Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Koupím svářečku UTA 200.

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kutilmil



Založen: Nov 01, 2008
Příspěvky: 4250
Bydliště: Skalica

PříspěvekZaslal: st říjen 13 2021, 12:17    Předmět: Koupím svářečku UTA 200. Citovat

Za rozumnou cenu koupím svářečku UTA 200. Nejlépe okolí Skalice.


uta 200.jpg
 Komentář:
 Velikost:  48.85 kB
 Zobrazeno:  88 krát

uta  200.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
petrfilipi



Založen: Sep 13, 2005
Příspěvky: 2641

PříspěvekZaslal: st říjen 13 2021, 13:07    Předmět: Citovat

JJ, máš dobrý vkus. Taky mám jeden kousek doma, na Aukru jsem byl jediný zájemce za 2.000 Kč. Teď je na SBazaru jeden kousek za 3.000, ale je dost jetý. Nebo je tam kus za 9.000 - vypadá sice opticky hezky, ale ta cena už je dost mimo.
Nevím kam to budeš zapojovat, ale na domácí instalace doporučuji hned uvažovat o softstartu (= přepínač s mezipolohou, ve které je primát trafa připojen přes nějaké výkonové rezistory).

PF
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kutilmil



Založen: Nov 01, 2008
Příspěvky: 4250
Bydliště: Skalica

PříspěvekZaslal: st říjen 13 2021, 13:18    Předmět: Citovat

Neboj sa petrfilip. Mám dobré ističe. No vkus neviem či dobrý ale mám určite skusenosti už. Mám WTU200 a ZU315. Ešte mám invertor Kemppi master 1400. No a čo ti poviem ZU315 špica bomba prefektný stroj. Bohužial na prevoz treba žeriav. WTU200 dobrá mašina. bohužial 149kg. Kemppi 1400 - no to je dobrá značka ale na malé prúdy nedrží oblúk lepí a podobne. No a tú UTA 200 si chcem kúpiť ako niečo prenosné. Idem teraz variť potrubie na vodojem a tam by sa mi to zišlo. Tou kemppinou sa celkom dobre varí na otoč, ale keď to máš v pozícií v polohe PE je to o ničom. Autogénom to je na dlho a drahé. Predstavu o cene mám do 100 EUR.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kokun



Založen: Jun 21, 2008
Příspěvky: 8818
Bydliště: Valachy

PříspěvekZaslal: pá říjen 15 2021, 19:52    Předmět: Citovat

Vybral sis dobře - UTA200 je geniální stroj:
citace:
...
Když ji otevřete odborník žasne nad jednoduchou konstrukcí tehdejšího světa a když se pozorně podíváte marně budete hledat tlumivku. Každý, kdo má alespoň malou představu o tyristory řízeném usměrňovači, ví, jaké problémy vznikají na výstupu a proto je nutné je nějak kompenzovat. Tento problém většinou obstarává tlumivka. Když otevřete podobná zařízení různých výrobců, tak zjistíte, že tlumivka tam je, ale za cenu větších rozměrů a váhy zařízení a to se nezmiňuji o složitosti jednotky řízení.

Vrať me se však k tlumivce v UTA 200.

Tak ta je zde fenomenálně navinuta shora na železovém jádře transformátoru a celý tento komplet je "uzavřen plechovou objímkou s transportním okem. Říkalo se tomu TRAFOTLUMIVKA.

Kdo je autorem této myšlenky nevím, ani nevím zda je na tom patent či průmyslový vzor. Dvojí využití železného jádra je prostě geniální.
...

Autorem patentu byl člověk, kterého jsem dobře znal. Bohužel vloni zemřel Sad

https://www.svarecky.com/uta-200-uta-315
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=67728

_________________
Honza - kokúň
__________________________
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.14 sekund