Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Pračka Electrolux EWT 1264 EKW - kde koupit tlumiče
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Milan



Založen: Apr 02, 2012
Příspěvky: 1332
Bydliště: Vysočina

PříspěvekZaslal: út červen 04 2019, 16:35    Předmět: Citovat

Tak tlumiče vyměněny . Stav "bouchání" a vibrací se zlepšil tak o odhadem
30% , nejhorší je odstřeďování před puštěním aviváže , cyklus zbavení vody
před tím trvá poměrně krátce , rozhodně podstatně kratší dobu než před závěrečným ždímáním , které probíhá ve stavu + - jako před lety. Už když jsem původní tlumiče vyndal a porovnal jejich chod s novými , neviděl jsem žádný markantní rozdíl kromě od kolíku zvětšené díry v gumové vložce uchycení. No tak uvidím , žena to bude hlídat.
Vlastní výměna je problém a bez nějakých přípravků je to práce pro dva lidi nebo popř. demontáž zavazejícího čerpadla u jednoho a krytu s elektronikou
u druhého tlumiče . Zvlášť u předního jsem nedokázal stisknout pojistku kolíku z jedné strany a tahat z druhé, musel jsem zapojit ženu, a to je vždy horor - u souseda cholerika končí takové pokusy o zapojení ženy tak, že ji honí po dvoře a řve, že ji zabije Very Happy .Vytáhnout ty staré kolíky jde blbě , kombinačky to neudrží a sikovky se tam nevejdou , ruce mám mírně poškozené od smyků po hranách.
Ale díky všem za radu . A ty levné tlumiče vypadají úplně stejně jako ty původní originály , a to i uvnitř to tlumení a barva vazelíny, jen jsou 7x levnější.....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vlafig



Založen: May 28, 2019
Příspěvky: 209

PříspěvekZaslal: čt červen 06 2019, 6:52    Předmět: Citovat

Bylo mi divné, že by tlumiče po třech letech provozu byly špatné, to je opravdu u praček 10 let a více starých. Samostatnou kapitolou jsou tedy tlumiče praček Bosch a Siemens se dvěma třecími segmenty. Pokud pračka i po výměně tlumičů mlátí, doporučuji spustit se sundanými bočními plechy ždímání a zjistit, odkud zvuk přesně vychází. Zkusit třeba podržet rukou tlumiče a zjistit, jestli nemají vůli v uložení na agregátu nebo na základně pračky, třeba u praček Whirlpool s vrchním plněním je to zcela běžná závada. Tady to tak časté nebývá, ale viděl jsem také. Pokud by se verze s tlumiči nepotvrdila, je třeba pátrat dál, co se kde chvěje a způsobuje hluk.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milan



Založen: Apr 02, 2012
Příspěvky: 1332
Bydliště: Vysočina

PříspěvekZaslal: ne červen 30 2019, 21:41    Předmět: Citovat

Tak bohužel, výměna tlumičů nepomohla, po pár praních je to asi horší než před výměnou tlumičů. Max. otáčky ždímání použitelné bez destrukce pračky jsou 400 ot. , při 800 ot. to již strašně doslova tříská , 1200 ot. jsem raději nezkoušel. Znovu jsem prošel vnitřek z hlediska uložení a uchycení , vůle bubnu , ale nic podezřelého jsem neodhalil . Všiml jsem si, že oba boční plechy se kroutí / vydouvají o několik mm již při praní, když se prádlo jen převaluje , jakoby to bylo uvnitř celé nějak " šejdrem - vyoseno ". No kdyby někoho z kolegů napadlo , co by mohlo být příčinou , byl bych velmi rád - přece jen ty důchody nejsou na rychlou obměnu vybavení domácnosti dost velké Smile . Díky za event. typ, kde či jak bádat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
workhard



Založen: Jul 07, 2006
Příspěvky: 5112
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: ne červen 30 2019, 22:15    Předmět: Citovat

Nemá to nějaký problém s urovnáním prádla? Tachodynamo, firmware atp. Jak probíhá příprava před ždímáním?
_________________
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
keemo



Založen: Sep 10, 2007
Příspěvky: 5202
Bydliště: Ostrava, Bratislava

PříspěvekZaslal: po červenec 01 2019, 6:19    Předmět: Citovat

ty, sice blba otazka-vytahl sis po koupi transportni zajistovaci srouby? uz i takovy pripad jsem videl...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milan



Založen: Apr 02, 2012
Příspěvky: 1332
Bydliště: Vysočina

PříspěvekZaslal: po červenec 01 2019, 14:00    Předmět: Citovat

Jak jsem již psal, největší rachot to dělá před aviváží , ten cyklus zbavení prádla vody je o dost kratší než to samé před vlastním závěrečným ždímáním, kdy to rachotí o něco méně. Je-li to chyba či úmysl programu , programátora či jiná vada , nedokážu posoudit. Koukal jsem i dovnitř před tím ždímáním, zda tam není moc vody a ždímání se nerozbíhá ve vodě,
vadu jsem nezjistil , neměla by tam být, když to "ozvučení" je stejné na začátku i konci ždímání a voda je hadicí odčerpávána bez problémů, sítko a čerpadlo kam prsty dosáhnu je volné.
Šrouby zajištění jsem po instalaci všechny vyšrouboval .

Mám podezření ,že to chytilo nějakou ránu při dopravě , někde se rám hnul
a teď se to jen zhoršuje dalšími otřesy . Ale kde a co, to je na křišťálovou kouli nebo Nobelovu cenu Smile .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vlafig



Založen: May 28, 2019
Příspěvky: 209

PříspěvekZaslal: út červenec 02 2019, 9:32    Předmět: Citovat

Jenom se hloupě zeptám, buben opravdu nevykazuje žádnou nadměrnou vůli ani při silném zacloumání? Ložiska jsou v pořádku? Šrouby řemenice jsou utažené?Doporučuji otevřít pračku a sledovat, odkud hluk vychází přímo za provozu. Přidržením tlumičů se dá zjistit, zda nemají vůli v usazení, ale to zde příliš nebývá. Ještě mě napadá zkontrolovat pružiny agregátu, jestli nějaká není prasklá či vypadlá. Pak ještě zkontrolovat utažení všech šroubů kastle. Předpokládám, že je pračka správně usazená, vyvážena a neviklá se.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milan



Založen: Apr 02, 2012
Příspěvky: 1332
Bydliště: Vysočina

PříspěvekZaslal: út červenec 02 2019, 18:59    Předmět: Citovat

Díky za tipy, až mladí odvezou vnoučata, budu to ještě zkoumat , než koupíme nový / podobný zmetek.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MiracleSky



Založen: Dec 02, 2018
Příspěvky: 91
Bydliště: Brno - střed

PříspěvekZaslal: po srpen 12 2019, 1:56    Předmět: Citovat

Ahoj, napadá mne, jestli není utržená příruba bubnu (plechového), už jsem viděl takovou pračku prát ale při ždímání dělala psí kusy a nakonec v plastové vaně byly rýhy od okraje bubnu a musel jsem vanu lepit, protože tekla. Příruba nemusí být urvaná, stačí, že je kus hliníku sežraného práškem a buben se ,,jen,, točí nakřivo. Při oddělaném plechu - boku je vidět že se buben vlní. To je pokřivení osy díky vadě příruby a při ždímání to žádnej tlumič neutlumí.
_________________
Mám radost že opravou starších spotřebičů ukousnu podíl prodaných nových šmejdů.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.16 sekund