Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

H:schéma PROFINDER COMBO, vyriešené

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Satelitní technika a dekódování
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
passion



Založen: Jul 22, 2005
Příspěvky: 900
Bydliště: Žilina

PříspěvekZaslal: čt únor 04 2021, 8:50    Předmět: H:schéma PROFINDER COMBO, vyriešené Citovat

Ahojte. Neviem nájsť šématko tohto meracieho prístroja TV signálu. Finder sa začal najskôr správať tak, že bol problém ho niekedy zapnúť, až to prišlo do štádia, že nejde zapnúť vôbec. Má to v sebe asi viac zdrojov, dalo by sa na to prísť aj bez dokumentácie, ale schéma by mi ušetrila čas.
Ak náhodou niekto objaví a podelí sa, budem vďačný.



profinder web.jpg
 Komentář:
 Velikost:  94.06 kB
 Zobrazeno:  245 krát

profinder web.jpg




Naposledy upravil passion dne út srpen 17 2021, 20:17, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ok1hga



Založen: Nov 28, 2006
Příspěvky: 12024
Bydliště: Česká Třebová

PříspěvekZaslal: čt únor 04 2021, 12:17    Předmět: Citovat

je to celkem zajímavý přístroj,
ale schéma budeš nejspíš shánět marně . . .
a podle toho jak popisuješ závadu bych si tipnul, že bude problém přímo s klávesnicí, respektive s tlačítkem on/off.
máš k tomu i ovladač ?
z něho to taky nejde zapnout ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
passion



Založen: Jul 22, 2005
Příspěvky: 900
Bydliště: Žilina

PříspěvekZaslal: čt únor 04 2021, 13:47    Předmět: Citovat

Klávesnica je OK.Z tlaíčtka power po jeho zatlačení ide kladné napätie z jednej dosky do spínacieho obvodu napájania na druhú dosku. Trochu sa to moce z jednej strany DPS na druhú, ak bude treba, rozkreslím si to.
Keď som to rozobral, vysypali sa odtiaľ malinké mikrokúsky cínu. Vysledoval som pokadiaľ sa až dostane napájanie a skončilo to na jednom SMD mosfete - na fotke označený QP1. Na hradle mal + z batérií. Keď som mu hradlo uzemnil cez 1k rezistor, finder sa zapol. Keď som meral tie rezistory okolo, nenameral som nič, čo by zodpovedalo na nich vyznačeným hodnotám. Tak som ich prebehol olovnatou pájkou a už to funguje ako má. Teda zatiaľ. Ten cínový mor či čo to je, sa mi vôbec nepáči.

p.s.:nie je to presne ten z tvojho odkazu. Tento má trochu inak rozloženú klávesnicu a nemá slot na kartu a tuším ani wifi.



20210204_095434.jpg
 Komentář:
MOSFET
 Velikost:  265.99 kB
 Zobrazeno:  250 krát

20210204_095434.jpg



20210204_104106.jpg
 Komentář:
 Velikost:  166.97 kB
 Zobrazeno:  220 krát

20210204_104106.jpg



20210204_105004.jpg
 Komentář:
 Velikost:  151.87 kB
 Zobrazeno:  242 krát

20210204_105004.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
passion



Založen: Jul 22, 2005
Příspěvky: 900
Bydliště: Žilina

PříspěvekZaslal: út srpen 17 2021, 19:11    Předmět: Citovat

Tak sa mi to vrátilo po pol roku s tou istou závadou. Teraz pre zmenu mosfet QP1 už nespínal vôbec. Jeho gate sa správal zaujímavo - voči source mal vždy úbytok ako dióda. V testeri súčiastok sa javil nie ako mosfet, ale ako bipolar s diódou medzi C - E. Ak som spojil na DPS source s drainom, zariadenie sa zaplo. Tak som objednal mosfet. Po jeho výmene, finder bol zapnutý (mosfet otvorený), len ak som držal power tlačítko. Po jeho pustení sa ihneď vypol (mosfet sa zatvoril). Tak som si teda konečne rozkreslil schému a s ňou to už bola brnkačka Very Happy
Po zatlačení power tlačítka sa otvorí QP2, uzemní gate mosfetu, ten sa otvorí a privedie napájanie na procesorovú dosku. Okrem toho sa otvorí QT13 a uzemní PIN91 na konektore procesorovej dosky, ktorý je inak po privedení napájania na procesorovú dosku držaný pullup rezistorom na 3,3V. Ak to trvá viac ako sekundu, procák privedie trvalé 3,3V na PIN87, otvorí QP3 a ten následne drží otvorený mosfet QP1. No a bol tam studeňák na RP8 - QP3 nefungoval.
Po znovu zatlačení a držaní power tlačítka, zas sa otovrí QT13 a uzemní PULLUP na PINe91, do dvoch sekúnd procák vypne displej a zruší 3,3V na PIN87, zavrie QP3 a po pustení tlačítka sa zavrie aj QP2, tým sa cez RP13 dostane kladné napätie na GATE, zavrie sa QP1, zhasnú LED diódy zdrojov a celý finder sa vypne.
Tak ak nááhodou bude niekto tápať na tomto zariadení, možno mu to uľahčí nákres.

p.s.:mosfet tranzistor QP1 má označenie A19TF. Dal som tam AO3401A z avelmaku. Čínsky A79T (AO3407) z ali vydržal vždy len jedno zapnutie a ostal vyskratovaný. Možno nedostatočné napätie na gate a nedokonale otvorenie. alebo ochudobnený pajc súčiastky, neviem, nezisťoval som.



finder power SMD.jpg
 Komentář:
 Velikost:  284.81 kB
 Zobrazeno:  196 krát

finder power SMD.jpg



finder schema.jpg
 Komentář:
 Velikost:  241.76 kB
 Zobrazeno:  224 krát

finder schema.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Satelitní technika a dekódování Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.17 sekund