Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Spotřeba starého radia a novější televize
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 33860
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: po duben 19 2021, 22:08    Předmět: Citovat

Cim novsi televizor, tym horsi zvuk. Akurat tak na rec pri spravach. Ludia potom kupuju drahe sound bary a aj tak to stoji za hovno.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mihal



Založen: Apr 06, 2005
Příspěvky: 1836
Bydliště: Zilina

PříspěvekZaslal: po duben 19 2021, 22:48    Předmět: Citovat

Ak v tom rádiu nevidíš kus poctivej techniky tak to predaj niekomu, kto to tam vidí a počuje a kúp si nejaký mrd zo súčasnej produkcie. Dizajnovo určite vyberieš. Za pár rokov pochopíš čo si predal.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19496
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: út duben 20 2021, 8:41    Předmět: Citovat

A nebylo by jednodušší doma všechno vypnout, vytahat nabíječky a všechno, co nemá síťový vypínač, ze zásuvek, opsat si stav elektroměru a hodinku nechat to rádio ve stand-by, znovu opsat stav elektroměru, další hodinku si hrát při normální hlasitosti a opsat stav elektroměru potřetí? Měl bys pak jasno.
Podle mne by byla škoda zbavovat se tak dobrého stroje jen kvůli štítkovému údaji o maximální (ačkoli sotva někdy využité) spotřebě. Vzhled taky nehraje.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Artaban001



Založen: Apr 01, 2004
Příspěvky: 9757
Bydliště: Pendrov

PříspěvekZaslal: út duben 20 2021, 9:36    Předmět: Citovat

Pokud ná nový elektroměr s modrým tlačítkem ( od ZPA), tak několikerým stiskem jde zobrazit příkon ve Wattech. A jelikož není pod plombou, tak není co řešit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19496
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: út duben 20 2021, 10:57    Předmět: Citovat

Jo, ale to rádio má proměnlivý příkon podle hlasitosti, struktury signálu, jestli už to všechno okolo pokládám za konstantní.
Takže zase tolik si v té hodnotě příkonu nepočte, leda spotřebu ve stand-by a při hraní na sluchátka, ta se téměř nemění. Na reprobedny bude mít vypovídací hodnotu až ten hodinový (nebo i déle vyhodnocovaný) průměr.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
katrops



Založen: Oct 19, 2007
Příspěvky: 107

PříspěvekZaslal: út duben 20 2021, 11:23    Předmět: Citovat

Tak jsem si dnes na googlu vyhledal co znamená význam receiver. Doteď jsem to netušil. Zjistil jsem, že jsem tenkrát koupil kvalitní stroj, jehož možnosti jsem vůbec nevyužil. Mám k tomu 2 repráky po 10 W, ale jinak to využívám jen jako radio.
Asi to opravdu prodám, ať to využije ten, který tomu na rozdíl ode mně rozumí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mysteri



Založen: Mar 12, 2008
Příspěvky: 2926
Bydliště: Považie - Vorošilovo

PříspěvekZaslal: pá duben 23 2021, 22:32    Předmět: Citovat

Ono všeobecne je veľká nevedomosť medzi užívateľmi elektroniky o tom, čo znamená ten údaj o spotrebe energie na štítku. Drvivá väčšina si fakt myslí, že to je stála spotreba (tak, ako pri žiarovkách). Takmer nik nevie, že to je údaj pri maximálnom pracovnom výkone (t. j. napr. na telke celá plocha biela s plným kontrastom, jasom, podsvietením a naplno vyhuleným zvukom + pripojený napr. aktívny USB disk). A na základe tejto nevedomosti sa aktivujú napr. ekoteroristi v Bruseli. Príkladom je napr. zánik výroby plaziem. Ľudia zmagorení údajmi o veľmi, veľmi veľkej spotrebe (z čias, keď technológia bola nová a spotreba bola aj 400 - 500W- tiež max., a hriali ako radiátor) to nekupovali. EÚ to potom ešte zabila zákazom ich predaja v EÚ. Pri tom posledné plazmy sa pri bežnom pozeraní s bežným obrazom pohybujú okolo 85W - 100W podľa uhlopriečky. (napr. moja 42" - sa pohybujem okolo tých 85W, pritom štítok píše 200W). Avšak kupovali to už IBA ľudia, ktorí vedeli, že v obraze má byť aj čierna farba, čo vtedajšia LCD technológia (a ani dnešná) nedokázala (a ani nedokáže, už iba z podstaty technológie - treba podsvietenie obrazovej fólie. Najmä pri pozeraní v tme - čierna nebude nikdy čierna). Potom ešte bežných ľudí oblbli pojmy OLED a LED. Mnohí do dnes nevedia, že marketingový ojeb LED TV je vlastne LCD a nie OLED (ktorý tiež pozná ,,black color" - i keď tento pojem už je asi tiež rasistický... Twisted Evil ). A podobných príkladov by bolo veľa.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund