Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Kávovar De Longhi Esam 4200 nejde voda do spařovače -oprava

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Artaban001



Založen: Apr 01, 2004
Příspěvky: 9744
Bydliště: Pendrov

PříspěvekZaslal: pá leden 14 2022, 16:15    Předmět: Kávovar De Longhi Esam 4200 nejde voda do spařovače -oprava Citovat

Symptomy: neteče voda skrzevá spařovač, po otočení kohoutem jde voda přes napěňovač. Je ucpaná "sprcha"
Nářadí: křížový šroubovák, torx šroubovák, ploché kleštičky, misku na díly, tuhý drát, nebo svařovací elektroda, štětec a kartáč. Místo na díly, nutno počítat s únikem vody.
Kávovar vypnout a kohoutem otočit zcela vlevo, aby se odtlakoval bojler. Demontovat boční kryty, zadní a horní kryt. Demontovat bojler ( je nutné odpojit hadičku, jinak jej stačí překlopit k mlýnku). Jednotka ze sprchou má 1 hadičku shora a dvě zboku pod plechem. Ta jedna sppodní je tlaková, druhá černá je jen nasunutá - v tomto okamžiku by měly být venku 3 spony a několik vrutů.
Demontovat systém sprchy i z tím plechem, což jsou 4 šrouby i s matkama - dvě jsou vzadu za bojlerem, dvě zepředu - kvůli jedné je nutné mít otevřený dvířka a kvůli druhé vyjmutou nádrž s vodou. Odpojit zemní vodiče a koncák horního dorazu spařovače. Vyjmout sprchu.
Dále demontovat 2 vruty z šedýho sítka, to vyjmout a očistit. Sítko lze vrátit zpět.
Dále demontovat torx z horní části. To se dá sejmout válcová část ze žlutýho průhledného plastu - vypadnou dvě tlustý pružiny. Taky vypadne během manipulace žlutá destička s koncákem horního dorazu. Když se vymontují dva šrouby, co drží plechy u sebe, dá se sejmout bílá část ( armatura) z plechu. Dále lze sejmout horní přírubu hadičky z armatury, zevnitř vyjmout sestavu plastový hříbeček strčený v silikonový trubičce a to celý v pružince. Trubička, ve který to bylo má vyústění na opačném konci mezi dvěma o-kroužkama. Mezi nima je dírka která se dá prošťourat, trubička je provrtaná durch. propíchat dno trubičky ( já to dělal svařovací elektrodou), ta má dno nad průchozí dírkou, do který vyúsťuje. Zase prošťourat dírku a propláchnout. Do trubičky vložit tu sestavu s pružinkou hříbečkem nahoru ( je to asi jednosměrný ventilek ze sedlem v přírubě hadičky), vložit zpět přírubu. Prostrčit do plechu, přimontovat spodní žlutou část ze sítkem ( nezapomenout vrátit pružiny) pomocí žluté vložky, co určitě vypadla z velkýho otvoru armatury, kterou prochází torx- šroub. Zkompletovat vše zpět a kávovar by měl fungovat - já z toho vyšťoural spousty bílé hmoty, připomínající sádru. Kávovar je starý 15 let a odvápňuje se vždy, když si řekne kyselinou citronovou ( 2 polívkové lžíce na půl L vody).
Upozornění: vše děláte na vlastní riziko. Návod byl vypracován podle postupu opravy konkrétního kusu, terminologie názvu dílů nemusí odpovídat dle SN výrobce.


Naposledy upravil Artaban001 dne pá leden 14 2022, 17:29, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
forbidden



Založen: Feb 14, 2005
Příspěvky: 8964
Bydliště: Brno (JN89GF)

PříspěvekZaslal: pá leden 14 2022, 17:13    Předmět: Citovat

Tyhle starý De'Longhi nikdy neodvápňují spařovačku, vždy to jde jen přes trysku. Proto občas naliju přípravek do nádržky a dělám to ručně pomocí proplachů, jinak to dopadne takto, jak popisuješ.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Artaban001



Založen: Apr 01, 2004
Příspěvky: 9744
Bydliště: Pendrov

PříspěvekZaslal: pá leden 14 2022, 17:24    Předmět: Citovat

Kávovar byl odvápňován i přes spařovač. Ta"sádra" byla úplně bílá, jako křída - jestli to není něco z tý kyseliny citrónový.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.12 sekund