Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

DVB-T a DVB-C kanály súčasne na jednom TV?

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV a dalších
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
PotPalo



Založen: May 13, 2009
Příspěvky: 4914
Bydliště: BA-Petržalka :(

PříspěvekZaslal: st leden 12 2022, 22:30    Předmět: DVB-T a DVB-C kanály súčasne na jednom TV? Citovat

Je možné na jednom televízore súčasne naladiť programy v DVB-T a DVB-C? Pri automatickom ladení sa dá vybrať iba jedna možnosť, a už naladené programy sa prepíšu. Pokiaľ naladím najprv DVB-C a chcem manuálne pridať kanál ktorý vysiela iba na DVB-T, neviem ako na to.

Naladený kanál na DVB-T je:
frekvencia 778000kHz,
šírka pásma 8 MHz.

Pri manuálnom pridaní kanálu na DVB-T sa zadáva iba frekvencia a šírka pásma.
Keď dám manuálne pridať kanál na DVB-C, tam sa pre zmenu nastavuje:
frekvencia (to je tých 778000kHz),
modulácia (podľa druhého TV som zistil že je to 64 QAM),
prenosová rýchlosť (tú neviem, pri hodnote ako ostatné DVB-C programy mi to napíše že sa nenašiel žiadny kanál).

Je nejaký vzorec ako prepočítať DVB-T na DVB-C, alebo sú tieto dva systémy úplne odlišné a teda nemôžu byť súčasne?

_________________
Silou vybrať peniaze od ľudí a následne za ne spraviť niečo proti ľuďom, s čím nesúhlasia, to je civilizácia?! Tento systém je chorý a vedie do záhuby.
Ideológie developerov niesu kompatibilné so šťastným životom.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 7348

PříspěvekZaslal: st leden 12 2022, 22:32    Předmět: Citovat

Tohle záleží na typu TV. U starších to obecně nejde, u některých novějších je možnost nejdřív naladit třeba DVB-T a pak přidat DVB-C. Je to jen záležitost SW daného televizoru, ale při přepnutí na DVB-T nelze ladit DVB-C a naopak žádnou změnou parametrů. V TV se musí přepnout režim demodulátoru, ladění tuneru zůstává stejné. Bohužel většinou si to SW zjednodušuje. Na začátku se zeptá kabel/anténa a podle toho ladí buď C nebo T.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
EKKAR



Založen: Mar 16, 2005
Příspěvky: 31645
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

PříspěvekZaslal: st leden 12 2022, 23:15    Předmět: Citovat

Máme asi 8 let starýho "paňáka" LCD a ten umí nejenom DVB-T a DVB-C, ale ještě i klasickou analogovou terestriální TV s dělením kanálů OIRT/CCIR na I, III a IV+V pásmo - a každou skupinu umí ladit zvlášť, dálkovým se jen nejdřív musí vybrat, jestli se má přijímat analog nebo digitál a když digi, tak jestli terestrický, nebo kabelový. Typ bych musel zjišťovat vyjetím se stolkem ze stěny a vyfocením zádele. Na místní káblofku zatím jede, v nabídce nejsou kanály kódovaný HEVC podle normy DVB-T2, takže nás nic nenutí pořizovat novou. To, jestli TV uloží analogový předvolby jinam než digitální skutečně záleží na tom, jestli to umožňuje její vybavení nějakým minimálním paměťovým objemem a jeho případným rozdělením právě podle naladitelnejch "norem" vysílání.
_________________
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - TY MNĚ TAKY Mr. Green Mr. Green !!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
PotPalo



Založen: May 13, 2009
Příspěvky: 4914
Bydliště: BA-Petržalka :(

PříspěvekZaslal: čt leden 13 2022, 0:14    Předmět: Citovat

Tak nové zistenie. Ono to staré programy nezmaže. Takže mám na výber buď DVB-T + analóg, alebo DVB-C + analóg. Prepínaním programov s plus a mínus sa dá v danej skupine dostať z digitálu na analóg a späť. Prepnutie medzi DVB-T a DVB-C je cez menu, čiže trochu nepraktické a starej osobe to asi nevysvetlím, ale naladené programy tam ostávajú. No nič, asi sa uspokojím iba s jedným, pokiaľ tá konverzia programov nieje možná. Poverenej osobe vysvetlím že má smolu. Už teraz má v tom chaos že má pod jedným číslom aj analógový aj digitálny program.
_________________
Silou vybrať peniaze od ľudí a následne za ne spraviť niečo proti ľuďom, s čím nesúhlasia, to je civilizácia?! Tento systém je chorý a vedie do záhuby.
Ideológie developerov niesu kompatibilné so šťastným životom.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
fogovic
Zablokován


Založen: Apr 11, 2014
Příspěvky: 218
Bydliště: Pičín

PříspěvekZaslal: čt leden 13 2022, 3:56    Předmět: Citovat

a co chces konvertovat ? dvbt-cko na dvb-cecko ? to mozes ale nie v televizore ! treba mat len zbytocnych 700 eciek : https://sortec.sk/transmodulator-terra-ttq420c-2-x-dvb-t-t2-c-do-2-x-dvb-c-2x-ci_d5228.html?whisperword=dvb-c a razom mas vsetky kanaly v jednom systeme Very Happy
inak na samsungu sa to riesi cez channel editor v pc tam si to v oblubenych mozes usporiadat ako chces.. v low cost sunkach neviem.. a k pritroublym aaaaandroid vtačikovy spomalenym LG , Sony Phillips atd sa radsej nejdem ani vyjadrovat Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV a dalších Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund