Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Aktivní rozbočovač pro 3 TV

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV a dalších
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Sandal



Založen: May 22, 2006
Příspěvky: 2539
Bydliště: Posázaví (JN79LT)

PříspěvekZaslal: pá prosinec 27 2019, 21:35    Předmět: Aktivní rozbočovač pro 3 TV Citovat

Poprosím o radu.Mám logaritmicko periodickou anténu 10-12 dB a potřeboval bych připojit 3 settopboxy.Je jasný že na 3 STB a pasivní rozbočovač bude už velký útlum a bude potřeba aktivní.Koaxiální kabely budou délky 5m, 11m, 11m.
Poradíte mi prosímvás jaký rozbočovač by byl vhodný?Třeba od Teroz.

Děkuji

_________________
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
workhard



Založen: Jul 07, 2006
Příspěvky: 5103
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: pá prosinec 27 2019, 22:02    Předmět: Citovat

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
scorpions-cz



Založen: Mar 19, 2011
Příspěvky: 1859
Bydliště: Jižní Čechy Dačicko

PříspěvekZaslal: pá prosinec 27 2019, 22:15    Předmět: Citovat

Aktivních rozbočovačů je hafo. Záleží kolik máš na anténě. Pokud je dobrej příjem, není problém mít anténě i přes 60 dBuV. Pak by stačil i pasivní.
Osobně tyhle aktivní rozboky nepoužívám. Radši použiju zesilovač a za něj pasivní rozbočení. Kabely (pokud to není čína) tak v těchto délkách nemají vliv. Spíš použít kvalitní konektory.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19434
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: pá prosinec 27 2019, 22:19    Předmět: Citovat

To přece záleží i na výkonu vysílače a vzdálenosti od něj, případně přím= viditelnosti, prostě záleží na napětí, které leze ze samotné antény. Vlašim a okolí na tom se vzdáleností od vysílačů není zrovna nejlíp, takže se asi bez toho aktivního rozbočovače neobejdeš.
V případě, že nejsi schopný stanovit požadavky na aktivní rozbočovač, je lepší pasicní rozbočení a před ním zařazená linkový zesilovač, který můžeš případně vyměnit za jiný, pokud by ten jeden nevyhovoval. Přijde to obvykle levněji.
Jestli ti anténa spolehlibě uživí jednu televizi nebo settopbex bez zesilovače, a settopbox bude ukazovat signál blízký plné úrovni, přičemž kvalita nekolísá, úplně stačí Teroz 424. Víc obvykle není třeba. Máš tam výstupy s různou úrovní, tak si vyzkoušíš, sterá kabel kam zapojit, protože zde hraje roli nejen délka kabelů, ale také citlivost tunerů. Vybuditelnost má dostatečnou, takže ani blízké zdroje signálů mimo přijímané kanály nijak neruší. Pokud by přesto k tomu došlo, osvědčila se mi pásmová propust 521 naladění na K21 až K50 zařazená do kabelu tak půl metru před ten aktivní rozbočovač.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
monterjirka



Založen: Jun 14, 2003
Příspěvky: 2791
Bydliště: Blížejov

PříspěvekZaslal: pá prosinec 27 2019, 22:54    Předmět: Citovat

"Digitál" je citlivý na přemodulování
A vadí mu i když je zesilován slabší signál a zesilovač je přemodulován úplně jiným signálem.
Takže nějaké nasazení nějakého zesilovače, který jinde dobře funguje, nemusí být vždy vítězstvím.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19434
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: so prosinec 28 2019, 7:26    Předmět: Citovat

Samozřejmě, s O2 internetem a U:founem a ještě jakýmisi službami těsně pod IV. TV pásmem v okruhu 200 metrů od antén jsem si užil už před LTE, to tu v diskusích lze dohledat.
Proto jsem napsal(a):
...ani blízké zdroje signálů mimo přijímané kanály nijak neruší. Pokud by přesto k tomu došlo, osvědčila se mi pásmová propust 521 naladěná na K21 až K50 zařazená do kabelu tak půl metru před ten aktivní rozbočovač.

Jenže některé přijímače dnes neukážou sílu signálu, pokud v něm neidentifikují modulaci DVB-T nebo T2. Staré settopboxy Sencor ukazovaly i úroveň signálů LTE od kanálu 61 výše (pochopitelně v nich žádný DVBT sifnál neidentifikovaly). Dnes třeba Tesla TE-310 ukáže úroveň teprve, když na tom kanálu aspoň na chvíli rozezná modulaci DVB-T2. Do zachycení modulace DVB-T2 a na cizí signály nereaguje indikace síly signálu vůbec, takže některé multiplexy "nepochopitelně" nelze vyhledat, přestože jiný příjímač aspoň ukáže dostatečně silný signál. A dělá to od zapnutí, bez ohledu na to, jestli v něm příslušný kanál už je naladěný, nebo ho teprve má uložit. Tak na to pozor!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sandal



Založen: May 22, 2006
Příspěvky: 2539
Bydliště: Posázaví (JN79LT)

PříspěvekZaslal: so prosinec 28 2019, 9:25    Předmět: Citovat

Děkuju za odpovědi.
Anténa mi uživí 2 TV ale za špatného počasí už ne.To uživí jen jednu, zato spolehlivě.
"Chytám" Votice a vdálenost od vysílače je 31,5km.Naštěstí je přímá viditelnost.Jiný vysílače zde nejsou v takový blízkosti aby mi rušili signál z Votic.Nejbližší LTE je na D1 a to 4km vzdušnou čarou.Cukrák je za kopcem a Žižkov zrovnatak.
Zkusim to jak píšeš Hille a uvidí se.
Díky

_________________
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV a dalších Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund