Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Pomohl by mi kurz asertivity?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
vzduchonic



Založen: Feb 17, 2021
Příspěvky: 18

PříspěvekZaslal: út únor 28 2023, 19:50    Předmět: Citovat

EKKAR napsal(a):
, ale právě nějakej takovej zmrd ve vedoucí pozici a s MBA/TBA/CIA/DEA/NCAS a dalšíma zkratkama za jménem ...


Tak zrovna ti šéfové o kterých jsem psal žádný titul neměli.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
adakar



Založen: Sep 16, 2020
Příspěvky: 378

PříspěvekZaslal: pá březen 03 2023, 20:53    Předmět: Citovat

PotPalo napsal(a):
Lenže čo je to asertivita? Ja tvrdím že je to nasranosť. ////

Myslím že to bolo voľakedy napísané práve tu: že asertivita je umenie, ako zakryť svoje vlastné chrapúňstvo.

Žiaľ odvtedy mi to prešlo hlavou mnoho krát...

A z tohto mnoho krát utvrdeného pohľadu som si dovolil tu vo vlákne napísať ten môj minulý príspevok... A tiež z môjho pohľadu: viac asi netreba...

Nedávno som mal možnosť zalistovať si pár listov (viac sa mi nechcelo, bolo mi na blití) práve v takomto brožovanom A4 zväzku prinesenom domov zo školení. Starostlivo prejazdeným ceruzkou. Priniesol si to domov človek, ktorý sa hľadal... Aj našiel...

Pozeráte očami v správnych uhloch? Kontrolujete si kde máte ruky? Nehýbete nimi príliš? Nevyzerá váš krk stuhnutý? Ak si sadáte za stôl, choďte miernym oblúkom: zaberajte tak priestor, vyzeráte tak nadriadenejšie. To isté lyžicou do huby. Počas rozhovoru nezabudnite klienta len tak mimochodom pochváliť, na rozlúčku to musí byť samozrejmosťou. Čímkoľvek, aj vymysleným.

Nekonečné vystrkovanie pravačky pred zrkadlom, s mentorovaním vlastného priezviska...

Ono sa dá vidieť, komu je čo prirodzené. A kto je len vycvičený tajtrlík...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Otkundes



Založen: Mar 14, 2010
Příspěvky: 1664

PříspěvekZaslal: so březen 04 2023, 11:20    Předmět: Citovat

Odhlédnu-li od potřeby umění vyjednávat u diplomatů a různých politických funkcí, tak si myslím, že kurzy asertivity jsou určeny zejména pro lidi na pozicích, vyžadujících komunikaci s veřejností, řízení pracovních kolektivů a zájmových skupin. Typicky pro vedoucí pracovníky firem a pro úředníky, jejichž náplní práce je řízení pracovních skupin (firmy), nebo jednání s občany, při provádění úředních úkonů.
To není případ dělníka, který si nerozumí se svým, generačně vzdáleným nadřízeným. To však neznamená, že by se i ten dělník neměl nad sebou zamyslet a posoudit, zda si nedělá zbytečné problémy na pracovišti třeba svým chováním, zanedbaným vzezřením, přístupem k plnění zadaných úkolů, kvalitou odváděné práce, apod. Něco mu již ve svých příspěvcích někteří kolegové na fóru naznačili.
Každý šéf zodpovídá za nějaký svěřený úsek a za své podřízené. I šéf je též jen člověk, který má právo omylu. Jestli vydá podřízenému chybný pokyn, nebo něco nedomyslí, lze to řešit i upozorněním podřízeného, co může splnění úkolu způsobit a domluvit se spolu na dalším postupu.
Nějaké odsuzování nastupující mladé generace do funkcí šéfů, kteří mají zatím omezené zkušenosti, silové řešení, typu šéfe dejte mi to písemně ať mám alibi, jak padlo ve vlákně, je pak o ničem.
A stejně jako vystudovaný člověk s akademickým titulem, nemusí být po škole hned pro praxi použitelný, ani věk 50+ u provozního elektrikáře ještě není zárukou, že to není lempl, jehož bolístky tady řešíme...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Killroy
Moderátor


Založen: Dec 08, 2007
Příspěvky: 4205
Bydliště: Plzeňsko

PříspěvekZaslal: so březen 04 2023, 11:55    Předmět: Citovat

Otkundes napsal(a):
Nějaké odsuzování nastupující mladé generace do funkcí šéfů, kteří mají zatím omezené zkušenosti, silové řešení, typu šéfe dejte mi to písemně ať mám alibi, jak padlo ve vlákně, je pak o ničem.

Dovolil bych si v tomto nesouhlasit. Někdy je to zcela na místě. Protože jsou i lidi se kterýma se normálně nedomluvíš. Jejich nepřekročitelný ego a představa nadřazenosti jim to prostě nedovolí..
A pokud se pak díky rozhodnutí takovýho trotla něco stane, nebo nedej bože někomu, tak nikdo z nich neřekne "my jsme to tak rozhodli a nařídili, ale pouze "to elektrikář, ten to tak udělal." Prostě se vylžou a budou hájit pouze sama sebe. A pojede to za tebou a ty neobhájíš nic, ani nahou pr*del. Protože ty jako pracovník kvalifikovaný pro práci na vyhrazeným zařízení bys měl vědět a znát.. Hotovo.


Naposledy upravil Killroy dne so březen 04 2023, 12:46, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Otkundes



Založen: Mar 14, 2010
Příspěvky: 1664

PříspěvekZaslal: so březen 04 2023, 12:45    Předmět: Citovat

Killroy, svým způsobem můžeš mít i pravdu, ale to jsou již extrémy. Žádný nadřízený nepotřebuje mít na svém pracovišti „mimořádku“. Proto si dá velký pozor, vědomě, po upozornění, byť i jen svým podřízeným, nařizovat porušování státních technických norem, nebo třeba předpisů na úseku bezpečnosti práce. Navíc, podniky mají povinnost zajistit pravidelná školení z oblasti bezpečnosti práce a požární ochrany, provádění kontrol a revizí technických zařízení, včetně předmětů elektrických. Větší podniky mají i svého technika pro úsek bezpečnosti práce, kam můžou i dělníci své podněty adresovat.
V případě zakladatele tohoto vlákna, jádro pudla bude patrně někde jinde...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Killroy
Moderátor


Založen: Dec 08, 2007
Příspěvky: 4205
Bydliště: Plzeňsko

PříspěvekZaslal: so březen 04 2023, 12:52    Předmět: Citovat

To cos napsal je sice pravda, ale i ta bývá šedivá, pokřivená a v dnešní době ráda ustupuje. Hlavně před prachama. Jedinou pravdou na kterou se dneska slyší jsou kusy, tuny, kubíky = kšefty = many. A firemní bezpečák s tím většinou udělá tak akorát víš co.. To by musel být nezávislej a ne firemní zaměstnanec. Protože koho chleba jí, toho píseň poté i zpívá. A jde mu to dobře i se zavřenou hubou..

Otkundes napsal(a):
V případě zakladatele tohoto vlákna, jádro pudla bude patrně někde jinde...

O tom není pochyb..


Naposledy upravil Killroy dne so březen 04 2023, 13:18, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
adakar



Založen: Sep 16, 2020
Příspěvky: 378

PříspěvekZaslal: so březen 04 2023, 13:16    Předmět: Citovat

edit: písal som po Otkundesovi

Jeden extrém, jeden človek v base. Jemu bohate stačí. Len oni tie príkazy nebývajú až tak čiernobiele: zapoj fázu sem na zelený. To by žiadny vôl neurobil. Býva to napríklad: chlapi, túto mašinu dáme sem. "Ale tu je blízko, a môže byť aj vlhko." Nejako to urob! ty si elektrikár, snáď si nemyslíš že teraz zastavíme výrobu, potrebujem to mať zajtra hotové. Tam sa asi ťažko pýta papier s podpisom...

Pokiaľ nadriadený prikáže hnojiť dusíkom, ale ono to potrebuje draslík, a vďaka tomu dusíku tento rok nebude úroda a podnik to položí na lopatky, tak dohovor alebo podpis je na mieste.

Ale ak mi šéf prikáže sadnúť do autobusu a odviezť dovolenkárov do destinácie, lebo práve mu vypadli všetci šoféri, tak to asi nie... Každý by sa ohradil, ale šéfe, veď ja na toto nemám papiere...

Takže u elektrikára je na mieste stanovisko: Na takéto zapojenie papiere nemám. Mám papiere na Takéto prekrytie, na Takúto vzdialenosť. lebo JA som tu elektrikár. Totiž presne ako v tom autobuse, ho nevyviní ani 100 podpisov pod nejakým príkazom...

Aj keď sa to ľahko píše a sám som musel neraz skloniť hlavu...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Strana 9 z 9

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.14 sekund