za to se kouknout na skcr.cz jestli to není nějakej podvodník. Revizáci jsou na jméno a ne na sro. Taky jsem jednomu, co neměl papíry na revize spalinových cest naletěl, hned ten první rok, co to vstoupilo v platnost.
_________________
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
workhard



Založen: Jul 07, 2006
Příspěvky: 5125
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: st březen 22 2023, 22:00    Předmět: Citovat

Řekl bych, že je to nějaká agentura, pod kterou těch revizáků maká víc.
_________________
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 15516
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: čt březen 23 2023, 7:56    Předmět: Citovat

Revize kotlů či komínů měli vždycky rozdělené na rajóny a nikdo se do druhého moc nesral. Toto mi připadá, že je takový pokus se sraní pár kšeftmanů docela agresivní reklamou. Zákazník si má vždy právo vybrat koho na to chce, protože např. nabízený expert mu nevyhovuje atd.
Jsou tam dost zajímavé věty:
kód:
Celkové spalné teplo získané dokonalým spálením plynu je 111 %.

Toto je česky?
kód:
Zde je odhadovaný průvodce výkony kombinovaného kotle v kW, který vám pomůže vybrat nejlepší kombinovaný kotel pro váš čtyřlůžkový dům:

    24-27kW 1-2 ložnice, 10 radiátorů, 1 koupelna
    28-34kW 3-4 ložnice, 15 radiátorů, 1-2 koupelny
    35-42kW ložnice 4+, 20 radiátorů, 2+ koupelna


Mimochodem, žádné slušné kontakty na tom webu. Vynechání DIČ (14443988) a jiné. Den zápisu 13. 4. 2022 (určitě dlouhá historie a praxe).
Prej profíci = Príkop 843/4, ale ani vlastní adresu neumějí napsat správně.

Já bych ho prostě bral jako podvodníka ze Slovenska:
kód:

Ing. ANDREJ ŠUŠOLIAK, dat. nar. 30. září 1977
81105 Bratislava, Björnsonova 3046/14, Slovenská republika


Mimochodem, v předmětu činnosti či podnikání ani zmínka o povolení dělat revize komínů či plynových kotlů.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Crifodo



Založen: Oct 11, 2005
Příspěvky: 15005

PříspěvekZaslal: čt březen 23 2023, 9:44    Předmět: Citovat

To je štráfů. No tak to Šušoliják aspoň zkusil.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
PotPalo



Založen: May 13, 2009
Příspěvky: 4961
Bydliště: BA-Petržalka :(

PříspěvekZaslal: čt březen 23 2023, 14:40    Předmět: Citovat

Čo chcel asi autor týmto povedať? Upset


P1000024_.jpg
 Komentář:
 Velikost:  99.37 kB
 Zobrazeno:  51 krát

P1000024_.jpg



_________________
Silou vybrať peniaze od ľudí a následne za ne spraviť niečo proti ľuďom, s čím nesúhlasia, to je civilizácia?! Tento systém je chorý a vedie do záhuby.
Ideológie developerov niesu kompatibilné so šťastným životom.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
EKKAR



Založen: Mar 16, 2005
Příspěvky: 31839
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

PříspěvekZaslal: čt březen 23 2023, 15:29    Předmět: Citovat

Že by "2in1" ???? Neboli TN-C a TN-S na jedný šňůře?
I když, co se divíme, když už sem zas může lézt pod nějakým alteregem i ten starej lotr rožnovskej tatrman a ještě si tady otevírat ankety o odbanování sebe sama ...

_________________
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - TY MNĚ TAKY Mr. Green Mr. Green !!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Kremik



Založen: Mar 30, 2012
Příspěvky: 3571
Bydliště: Havířov

PříspěvekZaslal: čt březen 23 2023, 16:58    Předmět: Citovat

Nedávno jsem to potkal taky. Jen s tím rozdílem že fáze byla vlevo, zelenožlutý byl zapojen vpravo, modrý šel na kolík a pokračoval vpravo. Asi nová móda Confused
Jo, a ten modrý byl slaněný a opatřen pěkně dutinkami, ne tak prasácky chycen pod šrouby jako tady na obrázku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Na vyzkoušení Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 74, 75, 76  Další
Strana 32 z 76

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.18 sekund