Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Kto mi vytvori firmware na procesor pre datalogger?

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poptávka služeb, nabídky zaměstnání
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
djwiktor



Založen: Mar 26, 2015
Příspěvky: 14
Bydliště: šaľa / Bratislava

PříspěvekZaslal: st srpen 04 2021, 16:53    Předmět: Kto mi vytvori firmware na procesor pre datalogger? Citovat

Caute borci,

potreboval by som vyvinut/vyrobit program pre nejaky procesor / pfga a pod, kto s cim pracuje a trufne si .
hardware si nadizajnujem sam.

Moja predstava je :
1: dam vediet co potrebujem aby procesor robil, ako rychlo a pod... vypocty a pod
2. dotycny clovek co si to vezme ze to spravi, teda ten FW pre procak, mi napise, aky procesor by bol podla neho na to ok ( resp. s cim ma skusenosti a vie, ze to bude na tom fungovat a bude moznost casom nieco navyse pridat).
3. nakreslim si medzicasom schemu podla toho, ako dostanem instrukcie ( ktore piny/porty budu pouzite, aky krystal clock a podobne).
4. obojstranne si schvalime ze vsetko je jak ma byt a mozeme na tom robit ( dotycny na FW, ja na HW).
5. nie je to projekt ktory ponahla, radsej to chcem v klude, dajme tomu aspon rozrobene do oktobra? a dotiahnute potom neskorsie.

____________________________________________________

A teraz v skratke co potrebujem + zakladne poziadavky (na zacatok nech nieco funguje)

Potrebujem nakodit firmware, ktory bude kontinualne citat 4 vstupy (fotodiodove).
- Data budu liezt z AD7386BCPZ - 4 kanalovy ADC, treba nastudovat DS koli obsluhe ( SPI komunikacia).

- AD prevodnik bude na 3.3V, takze priamo spojene s procakom, tiez na 3.3V beziacom. Hodnoty prichadzajuce budu 0-3.3V.

-Rychlost citania 100kSps, 250kSps prepinatelna switchom ( HIGH/LOW) - citat iba pri zapnuti zariadenia a potom celu dobu behu procaku uz ignorovat.

-hodnoty surove zapisovat na kartu (SD karta, asi 32GB kapacita, FAT16/32 formatovanie ( aby sa to dalo v pc stiahnut) - CSV alebo TXT subor, to je jedno, hodnoty oddelene ciarkou alebo medzerou alebo minusom, to je jedno). Staci aby sa vytvoril jeden subor, pridal prvy riadok HEADER data a potom do neho tlacit data. ( periodicky ukladat subor, aby sa nekoruptoval ked zariadenie vypnem. Pri 100kSpS to je dakych 0.8MB/s, 250kSps bude nieco okolo 2MB/s, co su neni horibilne rychlosti.

- cas - stahovat z GPS ( bude pripojene cez UART, klasicke NMEA spravy), aktualne trebars modul Quectel L80-M39, cas ukladat v riadkoch k surovym datam raz za sekundu ( t.j. v 0 sekunde zacne riadok s casom a datumom, potom surove data pokracuju v dalsich riadkoch bez datumu a casu, az do dalsej sekundy, kedy zas pribudne aj datum/cas na sekundy presne. - najlepsie data datum/cas na koniec datoveho riadku ( koli neskorsiemu spracovaniu dat)

- nejaku jednu externu ledku, trebars cervenu, raz za par sekund nou bliknut, aby som vedel, ze zariadenie nezatuhlo dajako, proste ze to zije.

Ak treba pridat nejaku externu RAMku koli datam, staci napisat.

Nehram sa na spotrebu ani nic podobne, hlavne potrebujem aby to tahalo v poriadku a nemalo problemy ze trebars zabudne zapisat na kartu a pod.

K funkcii, ak treba kludne dat dva vstupy na interrupty napriklad ( start a stop vstup) , pridam si tam dve tlacidla a pokojne sa tym moze zapinat, vypinat logovanie. ( aby to nebolo viazane na vypnutie napajania).

Joo, este doplnim, kedze vela ludi to videlo ale nikto nic nepise, ze to nechcem zadarmo Smile Cas nad niecim straveny nie je zadarmo a ja to samozrejme chapem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Cust



Založen: Jan 17, 2007
Příspěvky: 6193
Bydliště: Husinec-Řež

PříspěvekZaslal: so září 11 2021, 17:49    Předmět: Citovat

250 000 Kč na ruku a na vánoce to máš doma
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
elnovy



Založen: Jul 04, 2010
Příspěvky: 789

PříspěvekZaslal: pá prosinec 31 2021, 8:32    Předmět: Citovat

Ať sem raději napíše reálné zadáni ,,,,na slovensku je taky inflace Idea Arrow Smile
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poptávka služeb, nabídky zaměstnání Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.15 sekund