Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Ovládání motorků sklápění zrcátek Škoda

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Auto - Moto technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
MartinSch



Založen: Dec 24, 2020
Příspěvky: 12

PříspěvekZaslal: čt prosinec 24 2020, 12:30    Předmět: Ovládání motorků sklápění zrcátek Škoda Citovat

Ahoj, dobrý den,

Řeším už poměrně delší dobu problém s ovládáním motorických zrcátek - v každém je motorek, který když je pod napětím cca 4 vteřiny přitáhne zrcátko ke dveřím, a změnou polarity opět na cca 4 vteřiny se vrátí zpět.

Věc co mi zbývá pořešit je, aby při zmáčknutí DO centrálu na povel zamknout-do zámku dveří (třeba po vodiči 1) pošle centrální jednotka auta impuls +12V na zamčení - auto zamkne a zrcátko se přitáhne. Po stisku odemčení pošle jednotka po vodiči 2 impuls na odemčení +12V a zámek odemkne, zrcátko by se mělo vrátit do původní pozice. Časem bych chtěl vložit i ,,manuální,, přitažení zrcátek třeba pro myčku, ale to už nebude problém.

Už jsem z toho poměrně zoufalý, bohužel zrcátka jsou z mnohem mladšího vozu, a musím to řešit ,,chytrou krabičkou,, bohužel to nejde řešit originálním zapojením z důvodu nekompatibilních jednotek Sad

Neměl by někdo prosím nějaký tip kde začít ? Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kvicala_r



Založen: Jan 19, 2005
Příspěvky: 3362
Bydliště: Haná / N.J.

PříspěvekZaslal: čt prosinec 24 2020, 14:17    Předmět: Citovat

Mrkni na motor driver LV8548
Doplnění časovačů (a možná by vyhovělo jen jednoduché RC) na jednotlivé vstupy by byl funkční základ.
Těch obvodů bude celá řada. Jen jsi nenapsal proud, který ten motor potřebuje.

Nebo potřebuješ řešit tu část "signálovou"?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sandal



Založen: May 22, 2006
Příspěvky: 2551
Bydliště: Posázaví (JN79LT)

PříspěvekZaslal: čt prosinec 24 2020, 14:41    Předmět: Citovat

Tohle by ti nepomohlo? http://www.cybertronic-labs.cz/sklapeni-zrcatek-afm-t-kit-i141c55
Nepíšeš co je to Škodovku. Třeba tvoje komfortka sklápění zrcátek umí ale funkce není povolena, protože si tam sklápění neměl z fabriky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MartinSch



Založen: Dec 24, 2020
Příspěvky: 12

PříspěvekZaslal: čt prosinec 24 2020, 14:52    Předmět: Citovat

No ideálně potřebuju zkloubit oboje dohromady, což tak snadné asi úplně nebude Rolling Eyes ten driver mě upřímně ani nenapadnul, já to už trošku vzdal to stavět cestou ,,analogu,, ale spíš to řešit obvodem PIC nebo podobným Confused
Proud pro motor z hlavy opravdu netuším, ale do 1-2A určitě ano..ono vzhledem k velikosti a pouhých 12V napájení to o moc více nebude, jištění zrcátek je myslím jen 5A pojistkou pro obě.


Jinak mám Octavii II, předFL která tohle nepodporuje, nebo s tím že ano ale je to o rozkopání instalace dveří, jednotek...Cybertronic sem také našel, bohužel to není úplně ono co bych potřeboval, tam píšou že se zrcátka odklopí až po sednutí do auta a otočení klíče do ACC, spíš chci jít cestou ,,jakoby originálu,, tj. odklopení zrcátek při odemčení dálkou (a rovněž bude aktivní přisvícení pod dveře, což při zaklapnutých zrcátkách svítit moc nebude).

Další věc, ano Cybertronic podporuje ovládání tlačítkem:
Zrcátka lze sklápět i pomocí originálního tlačítka. Software modulu AFM-T Kit je naprogramovaný tak, aby rozeznal typ tlačítka (rozpínací s aretací, spínací s aretací, rozpínací bez aretací, spínací bez aretace)
Což netuším jak by fungovalo při použití origo spínače pro sklápění (tam je to klasika přepínač s aretovanou polohou), ale mělo by jít aspoň tohle. Navíc tam je další podmínka že tohle tlačítko funguje jen tehdy, když je klíč v pozici ACC - což já právě nepotřebuji.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sandal



Založen: May 22, 2006
Příspěvky: 2551
Bydliště: Posázaví (JN79LT)

PříspěvekZaslal: čt prosinec 24 2020, 15:06    Předmět: Citovat

Tak to jo. OII před FL to fakt neumí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MartinSch



Založen: Dec 24, 2020
Příspěvky: 12

PříspěvekZaslal: čt prosinec 24 2020, 15:23    Předmět: Citovat

Právěže neumí skoro ,,nic,, . Ten modul by byl vcelku dobrej, bohužel to chci ovládat malinko jinak, což asi bude problém..nevím, musel bych to s nima probrat jestli je teoreticky možná úprava modulu Confused
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Auto - Moto technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.15 sekund