Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Ultrazvuková Pračka Tesla Teson 10 L UC 003 CS1
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Opravy a restaurování starých elektropřístrojů
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mescalero



Založen: May 15, 2012
Příspěvky: 16

PříspěvekZaslal: st březen 14 2018, 18:18    Předmět: Citovat

Tak jsem se k tomu po delší době dostal. Našel jsem štítek s údajem o kapacitě sestavy. 26,5 nebo 26,8nF - desetinné číslo nejde rozluštit. Změřil jsem sestavu, ktrá měla 23,9nF. Podotýkám že mám jen 7 zářičů. Odpájel jsem přívody a měřil každý zvlášť. všechny měly kolem 3,5nF. Nevím jak přesná má být kapacita aby zářič rezonoval kvalitně. (jeden měl trošku odlišnou hodnotu) Zahřívání jednotlivých měničů jsem zatím nezkoušel. Koupil jsem průmyslovou chemii do UZ čističek, kterou jsem naředil na asi 10% dle návodu a dal jsem do vany podávací čerpadlo z motoru. Po 2x 20 minutách jsem ho vytáhl a výsledek nic moc. To co bylo jen mastné bylo vyčištěno dobře a tam kde jsem schválně nechal trochu hrubší nečistoty, se nestalo vůbec nic. Takže pořád nejsem přesvědčen o její dobré funkčnosti.

Naposledy upravil mescalero dne st březen 21 2018, 8:34, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mescalero



Založen: May 15, 2012
Příspěvky: 16

PříspěvekZaslal: st březen 21 2018, 8:13    Předmět: Citovat

Tak mě napadlo ještě změřit proud do UZM. Na to jsem zapomněl. Objevil jsem tím zajímavou věc. Když to mám rozhozené na stole tak při prvním zapnutí to ukázalo 0.5A a v lázni se nedělo nic. Při druhém zapnutí To vyskočilo na 0.8A a ejhle ve vaně se začaly dít věci podobné čistícímu efektu. Otázka zní jestli se dá zvýšit proud, třeba i se snížením frekvence na 28-30 kHz, ale se zachováním napětí. Předpokládám že proud by měl být kolem 1,3- 1,5A.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dalaz



Založen: Mar 29, 2010
Příspěvky: 46

PříspěvekZaslal: st březen 21 2018, 21:25    Předmět: Citovat

Také se snažím rozběhat tento herberk. První problém byl zkrat při zapnutí vyhřívání. Odstraněno výměnou C102, C103, R122. Další kolo byla výměna SUček a doplnění antiparalelní D+R. Přes žárovku to jede. Na SUčkách je Ube -0.7V, měřeno digitálním multimetrem. Je to normální? Čekal bych kladně napětí báze proti emitoru.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mescalero



Založen: May 15, 2012
Příspěvky: 16

PříspěvekZaslal: ne červen 14 2020, 15:18    Předmět: Citovat

Zdravím po delší době.
Po dvou letech co jsem relativně funkční pračku opustil, jsem chtěl změřit rezonanci nádoby a porovnat s frekvencí na UZM. Zjistil jsem ideální frekvenci kolem 39,2kHz. Chtěl jsem znovu změřit frekvenci na vstupu do UZM, ale pračka nic. Nevím co se stalo, ale našel jsem spálené pojistky F1 4A a F3 6A. Zjistil jsem proražené BUY 69a. Jestli si s tím v mé nepřítomnosti někdo hrál nebo co, netuším ale po výměně Všech čtyř tranzistorů za BUX48A a pro jistotu i diod VD101 -108 na můstku, mi po zapnutí hl. vypínače okamžitě vyletí jistič C6A, který mám zapojený na testovací zásuvce 240V. Jednou dokonce i s bytovým jističem 16A. Pojistky F1 i F3 zůstanou v pořádku. Podotýkám že mám 10ti litrovou verzi UC003 CS1 se schématem Od Georgo v prvním příspěvku. Pokud ještě někdo čte toto vlákno, prosím o radu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
el_Jarino



Založen: Sep 16, 2020
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: st září 16 2020, 15:21    Předmět: Citovat

Dobry den, muzete mi nekdo prosim poskytnou manual, navod k Teson 10 UC003 CS1?

dekuji

simko.jarino@gmail.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jurajsmutny91



Založen: May 17, 2023
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: st květen 17 2023, 20:24    Předmět: Citovat

Caute, som tu novy a ked po vas citam prispevky z daleka nie taky majster ako vy.No predsa sa spytam.

Mam UZ Tesla UC 003BS.
Fungoval bez problemov ale jeden den to zabudol kolega vypnut a slo to az do rana.Mala 2.5A poistka bola odpalena.Tu som vymenil
a poistka aj isticsdrzia,ventilator ide.Ale nespusta ultrazvuk.

Stiahol som aj prirucku ktoru ste sem davali, ale tam nieje popisane ako presne funguju mody.

Ked to zapnem prvy krat na par sekund a vypnem ,nieco tam cvakne a po opatovnom zapnuti zvykol do par sekund naskocit ultrazvuk avsak teraz nic.Ani na menicoch 420V nieje.

Po com mam ako elektrikar s multimetrom ist ?

Vizualne tam nic zhorene ani vytecene nieje.Snad len keramicke kondiky su 2ks z rozku odstiepene.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Opravy a restaurování starých elektropřístrojů Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6
Strana 6 z 6

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.12 sekund