Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Win7 u Asus PC 1215N pomalý a plní D
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jogo9



Založen: Nov 23, 2014
Příspěvky: 364

PříspěvekZaslal: čt říjen 15 2015, 0:37    Předmět: Citovat

Takže dohodli sme sa na výmene HDD za ten "Kingston SSDNow V300 120GB 7mm" (SSD disk 2.5", SATA III, TRIM, MLC, SandForce, čítanie až 450MB/s, zápis až 450MB/s). Potom sa upgradne RAM.

Ako som zistil, naposledy už museli notebook po nekonečne dlhých pokusoch o nabootovanie vždy vypnúť natvrdo. Po odsúhlasení "spustenia podľa poslednej známej konfigurácie" a zadaní hesla sa aj mne objavila plocha, bez ikon, možno bolo niečo v Hlavnej lište, namiesto ikony Štart bolo len biele pole, a na ploche točilo zelené koliesko zobrazujúce nekonečné načítavanie. Vytvorenie bootovacej USB flešky zo skrytej partície teda možné nebolo. Vzdal som to tiež a natvrdo vypol.

Rozobral som to, a len tak "na rozlúčku s diskom" provizórne zložené spustil. Nabootovalo to ako hodinky! Jeho svižnosť pri ďalších prácach posúdiť neviem, pretože som to ihneď rýchlo využil na výrobu tej bootovacej flešky - to šlo bez problému.

Potom som prehodil disk za SSD. Až potom som vypol Boot Booster (kdesi som dodatočne čítal že vypnúť sa mal už pred výmenou disku!). Spustil som obnovu z flešky.

Po ukončení obnovy som spustil notebook (aj zapol Boot Booster). Žiaľ, hneď v úvode bootovania sa objaví:

BOOTMGR is missing
Press Ctrl+Alt+Del to restart

Ďalej som s tým nepohol. Neviem, či je správne vyrobená fleška - pokiaľ nerozbehnem SSD, do pôvodného disku zasahovať nechcem, takže ju nemám ako odskúšať. Neviem tiež posúdiť, či je správne nainštalovaný samotný win7.
Alebo môže byť problém, že som to dal na úplne nový SSD disk a chýba tam niečo na bootovanie?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
serviceman



Založen: Jul 09, 2013
Příspěvky: 4043

PříspěvekZaslal: čt říjen 15 2015, 13:11    Předmět: Citovat

- Ověř si v nastavení BIOSu pořadí bootovacích zařízení.
- BootBooster jen urychluje bootování, ale není nezbytný. Pro začátek bych ho nechal vypnutý. Vyžaduje spec. partišnu - i když se dá předpokládat, že při obnově standardní procedurou Asusu by se měla vytvořit.
- Nabootuj z nějakého softwaru pro správu partitions a ověř si která je aktivní.
- Když to nepomůže, nabootoval bych znovu z instalačního média a zvolil opravu bootování.

_________________
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dominic



Založen: Mar 18, 2014
Příspěvky: 291
Bydliště: Martin

PříspěvekZaslal: so listopad 07 2015, 20:52    Předmět: Citovat

Do laptopu s nejakým dvojadrovým athlonom 2gb ramkou som dal s nutnosti 80 gb disk a nainštaloval nan windows 7 predtým tam bol 320gb. Procesor je vytažený na 5% ramka s polovice zaplnena a disk číta o dušu a je to pomalé ako lekvár,pred tým to bol svižný laptop.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jogo9



Založen: Nov 23, 2014
Příspěvky: 364

PříspěvekZaslal: ne listopad 29 2015, 17:44    Předmět: Citovat

Trocha ma to potrápilo, ale sa mi to potom podarilo rozchodiť, v podstate návodový prenos z USB nebol "nainštalovanie OS"! ale len prenos inštalačky na SSD - ešte bolo potrebné vykonať typickú inštaláciu OS cez F9!

Musel som to potom odložiť, dokončujem to až teraz. Trocha mám s tým problémy.

Keďže mám bootUSB, skrytú partíciu som z SSD vyhodil - a uvolnené miesto pomocou GParted som pridelil k dátovému D-čku.
Pomocou Hirens 10.5 Ghost (ext. DVD mech.) som vyrobil image partície ponastavovaného OS - nech už mám v rukách niečo hotové, isté.
Na skúšku som C-čko ním preinštaloval.

Na čistý OS som nainštaloval napr. Snapshot, FF, Operu, Flashplayer (všetko zatiaľ nepripojený na internet), KMplayer - a zmizla mi následne (resp. zostala "prázdna") ikona Opery na ploche, ďalšou inštaláciou IrfanView (všetky inštalačky používam pri XP - sú overené bezproblémové!) zostala prázdna ikona FF-oxu, samozrejme keď som tie prehliadače šiel spustiť, tak nešli, zistil som naviac že nejde spustiť ani SnapShot - čiže mal som pocit že ďalšími inštalačkami kazím tie predošlé..

Znovu som preinštaloval OS z imag-u, ale potom už nedával FF, Operu, Flashlayer (ak by mal byť problém v tom že pri inštalácii nie som pripojený na net) iba ostatné free programy. Šiel som vyrobiť image - všetko prebehlo ok, lenže image mal veľkosť nula MB! Pri ďalšej výrobe už bol v poriadku!
To s nulovou veľkosťou sa mi potom neskôr stalo asi dva krát. Pri XP pred tým nikdy! Tak isto sa mi zopakoval problém so znefunkčnením "skôr nainštalovaných programov inštalovaním ďalších" - napríklad po inštalácii Hornil StylePix nešiel KMplayer, SnapShot, IrfanView..

Po niekoľkých kolách aj minulých skúsenostiach už total znechutený Win7čkou som už bol dohodnutý na prechod na XP. Aj tiež po skúsenosti, keď som nabootoval z Hirens miniXP = superrýchlosť - na každý poklik myškou to reagovalo doslova v mžiku! Ale nedalo mi, preinštaloval som neidúce programy znovu - a čuduj sa svete - všetko ide ako po masle (akurát že win7 nereaguje "mžikovo"..). Ihneď som vyrobil image - samozrejme, najprv zasa nepodarok s nulovou veľkosťou(!)..

Keď vidím, že to je ochotné ísť, mám chuť si dať ešte raz tú robotu, vymazať celý SSD a začať odznovu. Totiž keď som robil úplne prvý image (a následne začal stavať na ňom), Ghost po jeho výrobe vypísal nejakú atypickú hlášku - v angličtine. Aj kedysi potom raz po výrobe ďalšieho imagu na konci akosi divne zareagoval.. A tak ma napadá, či ten prvotný image nie je vadný a ja nestaviam teda stále na nejakej vadnej inštalačke, alebo či môže problém vyrábať niečo iné..

Hm, teoreticky, kto vie aký mám na tom bootUSB už samotný "výťažok" z toho pôvodného starého "náhodou rozchodeného" HDDisku.. Ale z vašich skúseností: nebývajú SSD (trebárs aj konkrétne moja značka) v dnešnej dobe ešte občas problémové, nestabilné a pod? Nemôže byť problém "starý Ghost"? Nemôže byť problém že DVD mechanika je externá? Robil som vtedy princíp postupu pomocou GParted správne a teda poškodenie odvtedy je viacmenej vylúčené? Nemôže byť problém akým som ešte v úvode vôbec spojazdnil OS na SSD, čiže nebolo to len nejaké dopatlanie a pod? Atď..
Question

Ide mi o to, čomu by som mohol dôverovať a čomu sa radšej vyhnúť..



jedna z hlášok - možno aj tá prvá taká bola...jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  jedna z hlášok - možno aj tá prvá taká bola...jpg
 Velikost:  89.28 kB
 Staženo:  90 krát


asus.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  asus.jpg
 Velikost:  30.75 kB
 Staženo:  95 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
serviceman



Založen: Jul 09, 2013
Příspěvky: 4043

PříspěvekZaslal: ne listopad 29 2015, 18:06    Předmět: Citovat

Bez ohledu na cokoliv dalšího, máš poslední verzi Ghostu 15? Symantec ho nicméně opustil a aktuální je Solution Suite 3.
_________________
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 7445

PříspěvekZaslal: ne listopad 29 2015, 18:30    Předmět: Citovat

No, nějaké dopatlané to určitě je. Protože ta první hláška říká, že image je poškozený a ta druhá zase CRC chybu a drive not ready - tedy že disk není připraven. Obojí jsou věci, které se stávají při HW problémech - paměť, chyby řadiče nebo disku.
Jinak pokud máte odvahu, tak už můžete instalovat rovnou Win10, nový build už nevyžaduje upgrade z Win7, ale stačí zadat jejich SN.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jogo9



Založen: Nov 23, 2014
Příspěvky: 364

PříspěvekZaslal: ne listopad 29 2015, 18:52    Předmět: Citovat

Jediný a posledný mám Ghost na Hiren's BootCD 10.5, číslo neviem, mám to všetko zbalené pri tom NB a nemám to u seba.. Ak je on problém, tak som dorobil, novší nemám..

Ten obrázok z plochy asusu som urobil už ani neviem v ktorom bode trápenia sa s tým.. Iste ale po fotení toho prvého.. Je tam to isté číslo chyby ako na tom vyrobenom imagu - asus som však potom rozchodil bez chyby (zatiaľ) - cez to všetko by to mohlo byť HW-rom?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 7445

PříspěvekZaslal: ne listopad 29 2015, 19:01    Předmět: Citovat

CRC chyby jsou HW záležitost - je to chyba, kdy po přenosu nesedí kontrolní součet. Může to být čímkoliv, kudy data tečou - paměť, řadič, disk nebo jen mizerná mechanika.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jogo9



Založen: Nov 23, 2014
Příspěvky: 364

PříspěvekZaslal: čt únor 08 2018, 21:02    Předmět: Citovat

Oživím toto staré vlákno, NB sa údajne pokazil - vraj je len sivý display, na čo sa pripraviť, dokáže toto urobiť aj OS (Win7), alebo to vyzerá skôr na HW problém?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 7445

PříspěvekZaslal: pá únor 09 2018, 0:02    Předmět: Citovat

To je vcelku jednoduché. Pokud jde skočit do BIOSu, je to asi SW záležitost. Pokud je to šedivé i při bootu, bude to spíš HW.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jogo9



Založen: Nov 23, 2014
Příspěvky: 364

PříspěvekZaslal: po únor 12 2018, 13:02    Předmět: Citovat

Hlava deravá.. dík xsc..

Edit:
hneď na druhý deň som sa tam zastavil, na sivom podsvietení sa objavil iba nápis Resuming Windows a potom kurzor s občasným nekonečným načítavacím kolieskom,
tak som to na chvíľu odpojil od siete/baterky - a bolo po probléme,
ešte raz ďakujem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 7445

PříspěvekZaslal: po únor 12 2018, 18:05    Předmět: Citovat

Tak to jen Wokna páchala harakiri Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jogo9



Založen: Nov 23, 2014
Příspěvky: 364

PříspěvekZaslal: po červen 14 2021, 15:25    Předmět: Citovat

Zdravím, ntb stále funguje,
ale dosť často sa pri písaní vo Worde stáva, že písanie "preskočí" a pokračuje na úplnom inom mieste už pred tým napísaného textu -samozrejme sa to zistí až vzhliadnu oči na obrazovku -a to už je niekoľko slov, niekedy viet, vpísaných napríklad do nejakého rozdeleného pred tým napísaného slova textu. Je to dosť zúfalé, keď sa to stane pár krát počas krátkeho písania. Ak sa dá ctrl+Z, aspoň sa to vráti =lokalizuje sa rýchlo miesto, do ktorého sa pokračovanie textu vtesnalo. Text sa ale musí napísať na správne miesto potom samozrejme znovu.

Tipujem, či by problém nemohol byť touch pad: a že či počas písania nenastane prstom nechcené dotknutie oň, čo presunie písanie tam, kde bol náhodne voľne umiestnený kurzor myšky. Nepodarilo sa mi nájsť, ako touch pad vypnúť -možno to súvisí s dialógovým oknom, ktoré sa objaví vždy po spustení ntb -oznamuje niečo také, že dotyková plôška nie je nainštalovaná, a pod. -a teda tu možno touch pad ani vypnúť štandardne nejde.

Ako prosím vypnúť touch pad?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hubert_79



Založen: Dec 24, 2017
Příspěvky: 7632
Bydliště: Praha 6 - Petřiny

PříspěvekZaslal: po červen 14 2021, 17:43    Předmět: Citovat

To bude na 99% ono.
Jak vypnout touchpad? Pokud máš ovladače od výrobce (a ne jen "obecné", co jsou ve Windows), tedy většinou ALPS, tak tam bývá zaškrtávací políčko "vypnout touchpad při psaní".

_________________
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 7445

PříspěvekZaslal: po červen 14 2021, 18:41    Předmět: Citovat

A jinak ho jde natvrdo vypnout ve správci zařízení - tam ho zakázat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Strana 3 z 4

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.17 sekund