Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

nová fabrika Texas Instruments

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Co je nového?
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
petula



Založen: May 22, 2016
Příspěvky: 855
Bydliště: Čelákovice / Brandýs n.L / Stará Boleslav

PříspěvekZaslal: pá prosinec 16 2022, 0:25    Předmět: nová fabrika Texas Instruments Citovat

Texas Istruments otevřel novou fabriku. Postavili ji za pouhý rok od nákupu pozemku. Srovnejte s Českou republikou Very Happy Very Happy Jak dlouby trvalo v Česku takovou fabriku postavit a rozjet výrobu.... Fabrika je kolosální, podívat se na ni můžete zde: https://news.ti.com/blog/2022/12/06/tis-latest-300-millimeter-wafer-fab-in-lehi-utah-begins-production a přečíst si článek o výrobě...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
bdn



Založen: Jan 16, 2020
Příspěvky: 467

PříspěvekZaslal: pá prosinec 16 2022, 7:38    Předmět: Citovat

Ahoj, kde čteš, že ji postavili? Podle mě, koupili stávající hotovou od firmy Micron. Micron je jiná semiconductorní firma na trhu.
https://news.ti.com/ti-to-acquire-micron-300-mm-semiconductor-factory-extending-tis-cost-advantage-and-greater-control-supply-chain
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BOBOBO



Založen: Feb 25, 2008
Příspěvky: 18639
Bydliště: Rychnovsko

PříspěvekZaslal: pá prosinec 16 2022, 8:37    Předmět: Citovat

Neznáš to ve škodovce .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jardafiala



Založen: Jun 20, 2010
Příspěvky: 1688
Bydliště: Česká Lípa

PříspěvekZaslal: pá prosinec 16 2022, 8:52    Předmět: Citovat

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
petula



Založen: May 22, 2016
Příspěvky: 855
Bydliště: Čelákovice / Brandýs n.L / Stará Boleslav

PříspěvekZaslal: pá prosinec 16 2022, 10:12    Předmět: Citovat

Arrow jardafiala autor Neviditelného psa má pravdu. Dopisuji si na stejné téma s Magistrátem hlm Prahy už 7 roků. Rozzuřil jsem je do ruda. Je na mne několik žalob, pokuty za "urážku úředníka" Very Happy atp. Problém začal v roce 1979, když v ulici dělali vodovod a zničili přitom stromy a vozovku. Od té doby nic neopravili, náhradní stromy nevysadili, ačkoliv již tenkrát jim to zákon nařizoval.

Podstata problému o kterém píše autor je v tom, že ČR je přebyrokratizovaná. Je v začarovaném kruhu. ČR má mizerné školství, které vypouští nemehla s papírem o absolvování školy. Ta nemehla nic neumí. Když jsem v ČR podnikal, hledal jsem pracanty. Zjistil jsem zajímavou věc. Studenti Univerzity Karlovy, medicínských oborů byli použitelní na cokoliv, Snadno a rychle se naučili novým věcem, i velmi vzdáleným jejich oboru. Naproti tomu studenti VŠ ekonomické z Prahy Žižkova byli naprosto nepoužitelní. Neuměli často ani telefonovat. Byli to takzvaná "střeva" Very Happy . Od té doby má u mne UK Praha vážnost a VŠE říkám "Žižkovská Sorbona". A teď si představte, co tito absolventi těchto škol mohou dělat.Absolventi z UK se uchytí všude, i v západní Evropě. Hodně českých lékařů je v Anglii a v Německu i ve Francii. Absolventi Žikovské Sorbony si jdou sednout na český úřad. V západní Evropě se neuživí. Nic neumí. To znamená, že počet míst na českých ouřadech musí růst. Kdyby nerostlo české úřednictvo, byli by absolventi těch mizerných škol na úřadech práce. Stát by je musel živit. Jenže z čeho je má stát živit? A tak vytváří nové a nové úřednické místa a pro úředníky vymýšlí nové úkoly. Výsledkem je rostoucí byrokracie, která brzdí úplně vše.
Příklad:
chcete si postavit dům? Potřebujete k tomu stavební povolení, tedy razítko od ouřady. Jde hlavně o to razítko. Stavební ouřada neudělá jinak nic a stavebnictví stejně nerozumí. Přečtěte si tento článek:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-reality-z-koupe-domu-se-pro-seniorku-stala-nocni-mura-prokazat-skryte-vady-je-tezke-220748#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest204_kontrolni_AA_SID_varDD&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Na stavební povolení čekáte v ČR roky. No nedivte se, že mladí lidé nemají kde bydlet.
S rostoucím počtem ouřadů roste i nárok na počet kanceláří a tedy nemovitostí, kam si ouřadové budou na den chodit sednout, kde budou vymýšlet jak znepříjemnit lidem život. Provoz těch kanceláří stojí nemalé peníze a doprava úředníků do kanceláří a zpět také není zadarmo.
Tyhle peníze by se mohli věnovat do školství, pro učitele, kteří něco umí a naučí. Platí totiž, "žádný učitel nenaučí víc, než umí sám". Když učitel nic neumí, nic nenaučí. Ale vysvětlete to zabedněným, českým úředníkům.
Pro srovnání, školství ve Francii a způsob výuky na školách ve Francii a v Anglii je mnohem dál než v ČR. Dokonce vysoká škola technická v Lagosu, v Nigérii je na tom výrazně lépe než ČVUT fakulta elektrotechnická v Praze. Přičinou jsou peníze, které v ČR do školství nejdou.

Nejde jen o školství. Přebyrokratizované je v ČR také podnikání. Proto podnikání v ČR stagnuje. Mohu srovnávat, mám registraci mnoho let v Anglii. Prostě ČR je směšná s jejich živnostenskými úřady, s jejich nefunkčními obchodními rejstříky. Pro srovnání:
Hlášení k DPH v Anglii má je 7 okénerk. Ano SEDM. Podává se elektronicky. Srovnejte si s českým formulářem k hlášení o DPH. Na výpočet DPH v Anglii netřeba účetního, výpočet dělá sám počítač finančního úřadu. Podnikatelé ušetří, neplatí žádného čičmundu, který chodí 4x ročně na školení, protože MF ČR 4x do roka mění předpisy. V ČR nutno mít a platit daňového poradce.
Registrace firmy v Anglii je do 2-3 dní za cca 600 Kč. Nepotřebujete žádné výpisy z Trestního rejstříku., potvrzení o bezdlužnosti a další nesmysly, kterými živíte ouředníky (absolventy mizerných škol). Živnostenské listy ani živnostenské úřady v Anglii neexistují. Podnikejte si v čem chcete. Nikoho to nezajímá v čem podnikáte. Jeden den prodávejte auta, druhý týden třeba dělejte poradce pro novomanžele a příští týden, když Vám to nepůjde se vrhněte na výrobu kožené galanterie. Nikam nic neoznamujete, žádné razítko nepotřebujete. Anglie má 60 milionů obyvatel, ale jen jeden finanční úřad, kam se nechodí, nikdo si Vás nepředvolává, nikdo vás nešikanuje, nebuzeruje. Když už úředník v Anglii něco chce, napíše Vám slušný dopis nebo Vám zavolá a požádá Vás o rozhovor nebo zda Vás může navštívit. Nikoliv, že si Vás předvolá jak to zavedli soudruzi v SSSR kdysi dávno a sovětští poradci tyhle praktiky dovezli v roce 1948 do ČSSR. V Anglii má důkazní povinnost úředník. V Česku má důkazní povinnost český občan podnikatel. Ten musí dokázat hloupému línému českému úřednikovi, že nic špatného neudělal, že úředník se mýlí. Tak to je srovnání "monarchie" a "demokratické ČR", kde za námitky dostanete usnesení o urážce úředníka. Very Happy
P.S kdybych tento shora napsaný text (kritiku a srovnání) poslal českému úředníkovi, dostanu "Usnesení o urážce úřední osoby". Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
bu2520



Založen: Jul 16, 2007
Příspěvky: 4207
Bydliště: u HK

PříspěvekZaslal: pá prosinec 16 2022, 10:31    Předmět: Citovat

osoba blízká, dělá na stavebním úřadu a problém není ani tak v úředníkovi, ale z devadesáti procentech v projektantech . Místo aby napsali zprávu o projektu udělají ctl-C a ctrl-V z jiné zprávy a najednou nesedí lokalita číslo parcely, rozměry domu tvar střechy . Tak to úřad vráti s poznámkami co je špatně zpět a co se stane, pan projektant opraví v lepším případě alespoň polovinu. A stavebníkovi řekne, o byrokratech na úřadu a o tom jak díky úřadu trvá řízení dlouho. A nebo si pan stavebník , řekne při stavbě, že udělá jinak zdi, jinak střechu dokonce o tom i pan projektant ví překreslí to, ale na stavebním úřad už to nesdělí. O tom se mlčí, neříkám všude jsou lidi, ale často to projektanti, svojí lenosr svádí na úřad.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Yarda1



Založen: Feb 11, 2009
Příspěvky: 2555

PříspěvekZaslal: so prosinec 17 2022, 16:06    Předmět: Citovat

https://debaty.net/discussions/2867884-byl-jsem-postizen-jednanim-na-ouradech
_________________
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Otkundes



Založen: Mar 14, 2010
Příspěvky: 1665

PříspěvekZaslal: po prosinec 26 2022, 21:01    Předmět: Citovat

Před lety se vyprávěl vtip:
Co se stane, když neúspěšný student „matfyzu“ přestoupí na „filozofii“?
Odpověď: na obou fakultách stoupne průměrné IQ.
Nemohu posoudit, zda právě absolventi VŠE jsou až tak neschopní, jak je nade mnou popisuje uživatel petula
Kdysi to fungovalo asi podle tohoto schematu:
1) Po absolvování základní školy, přibližně třetina žáků pokračovala na středních školách, zbytek šel na učňovské obory, a následně na dělnické profese.
2) Ze středoškoláků, po absolvování maturity, pak asi třetina maturantů pokračovala na VŠ, ostatní nastoupili většinou na technické funkce.
To znamená, že ve vzdělávacím systému probíhala selekce studentů a lidí s VŠ vzděláním, bylo ve společnosti relativně málo.
Po převratu se trend obrátil. Prioritou bylo mít v populaci co nejvíce lidí s (jakýmkoliv) VŠ vzděláním. Nebylo bráno v úvahu, že mnozí lidé k tomu ani nemají studijní předpoklady...
Bohužel, úroveň lidí na úřadech, odpovídá současnému stavu v naší společnosti.
Mnozí úředníci si museli doplnit své vzdělání, aby vůbec, i po letech, mohli nadále zůstat na svých pracovních pozicích. Nikoho nezajímalo, jaký obor pak takto donucený úředník studoval. Hlavně, ve stanoveném termínu, předložit doklad o úspěšně ukončeném VŠ studiu.
Co se týče stavebních úřadů, běžně se u projektantů setkávám s názorem, že pro vydání územního rozhodnutí a stavebního povolení, není třeba u projektu řešit podrobnosti. Až po vydání stavebního povolení, se pak často zpracovává dokumentace k provádění stavby, která již může doznat jistých změn. A změny, ty lze přece legalizovat formou žádosti o změnu stavby před jejím dokončením…
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Cust



Založen: Jan 17, 2007
Příspěvky: 6194
Bydliště: Husinec-Řež

PříspěvekZaslal: po prosinec 26 2022, 21:19    Předmět: Citovat

bdn napsal(a):
Ahoj, kde čteš, že ji postavili? Podle mě, koupili stávající hotovou od firmy Micron. Micron je jiná semiconductorní firma na trhu.
https://news.ti.com/ti-to-acquire-micron-300-mm-semiconductor-factory-extending-tis-cost-advantage-and-greater-control-supply-chain
Nekoupil Micron před pár lety Microchip?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Co je nového? Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.24 sekund