Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

programator RT809H a vyvody DIP48

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ajfelov



Založen: Oct 31, 2017
Příspěvky: 40

PříspěvekZaslal: út květen 28 2019, 15:37    Předmět: programator RT809H a vyvody DIP48 Citovat

Zdravim ve spolek panove. mel bych dve otazecky,z kterymi si lamu hlavu.

1.Nemel by nekdo k dispozici zapojeni toho DIP48 konektoru na programatoru RT809H? jde mi to,ze bych si chtel sam vyrobit adapter na BGA221,BGA153,162 atd. na ali to maj po 60-120 dolacku a to se mi fakt za adapter z patici davat nechce,nebudu pameti programovat v milionovym mnozstvi(jedna se o zachranu dat z pametoveho cipu). mam tady par usb adapteru zUSB na BGA221,153,168 (obrazek dokladam)z cipama au6438bs. ze bych ten cip vytahnul,dal tam njaky soket(vyvod pinu) mno a z te strany bga bych si udelal proste ten socket sam (troska plastu kolem cipu plus pritlak neni problem)a vyslo by me to na par kacek.co sem koukal na ty adaptery,nemaj tam zadny cipy v mezi prechodu mezi sop48 a BGA221 redukci,maj to proste napojeny natvrdo.

2.
vytahl sem z pametoveho cipu z tabletu (tsop48)data a co sem podle cteni na foru pochopil,sou to komplet data i z tabulkami kde je jaky vadny sektor v cipu atd. a potreboval bych to bud nejak orezat,aby mi to nejaky program sezral jako iso soubor(trebas alkehol),nebo to prohnat nejakym programem ktery by mi z tech dat udelal virtual disk,abych ho mohl proskenovat ease us data recorvery programem,a vycucnout z toho fotky.
nejak sem prohledal net,asik zadavam spatny dotazy ale nemuzu nic najit k tomuto tematu(pokud je to vubec mozny udelat) ale dle meho nazoru bude struktura na tom mmc pameti stejna jak na disku (krom tech tabulek vadnych sektoru,informaci o vyrobci cipu atd)

ono jde o to,ze ten au6438bs nesezere vsechy typy pameti,udelal sem par cipu,ale proste urcity typ to nesezere,program ALCOR_U2_MP_v19.04.15.00_B16A B17A mi to nezere,je na jiny typy cipu,pokud na ten au6438bs njaky soft vubec je (dle meho je,ale cinani si soft chrani)

omlouvam se pokud sou to pro nekoho stupidni otazky,sem v tomdle zacatecnik Smile
obrazek je ilustrativni
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zaky



Založen: Oct 30, 2010
Příspěvky: 6601
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út květen 28 2019, 16:26    Předmět: Citovat

Pokud to správně chápu, tak očekáváš, že BGA pouzdro s prvními stovkami kuliček připojíš samodomo paticí, kde bez odpružených pinů prostě přitlačíš čip k desce??? Kolik kuliček si myslíš, že bude v kontaktu ???
_________________
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ajfelov



Založen: Oct 31, 2017
Příspěvky: 40

PříspěvekZaslal: út květen 28 2019, 16:47    Předmět: Citovat

Zaky napsal(a):
Pokud to správně chápu, tak očekáváš, že BGA pouzdro s prvními stovkami kuliček připojíš samodomo paticí, kde bez odpružených pinů prostě přitlačíš čip k desce??? Kolik kuliček si myslíš, že bude v kontaktu ???


nevyuzivas vsechny piny.na netu se daj najit datashetty.max kolik pouzijes? 20 pinu? DAT0-DAT7,vcc,vdd,clk,cmd,VCCQ,VDDQ.

jako....samodomopatice......myslis si ze nejsem schopen vytvorit patici? kolik myslis ze maj oni v te patici obsazenych tech pinu?

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ajfelov



Založen: Oct 31, 2017
Příspěvky: 40

PříspěvekZaslal: út květen 28 2019, 17:01    Předmět: Citovat

nemluve o tom,ze mas skoro vsechno pripravene od cipu au6438bs
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 33905
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: út květen 28 2019, 17:02    Předmět: Citovat

Spolahlivu paticu nevyrobis ani nahodou. Aj kupene patice na TSOP robia problemy, ak nie su vyvody uplne ciste, s BGA to bude este horsie.

Podla mna jedina domaca cesta je prispajkovat (napr. teplovzdusnou pistolou).

Alebo prispajkovat priamo par tenkych drotov priamo na plosky eMMC. Pouzit minimalne zapojenie (netreba vsetky datove piny).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ajfelov



Založen: Oct 31, 2017
Příspěvky: 40

PříspěvekZaslal: út květen 28 2019, 19:35    Předmět: Citovat

jasny,moznosti je vice jak to spojit...muzu to primo nakulickovat na ten plosak.avsak me zajima to zapojeni toho programatoru tech vyvodu dil48.to hold nikde nejde sehnat (schema),trebas ma nekdo stim zkusenost.nebo myslis to napojit na ten isp konektor D0 a zbytek?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
RayeR



Založen: Aug 02, 2009
Příspěvky: 1319
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: so červenec 06 2019, 23:55    Předmět: Citovat

Este je dobry si ujasnit, jestli budes cist pamet typu eMMC a nebo NAND FlashROM. V prvni pripade by ty data mohly jit nejak rozumne obnovit, poklud ten disk nebyl sifrovany - tusim ze novejsi androidy a asi i iOS interni storage sifrujou nebo maji tu moznost...
V pripade NAND flash prijemnou zabavu, protoze nad tou pameti je jeste nejaky wear leveling v nadrazenem systemu, kery ti ty data rozhazi uplne nahodne a nez neco poskladas, tak se z toho poseres... (ano, v NANDkach mas typicky nejaka data navic v kazdem sektoru pro ulozeni ECC, s tim se taky budes muset nejak poprat, bohuzel nevim o zadnem dostupnem SW, ktery by takovou rekonstrukci dat umel...)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.27 sekund