Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Senior SOS Button GSM

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> GSM / CDMA / LTE technika a telefony
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
robo



Založen: Apr 08, 2004
Příspěvky: 3292
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: po červen 03 2019, 14:15    Předmět: Senior SOS Button GSM Citovat

Poslední dobou zjištuji že bych pro matku potřeboval gsm sos. Se třemi tlačítky, dvě programovatelná a hlasité HF a slušná výdrž.
V16-GPS tracker, umí to co pořebuji, GPS bych nemusel, byla by lepší vydrž. Nebo i něco jiného, rád si nechám poradit. Díky

Kid-GPS-Tracker-V16-Real-Time-GPS-Tracker-Mini-SOS-Communicator-GSM-GPRS-GPS-Tracking-Device
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Michal22



Založen: Mar 28, 2012
Příspěvky: 7808
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: po červen 03 2019, 14:41    Předmět: Citovat

GPS je výhodné, kdyby máti třeba nevědla, kde se momentálně nachází.
Ale jinak asi všechny seniorské telefony, nabízené na našem trhu, mají SOS tlačítko na zadní straně. Nadefinuješ číslo, na které to má volat (třeba sebe), a pak jen máti řekneš: "Kdyby ti nebylo dobře, stiskni třikrát čudlík vzadu".
Telefon ji můžeš dát i se šňůrkou na krk, aby jej nosila sebou.

_________________
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
robo



Založen: Apr 08, 2004
Příspěvky: 3292
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: po červen 03 2019, 16:21    Předmět: Citovat

Chodí pouze po bytě, zahrádce. Proto netřeba GPS, mobil má ale není tam SOS tlačítko. Nemá si s kým popovídat a na telefonu může být pověšená furt a protože to vím a pracovně nelze přijmout každý hovor nebo jsem za volantem tak to občas tipnu a zavolám později. Proto druhé zařízení, druhá sim jen pro SOS, na to budu reagovat ihned. Jedno tlačítko ne, min 2-programovatelná plus 1 záchranka. Ne vždy jsem dostupný, proto druhé tlačítko na dalšího syna. I ovládání je v případě nutnosti lepší z té krabičky než mobil, má smart kvůli viberu a dvěma aplikacím co chce. Povedlo se ji nedávno dvakrát spadnout na zem, nic se nepřihodilo ale mobil by to nemusel rozchodit a už by se nemusela dovolat. SOS GSM je lehčí a odolnější než sklo displeje mobilu. Sháním tedy něco podobného co je na Ali...s větší výdrží a ideálně bez GPS.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
robo



Založen: Apr 08, 2004
Příspěvky: 3292
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: st říjen 02 2019, 16:34    Předmět: Citovat

Ty GSM jsou velký krámy s výdrží 5-7 činských dnů. Tlačítko by mělo fungovat v síti LPWAN, to je na spotřebu zařízení velmi úsporná sít, moje pohyb čidlo pracující v této síti, tam má dvě mikrotužky by mělo vydržet dva roky provozu. Mimochodem je tam i sim karta, jak to celé funguje dohromady nevím.
SOS tlačítko v rozumné velikosti v síti LPWAN existuje, stojí snad 3700 ale k tomu má ona firma plus službu, nějaké dohledové call centrum a za to se platí asi 170kč měsíčně. A tohle už ne. Pak je ještě jedna firma v podobných číslech, možná je to ta stejná jen se jinak jmenuje.
Třeba ten můj pohyb. alarm, alarm stál 880kč, rok provozu za 380kč, 365dni=365bodu, jeden den hlídání stoji 1bod. Když hlídat nechci neplatím. V případě alarmu email zadarmo a cena sms je jeden bod. Můžu mít pouze email. Takže něco v podobných pro mě akceptovatelných číslech hledám. Nemáte prosím někdo lepší přehled o službě SOS pro naše starší spoluobčany? Díky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
robo



Založen: Apr 08, 2004
Příspěvky: 3292
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: po říjen 07 2019, 5:47    Předmět: Citovat

Objednal jsem z Aliexpress KOOCHUWAH GSM Alarm System SOS. Díky tomu že je spojení SOS tlačítka řešeno přes základnu tak může být sos tlačítko malé s nízkou spotřebou a tedy dlouhou výdrží.
https://www.aliexpress.com/item/32982569705.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.25ec4c4dhFfNO8
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
robo



Založen: Apr 08, 2004
Příspěvky: 3292
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: pá říjen 18 2019, 12:22    Předmět: Citovat

Panic SOS dorazilo. Vypadá to zajímavě. Do základny se vloží simkarta. Ukládaní čísel na které bude zařízení posílat sms se provede tak že se zavolá z telefonu na simku co je v panic sos záklaně. Základna zabliká že číslo uložila. Základna umožní mít uloženo 8 čísel. Z telefonu se dá přes sms kod donastavit základna, hlasitost alarmu-na max je to slušný kravál, délka alarmu a pár drobností, je to anglicky tak to luštím. V případě že odcházejí baterie v základně, jsou tam dvě 3V baterie, základna pošle na jedno hlavní číslo sms.

https://www.youtube.com/watch?v=UT7e9w7hX3I



alarsos.jpg
 Komentář:
 Velikost:  293.42 kB
 Zobrazeno:  159 krát

alarsos.jpg


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> GSM / CDMA / LTE technika a telefony Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.12 sekund