Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Blikání display portu z dockovací stanice DELL pro E5570

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kybrex



Založen: Jul 26, 2007
Příspěvky: 300

PříspěvekZaslal: pá září 30 2022, 17:26    Předmět: Blikání display portu z dockovací stanice DELL pro E5570 Citovat

Zdravím,

narazil jsem na zajímavý problém, kdy se mi občas stává, že s notebokem Dell E5570 zapojeným do dockovací stanice K09A, kde využívám 2x32" 4K@60Hz monitory, začne obraz na tom primárním display portu být nejdřív trhaný jako když je mírně špatný signál na digitálním vysílání. Obraz se rozřízne jako když je vypnutá u hraní vertikální synchronizace a poskočí a po chvíli se dokonce stane, že monitor zčerná, vypadne signál a znovu naskočí a tak pořád dokola, až to zase samo přejde.

Pak to zvládne fungovat klidně několik hodin bez chyby. Nejdřív jsem měl podezření, že to dělá nějaký úsporný režim v ovladačích pro Windows (10), ale teď i na Linuxu to udělalo. Kabely jsem pro jistotu rovnou vyměnil, monitory jsem prohodil mezi sebou a žádná změna, takže to bude asi v dockovací stanici. Kromě toho, že je špatná dockovací stanice, mě ještě napadlo, jestli to nemůže být forma nějakého rušení, ale nenapadá mě od čeho. DVI porty použít nemůžu, protože to neutáhne 4K. Twisted Evil

Když zkouším zakvedlat s kabelama, jestli někde není špatný kontakt, nemá to vliv. Nedaří se mi to ani vyvolat, ani uklidnit, když to začne blbnout.

Měli byste nějaký tip na diagnostiku takové závady? Docela by mě zajímalo, čím to může být. Zkusím samozřejmě sehnat ještě jinou dockovací stanici na pokusy, jestli není nějak poškozená.

K.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
DedVseved



Založen: Jul 01, 2019
Příspěvky: 638

PříspěvekZaslal: pá září 30 2022, 18:27    Předmět: Citovat

Mám starší monitor s DP i HDMI portem. HDMI je (asi) jen 1.4 a přes DP podporuje monitor 10-bitové barvy, tak jsem chtěl DP primárně používat.
Jenže ze záhadných důvodů a v náhodných cyklech obraz vždy zčernal a znovu nenaskočil. Monitor přešel do nedefinovaného stavu a vypnutí + zapnutí pomocí tlačítka nepomohlo. Pomohlo jen vytažení napájecího kabelu a znovu zapojení, kdy obraz opět naskočil. To mě po pár týdnech přestalo bavit a dodnes jedu přes HDMI.
Mám pifku na monitor, ale nedočetl jsem se nikde, že by to někomu také dělalo a např. žádný opravný FW výrobce nevydal.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kybrex



Založen: Jul 26, 2007
Příspěvky: 300

PříspěvekZaslal: po říjen 10 2022, 16:19    Předmět: Citovat

Koupil jsem jinou dockovací stanici stejného typu a monitory zatím přestaly blikat, ale po 2h, kdy byl PC v klidu (žádný úsporný režimy a vypínání obrazovky nebylo nastavený), se sekundární monitor vypnul a zůstal černej. Pomohlo až vytažení ze zásuvky, dokud nezhasla modrá status LED na monitoru. Po opětovném zapojení a stisknutí hlavního vypínače se to probralo. Ten DP je fakt divnej.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
DedVseved



Založen: Jul 01, 2019
Příspěvky: 638

PříspěvekZaslal: st říjen 12 2022, 7:57    Předmět: Citovat

Na tom chování DP se shodneme.
Tohle třeba radí (ve vzácných případech) v EIZO https://www.eizoglobal.com/support/compatibility/15/index.html
citace:

Applicable Monitors: FlexScan SX2462W, S2433W, S2243W, S2233W, ColorEdge CG243W

1. Description
When a screen resolution of the monitor is changed or the DisplayPort cable is plugged out and in, there many be the rare cases that the screen may not show any images.

2. Temporary Measure
1. Turn off and on the main power switch on the back of the monitor.
2. Turn off and on the power button on the front bezel of the monitor.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
RayeR



Založen: Aug 02, 2009
Příspěvky: 1294
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: st listopad 23 2022, 19:40    Předmět: Citovat

Pripojovani LCD pres dokynu bejva asi casto nahouno, podobne problemy sem mel v praci s dokovackou Dell i HP, 2 obycejne full-HD monitory, ten pripojeny primo do NTB fungoval OK, ten na dokovacce se obcas nahodne vypnul na par s a znovu zapnul, ale nekdy obraz zmizel uplne a musel byt restart nebo vypnuti napajeni dokyny. Vyresil to az novy NTB s 2 porty pro LCD, takze uz je mam naprimo a je klid...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.11 sekund