Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Zabezpečení garáže
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Zabezpečovací technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
otec



Založen: Aug 27, 2007
Příspěvky: 7
Bydliště: OLOMUC

PříspěvekZaslal: út květen 11 2010, 6:24    Předmět: Citovat

DOBRÝ DEN ZABÝVÁM SE TÍMTO PROBLÉMEM OD r2002 A ZATÍM SE MĚ OSVĚDČILO OUŽITÍ KAMERY KTERÁ NAHRÁVÁ SMÍMKY A ODESÍLÁ MSM ZPRÁVU NA MOBIL A PŘITOM ZAPÍNÁ SYRÉNU + DVĚ KLÍČENKY NA ODBLOKOVÁNÍ A ZABLOKOVÁNÍ NAHRÁVÁ I VE TMĚ A ZASÍLÁ SNÍMKY I NA DRUHÝ MOBYL KDYŽ SE PRVNÍ NEZVEDNE A TAK TO POKRAČAJUJE DALE AŽ NA D 10 ČÍSEL ,JINAK TO ŘEŠÍM VLASTNÍM MOBYLEM AKTYVACE A ODBLOKOVÁNÍ ZÁLEŽÍ NAVÝBĚRU A CENA SE POHYBUJE cca 10.000 KČ
KAMERA MÁ VLASTNÍ ZDROJ PŘI VÝPADKU 220 V NEBO PŘERUŠENÍ SÍTĚ DO DOMU VDRŽÍ PRACOVAT AŽ 6 HOD A PŘI ZAPNUTÍ PRACUJE DÁLE AUTOMTICKY MONTOVAL JSEM JICH UŽ cca 15 A ZATÍM JSOU VŠICHNI SPOKOJENÍ POKUDE JE VE VAŠEM OKLÍ BEZPEČNOSTNÍ SLUŽBA DÁ SE ZADAT ČÍSLO PCO PULTU A ONI TAM VYRAZÍ SLUŽBA STOJÍ JAK KDE cca 600 - 800Kč měsíčně.



OTEC
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
procesor



Založen: Oct 02, 2009
Příspěvky: 5286
Bydliště: PO

PříspěvekZaslal: út květen 11 2010, 7:03    Předmět: Citovat

Tým veľkým chceš niečo povedať ?Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BOBOBO



Založen: Feb 25, 2008
Příspěvky: 18664
Bydliště: Rychnovsko

PříspěvekZaslal: út květen 11 2010, 7:06    Předmět: Citovat

Že zapomněl , že existuje čeština ....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
helios



Založen: Aug 08, 2007
Příspěvky: 2914
Bydliště: Tryskáčovo na Záhorí.

PříspěvekZaslal: út květen 11 2010, 10:12    Předmět: Citovat

Veľký podnikateľ, veľké písmená. Laughing
_________________
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kbulda



Založen: Oct 23, 2007
Příspěvky: 1524
Bydliště: u Mělníku

PříspěvekZaslal: út květen 11 2010, 14:45    Předmět: Citovat

A velký hrubky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
EKKAR



Založen: Mar 16, 2005
Příspěvky: 31793
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

PříspěvekZaslal: út květen 11 2010, 15:09    Předmět: Citovat

BOBOBO napsal(a):
Jen podle sebe soudím tebe . Jsem ročník , který "s nadšením " absolvoval ZVS u bojováků v Klatovech , takže malinko o tom co plive kovy něco vím . A to , že by se každý měl brát za svá práva , z toho neustoupím .

Za celou vojnu jsem měl ofiko ostré třelby 2x - ale skutečně vystřílené munice mám minimálně za rotu. I z civilu. A rozhodně bych se nebál "vzít zákonné právo bránit se" do vlastních rukou. Co dává "závadové osobě" právo zaútočit na můj majetek, na mé zdraví nebo jiné morální nebo hmotné hodnoty? Všude se říká, že co není v demokracii vysloveně zakázáno, jako by bylo povoleno - a není snad zákonem zakazováno násilně si přivlastňovat majetek jiných nebo jim ubližovat na zdraví/životě? A je snad zákonem zakazována osobní obrana? NEN9! Bylo to sice okecáváno a komplikováno ustanovením o "přiměřenosti" obrany, kdy bylo dlouhá léta tvrzeno, že obrana přesahující rozsah a sílu útoku je NEPŘIMĚŘENÁ - než padl onen naprosto BEZPRECEDENTNÍ ROZSUDEK Nejvyššího soudu, kde se říká, že (prosím omluvte jazykově nepřesnou citaci) "...obrana aby byla účinná, musí svou intenzitou převýšit intenzitu útoku vedenou proti bránícímu se - aby byl záměr útočníka skutečně potlačen a bylo mu zabráněno v útoku pokračovat...". Takže konečně svítá na lepší časy a lidé ochotní vzít na sebe odpovědnost za svůj život, zdraví a majetek budou moci obrátit proti případnému útočníkovi zbraň bez obav z toho, že za své občanské hrdinství můžou být ještě soudně popotahováni...

_________________
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - TY MNĚ TAKY Mr. Green Mr. Green !!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
natepa



Založen: Jan 17, 2023
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: út leden 17 2023, 20:10    Předmět: Citovat

Dratak napsal(a):
Základ je mechanické zabezpečení, elektronika je vždy doplněk. Dobré je nepoužívat jen běžně dostupné zámky a mechanismy, ale vytvořit něco svého, originálního, co zloděj nebude znát (a tím horší to pro něj bude překonat).
Náš soused má garáž v odlehlé lokalitě u řeky a již mu ji vykradli dvakrát. Vytvořil si proto vlastní zabezpečení. Na futra garážových vrat navařil zevnitř na minimálně 15 místech (přesně jsem to nepočítal) ocelové pásky a pomocí nich a ocelových hmoždinek se šrouby to zavrtal do stropu, stěn a podlahy (aby nešla vytrhnout celá futra). Na straně pantů (které jsou zvenku) navařil řadu čepů, které při zavřených dveřích zapadají do otvotů ve futrech, takže to nikdo neotevře i kdyby odbrousil zvenku panty. Do obou křídel navařil zevnitř řadu trubek, které tvoří mříž.
Zamykání vyřešil rozvorovým mechanismem z dvojice silnostěnných 3/4 coulových vodovodních trubek které pro větší pevnost vyplnil betonem. Ty jezdí v ocelových pozdrech nahoru a dolů, jsou ovládány pomocí ozubených lišt a ozubeného kola, na kterém je navařena tyčinka opilovaná do půlměsíce, která je přístupná zvenčí malým otvorem. Ta se ovládá běžnou kličkou od rozvaděče. Mechanismus se pak zaaretuje zámkem, osazeným vložkou EVVA 3KS, zcela zapuštěnou ve dveřích.
Takže zavře dveře, vezme kličku a několikrát s ní otočí kolem dokola. Trubky rozvorového zámku zajedou zevnitř do stropu a do podlahy. Pak otočí klíčem a kličkou již nelze dále otáčet. Vyjme kličku a klíč a odejde. Zvenčí to vypadá zcela nenápadně.
Již tam měli opět vloupačku a mohu potvrdit, že do jeho garáže se nedostali. Snažili se, vrata byla pomlácená a poškrábaná, ale nic s tím neudělali. Vložku EVVA 3KS nelze překonat žádnými běžně dostupnými prostředky, odvrtáním ani bumpingem (protože vůbec nemá odpružená stavítka, ale 12 volně pohyblivých šoupátek). A sama vrata, ukotvení a rozvorový zámek jsou natolik pevné, že jediná možnost je rozpálit to zvenčí autogenem (a ani to by nebylo snadné).
Infračidla musí být napojena na EZS ústřednu, ne přímo na sirénu. Ta musí být umístěna zcela nepřístupně a nemá být pokud možno ani vidět, jinak ji zloděj okamžitě zničí. Ideální je umístit ji ke stropu dál od dveří, přistavit k ní regál a polici zaplnit věcmi. Tak, aby ses po vyklizení k ústředně dostal sám. Rozhodně použít i magnetické kontakty, některá infračidla se dají "oblbnout" tak, že se pořádně nabalíš (teplý svetr a zimní bunda) a nereagují. Navíc určitá posloupnost narušení smyček, např. nejdřív magnet vstupních dveří, potom infračidlo u dveří aktivuje vstupní zpoždění, během kterého máš čas ústřednu odstřežit (přiložit kartu, zadat kód). Jakákoli jiná kombinace znamená neoprávněný vstup a spouští okamžitý poplach.
I k ovládání venkovní sirény potřebuješ ústřednu. Ta je totiž trvale napájená 12V z ústředny a toto ovládací napětí je využito k dobíjení vnitřního akumulátoru. Přerušením napájení je vyvolán poplach. Siréna tedy houká i tehdy, když jí přestřihneš kabel (a pak se nedá nijak vypnout). Doporučuji použít minimálně 120dB tlakovou, dovnitř raději dvě a jednu ven. Ta musí být zcela nepřístupná a pokud možno umístěna tak, aby nebyla moc na očích (pokud by se k ní zloděj přece jen dostal, zničí ji vyplněním polyuretanovou pěnou). Vnitřní sirény umístit opět nenápadně.
Dobré je doplnit to ještě GSM modulem pro předání poplachové zprávy např. pomocí SMS či telefonicky. Ale pozor-zloději používají GSM rušičky, které však mají dosah pár metrů. Má-li garáž např. nějakou půdu, doporučuji umístit tam externí GSM anténu, provrtat strop a signál přivést kabelem. Máš tak šanci, že rušivý signál k této anténě nedosáhne.
Ohledně automatického zapínání-existují zámky, které mají uvnitř mikrospínač, který sleduje polohu závory (zamčeno-odemčeno). Stačilo by pak zamknout dveře a ústředna by automaticky přešla do stavu střežení. Musí mít ovšem příslušný ovládací vstup.
Tyto zámky jsou ale dost drahé, možná by se mikrospínač dal doplnit i do normálního zámku. Není nakonec problém zapínat střežení ručně a vyjde to o dost levněji. Já třeba doma EZS zapnu, i když jdu jen nakoupit. Poplach je vyveden dvěma cestami, zato vnitřní sirénu jsem zrušil. Stačí porucha, planý poplach a andulky se strachy umlátí ve voliéře.......
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 15512
Bydliště: Olomouc

PříspěvekZaslal: út leden 17 2023, 21:06    Předmět: Citovat

Co tím chtěl básník říci? Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Zabezpečovací technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Strana 3 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.15 sekund