Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Poradí někdo jak použít venkovní wifi kameru?

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Zabezpečovací technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
zachranar



Založen: Jan 19, 2019
Příspěvky: 157

PříspěvekZaslal: so únor 20 2021, 18:58    Předmět: Poradí někdo jak použít venkovní wifi kameru? Citovat

Používám tady ten set se 4-mi kamerami. Funguje k mé spokojenosti bezvadně. https://i.postimg.cc/qqZzScPN/se.jpg
Potřeboval jsem ale bílou kameru na bílou stěnu, tak jsem koupil tady tu bílou a chtěl jsem ji vyměnit na stěně domu za černou.
Jenže se mi jako 4tá kamera vůbec nepřipojí k systému přes wifi, ale jen přes LAN. Přitom se mi v PC zobrazí v seznamu okolních wifi jako nová wifi. Tedy se zobrazí jako nový router. Připijit se k němu nedá, není heslo.
Vůbec si nevím rady jak ji využít. Dlouhý kabel tahat nechci a průrazy zdí dělat také ne. Už přemýšlím o tom, že vykuchám tu černou co přes wifi funguje a dám střeva do bílého obalu. To se mi zdá škoda. Neví někdo jak ji využít přes wifi třeba samostatně?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ubnt



Založen: May 07, 2020
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: so únor 20 2021, 19:43    Předmět: Citovat

Bezdrátovou variantu tohoto setu jsem neměl v ruce, takže čistě tereticky. Kameru připoj přes LAN, otevři její web config a tam v nastavení Wi-Fi zadej údaje své domácí sítě. Tím by se měla připojit a fungovat bezdrátově v režimu klienta. Momentálně ji máš nejspíš v režimu AP, tudíž vysílá vlastní síť, na kterou se můžeš připojit např. telefonem a tam z ní pomocí aplikace od výrobce, nebo jiné přes protokol ONVIF sledovat obraz.

Jinak měl jsem 5 ks těchto Techege, pouze po kabelu, nějak to fungovalo, ale do dvou let postupně u všech odešel přísvit. Poté jsem pořídil použitý Hikvision a ty drží Confused
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
zachranar



Založen: Jan 19, 2019
Příspěvky: 157

PříspěvekZaslal: so únor 20 2021, 20:05    Předmět: Citovat

Dík za radu, zítra zkusím a dám sem foto.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
passion



Založen: Jul 22, 2005
Příspěvky: 900
Bydliště: Žilina

PříspěvekZaslal: so únor 20 2021, 21:39    Předmět: Citovat

Podobnú mám doma, akurát čisto na wifi, bez LAN. Stiahol som ich apku do mobilu, do nej naťukal potrebné nastavenia pre pripojenie na wifi, apka vytovrila QR kód. Mobil s QR kódom som dal na cca 10cm pred kameru, kameru som pripojil na napájanie a asi za 20-30 sekúnd sa kamera vďaka info z QR kódu pripojila na wifi a objavila sa v apke na mobile.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
zachranar



Založen: Jan 19, 2019
Příspěvky: 157

PříspěvekZaslal: ne únor 21 2021, 13:05    Předmět: Citovat

>>Vyřešeno<<
Neuvěřitelné! V zoufalství jsem přikročil k poslední možnosti. Použil jsem zdroj od stávajících kamer Musel jsem jedno připojení demontovat. Připojil, vyhledal ve VideoManage a hle, systém ji našel s IP adresou mého systému NVR. Takže mi Aliexpress poslal s kamerou asi nějaký vadný, nebo nepříslušný zdroj!

Zajímavé ale je, že s tím poslaným zdrojem se to jako WAN nepřipojilo, ale jako LAN se to připojilo s IP sítě mého routeru.
https://postimg.cc/gallery/NyNrNcS
Nechápu!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
petula



Založen: May 22, 2016
Příspěvky: 855
Bydliště: Čelákovice / Brandýs n.L / Stará Boleslav

PříspěvekZaslal: po únor 22 2021, 19:56    Předmět: Citovat

hm, a proč jste to vše dělal tak složitě? Proč jste tu černou kameru jednoduše nenatřel barvou na bílo? Bývalo by to bylo levné a rychlé....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
zachranar



Založen: Jan 19, 2019
Příspěvky: 157

PříspěvekZaslal: út březen 02 2021, 12:02    Předmět: Citovat

petula - To je dobrý nápad s tou bílou barvou. Koupím ji do zásoby a příště kdybych se s takovým problémem setkal, tak to tak udělám. No a ještě abych měl v zásobě také i černou barvu, kdybych to chtěl natírat opačně. Dík za radu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Zabezpečovací technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.14 sekund