Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Intenzita pole pod vedením VVN
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Silnoproudá technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Crifodo



Založen: Oct 11, 2005
Příspěvky: 15005

PříspěvekZaslal: ne květen 31 2020, 8:24    Předmět: Citovat

tomasjedno napsal(a):
V době, kdy byla ta kauza živá, to jeho spolubojovník z vojny komentoval s tím, že ho zná jako satanistu

Hm. To jsou teda opravdu "fakta".
Já bych teda zkusil jiný satanismus a fakta.
Pro začátek si položme otázku, jakou motivaci může mít revizák a později odborníci z ČEZu a po nich odborníci z ČVUT, aby ze sebe udělali pitomce.
Mluvili o výbojích a vysokofrekvenční energii bez přítomnosti majitelů domu.
K hypotéze o zavlečení zpětného proudu z trakce přes uzemnění domu Mračkových:
Představme si 12+ km vzdálenou lokomotivu na koleji, která byla nedopatřením rozpojena. Pokud se rozpojí cesta k bližšímu uzemnění, obvod se k měnírně uzavírá přes vzdálenější. Po jaké vzdálenosti je kolej zemněna, nevím, pokud to někdo může upřesnit. Ale nevychází mi z toho, že bludné proudy přesto půjdou ochotně z Rokycan do Strašic a tam teprve škodí.
Představme si ještě fantasknější satanismus, že v Rokycanech nedopatřením rozpojili kolej na dvou místech, takže ji úplně odpojili od měnírny, na tomto izolovaném úseku shodou náhod právě stojí lokomotiva s nahozeným pantografem a odebírá. Tento izolovaný úsek další shodou náhod je pospojen (kvalitně) s nepoužívanou vodovodní přípojkou, pečlivě izolovanou asfaltem, neporušeně vedoucí vn bez průrazů do okolní zeminy a náhodných zemničů až ke Strašicím. Tam není spojená s ničím jiným, než s domkem Mračkových a právě až tam přeruší rozdělení mezi N a PE a škodí. 25 kV způsobí výboje dle slov pracovníka ČEZu půlmetrové délky.
No a fakta:
Pokud existoval přivaděč mezi Rokycany a Strašicemi, nejspíš vedl z úpravny vody Janov z Hrádku, místo je cca 80 m vzdáleno od oblouku trati. Neumím si představit, že by tento přivaděč současně neměl přípojky v cca 1 km vzdálené obci Dobřív (kde žádná anomálie nebyla).
A satanistické hypotézy:
Mračkův dům je na jižním okraji Strašic, pár desítek metrů od úpravny vody Strašice, tou dobou právě rekonstruovanou, a pár set metrů od severního okraje vojenského újezdu Brdy. Tento prostor je zajímavý na svém jižním okraji, cca stejně vzdáleném od Mračků jako "odpojené" trakce v Rokycanech. Najdeme tam tyto satanistické zajímavosti:
- úpravna vody Koukalka
- od úpravny shodou náhod cca 1200m bývalé sovětské uložiště jaderných zbraní Javor 51
- od sovětského uložiště Javor 51 shodou náhod cca 2800m (zamýšlená) "radarová" kóta 719
- satanistické leč nedoložené zprávy o podzemní německé továrně severozápadně od Padrťských rybníků, nedoložené vzpomínky cz vojáků, střežících převzaté objekty po 1990, o anomáliích
Satanistická shoda doby anomálií u Mračků - léto až podzim 2009, poslední měření na kótě a v září 2009 ztráta amerického zájmu o oblast "z politických důvodů".
Další satanistické souvislosti každý podle libosti.
mapa https://mapy.cz/s/macupepuna
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
tomasjedno



Založen: Oct 11, 2008
Příspěvky: 6026
Bydliště: ZZ9 Plural Z Alpha

PříspěvekZaslal: ne květen 31 2020, 10:18    Předmět: Citovat

Nevím, co jsi tím špalkem chtěl vlastně říct.
Když nechceš, nemusíš věřit hypotéze, že si to celé vymysleli a zrežírovali Mračkovi jako představení pro své souvěrce. Je to sice hypotéza, která je v souladu se všemi známými fakty a všechno vysvětluje, ale dokázat se nedá.
Co taky dokazovat u jevů, které byly založeny čistě na svědectví rodiny Mračkových (padající jističe, 25 cm dlouhé výboje) a když už to bylo neudržitelné, přidali pár cirkusových efektů s ohněm a akváriem, ke kterým nakonec nechali přiznat se nezletilého synka, právně nepostižitelného.

Jestli si myslíš, že teorie vyslovované takovými odborníky jako např. p. Cimbolinec, jinak na FEL ČVUT školitel bezpečnosti práce dle vyhl. 50/78 Sb., jsou lepší, nebo že se některá z nich dokonce prokázala nebo že některá z nich vysvětluje všechno, tak si jim klidně věř.
Proč myslíš, že skuteční odborníci dbalí své odborné pověsti se drželi stranou?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Behemot
Pod dozorem moderátorů


Založen: Nov 01, 2013
Příspěvky: 1666

PříspěvekZaslal: čt červen 18 2020, 14:52    Předmět: Citovat

Koukám na to video, dává mi to docela hlavu a patu.

A pokud se podobný (ne stejný, protože nebyly nikde už takovýhle podmínky, ale podobný) problémy opakovaly víceméně po celé délce rekonstrukce železničního koridoru, je to naprosto jasný: SŽDC práci odflákla, ČEZ se na to obrazek_cenzura (jednak z toho nic nemají, druhak ruka ruku myje, SŽDC je jejich velkej zákazník a nemají důvod do toho vrtat) a tak si to holt jako vždycky musel zacálovat koncák.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
EKKAR



Založen: Mar 16, 2005
Příspěvky: 31641
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

PříspěvekZaslal: čt červen 18 2020, 14:59    Předmět: Citovat

O problematice bludnejch proudů se ví dávno, speciálně v místech, kde tečou velký výkony a nelze se 100% spolehnout na kvalitu uzemnění. Takže proč se někdo snaží popírat jejich existenci a MOŽNOST, že se uzavíraly cestou menšího odporu = po potrubí namísto okolní hůř vodivou zeminou?
_________________
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - TY MNĚ TAKY Mr. Green Mr. Green !!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Silnoproudá technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Strana 3 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.14 sekund