Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

DVB-T príjem
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 64, 65, 66  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV a dalších
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kokun



Založen: Jun 21, 2008
Příspěvky: 8802
Bydliště: Valachy

PříspěvekZaslal: so prosinec 01 2018, 21:16    Předmět: Citovat

Platforma DVB-T2 v Německu i Rakousku by měla být převážně placená. Lze zpoplatnění očekávat v ČR?
citace:
Situace v České republice prozatím přeje terestrické televizi. Jsme jedinou zemí střední Evropy, ve které vede anténní příjem. Podíl domácností využívajících primárně pozemní vysílání ještě stále přesahuje 40 procent. Český divák si momentálně užívá možnosti sledovat všechny relevantní televizní stanice zdarma na běžnou anténu v DVB-T i DVB-T2. Za toto volně dostupné vysílání však platí televizní stanice obrovské částky. ...Podívejme se tedy na to, jak přistupují k anténní televizi okolní země – především Německo, Rakousko, ale i Slovensko. Každá z těchto zemí se výrazně odlišuje velikostí trhu i dalšími okolnostmi.

Německo a Rakousko zůstává na satelitu díky volně dostupným televizím
Televizní diváci v Německu a Rakousku zůstanou primárně na satelitu. Většina německých soukromých televizí, které nyní vysílají volně na pozici 19,2 st. východně, v tom bude zřejmě pokračovat i po roce 2020, kdy by mělo nastat definitivní vypnutí stanic ve standardním rozlišení. Na klíčovém německém trhu momentálně není vůle zakódovat tyto programy navzdory tomu, že tento krok se dlouhodobě očekával. ...
...
V Německu momentálně kódují pouze soukromé stanice v HD rozlišení. Průměrný divák má však na satelitu možnost sledovat HD vysílání veřejnoprávních stanic i nadále zdarma. Díky tomu má k dispozici desítky různých programů ve výborné kvalitě obrazu.

Slováci mohou sledovat programy přes anténu zdarma. I přesto volí placenou televizi
Situace na Slovensku přeje satelitní televizi. Tamní diváci se po vypnutí analogového vysílání rozhodli vyměnit své antény za satelit nebo kabelovku a podíl terestrického příjmu tam postupně klesl pod 20 procent.

Slovensko má přitom podobná specifika jako Česká republika. Většinu relevantních stanic s výjimkou Markízy lze sledovat na anténě zdarma. I přesto se diváci většinově přiklání k placené satelitní nebo kabelové televizi, jelikož tam mohou sledovat i české programy, které by na anténě hledali marně.
...
Nemyslím si, že by tolik Slováků "opustilo pozemák" a přešlo k satelitnímu příjmu - tehdy SlovakLink-u (po ukončení analogu - tedy v r. 2011), kdyby bývali tušili, že jeho "nástupce SkyLink" zavede (už za rok - tedy v r. 2012) nejen "poser poplatek" (SERPO), ale že časem dojde i ke geoblokaci (k té sice došlo nejen u SL, ale napříč všemi operátory), čili o řadu českých programů zase přijdou.
V době kdy ke SL přecházeli, je to nic dalšího (kromě investic do zařízení a karty "příjem navždy zdarma") nestálo.
A když už tedy u SL byli, tak i po zavedení SERPO tam "ze setrvačnosti" (z lenosti něco měnit) zůstali. S pozdějším neustálým navyšováním SERPO to ale mnozí mnohokrát "obanovali", jak se lze dočíst na všemožných diskuzích na NETu.
A i dnes (po letech) je možno zaznamenat markantní odliv abonentů (především SL) k jiným poskytovatelům - a nejen satelitním, ale např. i k IPTV, apod. A Markíza je v tom jedině "utvrdila" Sad

citace:
Nova s Primou možná také usilují o zpoplatnění, jen to zatím nemohou říci nahlas
Situace v České republice prozatím přeje terestrické televizi. Jsme jedinou zemí střední Evropy, která preferuje anténní příjem. Podíl domácností využívajících primárně pozemní vysílání ještě stále přesahuje 40 procent. Český divák si momentálně užívá možnosti sledovat všechny relevantní televizní stanice zdarma na běžnou anténu v DVB-T i DVB-T2.

Za toto privilegium však platí televizní stanice obrovské částky. Česká televize, Nova a Prima ročně vynaloží vyšší stovky milionů korun na to, aby své programy dostaly ke zhruba každé druhé české domácnosti. U České televize můžeme volné terestrické vysílání brát jako veřejnou službu platícím koncesionářům. V případě Novy a Primy však jde o obchodní úvahu, která se může časem změnit.
...
Státem schválená ‚diginovela‘ nepřikazuje televizím, aby vysílaly zdarma
Pro televizní společnosti budou příjmy od operátorů placené televize v budoucnu stále důležitější. I proto lze očekávat snahu o postupný přechod od volné dostupné směrem k placené televizi – a to i na běžné anténě.

Není tajemstvím, že Nova s Primou se nebrání průniku placené televize do DVB-T2, pokud jim některý z operátorů nabídne smysluplné řešení. Prozatím se zpoplatnění zmiňuje pouze v souvislosti s HD kvalitou obrazu.

Jenomže, jakmile jednou dojde ke spuštění prvního placeného multiplexu v DVB-T2, komerční televize budou mít velké pokušení zpoplatnit víc než jen vysílání v HD. Zcela jistě přesunou do placené nabídky část programů, které dnes nabízí zdarma.
...
Tak se nechejme překvapit, co ty "naše" komerčky nakonec provedou - jen se tak trochu obávám, že se určitě nepřikloní třeba k tomuto finskému modelu:

Finsko chystá revoluční krok. Po přechodu na DVB-T2 budou tamní televize bezplatně v HD
citace:
Finští operátoři terestrické televize momentálně řeší, jakým způsobem vypnou DVB-T tak, aby tento krok neměl výrazný ekonomický dopad na finské domácnosti. V tomto směru se jejich představy rozcházejí. Zajímavá je ovšem dohoda napříč trhem, která divákům zajišťuje přístup k výrazně lepší kvalitě obrazu. Finsko totiž jako první země v Evropě hodlá opustit standardní rozlišení obrazu. Všechny televize působící v neplacené terestrické platformě budou muset vysílat povinně ve vysokém rozlišení.

Finové se rozhodli, že nejpozději v březnu 2020 úplně opustí standardní rozlišení obrazu a všechny volně dostupné televize budou vysílat výhradně ve vysokém rozlišení. Konkrétně by mělo jít o Full HD rozlišení, byť definitiva v tomto směru ještě nepadla. Znamená to, že přechod na DVB-T2 přinese výraznou přidanou hodnotu pro diváky ve Finsku, jelikož dojde k razantnímu zlepšení kvality obrazu. Počítá se i s krátkodobým souběžným vysíláním v SD a HD rozlišení, aby se diváci mohli na změnu připravit. Souběh obou platforem potrvá maximálně jeden rok.
...
Finský příklad ukazuje, že přechod na DVB-T2 může divákům skutečně přinést benefit v podobě výrazně vyšší kvality obrazu nebo doplňkových služeb. Musí ale existovat společenská dohoda napříč trhem mezi operátory terestrických multiplexů a televizemi. Podobná dohoda na českém trhu neexistuje.
...
kód:
Přístup evropských zemí k DVB-T a DVB-T2

ČESKÁ REPUBLIKA: POVINNÝ PŘECHOD NA DVB-T2/HEVC, BEZ KOMPENZACE DOMÁCNOSTÍ
RAKOUSKO, NĚMECKO: DVB-T2 JAKO PŘEVÁŽNĚ PLACENÁ PLATFORMA, VOLNÉ PROGRAMY NA SATELITU
MAĎARSKO, SLOVENSKO: VOLNÉ TELEVIZE V DVB-T, PLACENÉ V DVB-T2, KOMPENZACE NEJSOU POTŘEBA
FRANCIE, ITÁLIE, PORTUGALSKO: SETRVAJÍ U DVB-T, PLATFORMA T2 BUDE JEN DOPLŇKEM
ŠPANĚLSKO: PŘEJDE NA DVB-T2, HLEDÁ PROSTŘEDKY NA KOMPENZACE DOMÁCNOSTÍ
FINSKO: PŘEJDE NA DVB-T2, VYPNE TELEVIZE VE STANDARDNÍM ROZLIŠENÍ, KOMPENZACE PŘEDMĚTEM SPORU
ŠVÉDSKO: ZACHOVÁ DVB-T, JEDNU SÍŤ PŘEKLOPÍ DO DVB-T2. KOMPENZACE NEJSOU POTŘEBA
ŠVÝCARSKO: ODMÍTLO PŘECHOD NA DVB-T2, ÚPLNÉ VYPNE ANTÉNNÍ PŘÍJEM
BELGIE: PLACENÁ TELEVIZE V DVB-T2, VEŘEJNOPRÁVNÍ TELEVIZE VRT OPUSTÍ DVB-T

DALŠÍ ZEMĚ JEŠTĚ DEFINITIVNĚ NEROZHODLY, ZDA OPUSTÍ STANDARD DVB-T A JAK BY MĚL PŘECHOD PROBÍHAT


Evropská unie požaduje, aby televize uvolnily frekvence v pásmu 700 MHz. Jednotlivé státy si však mohou libovolně stanovit, zda chtějí zachovat současnou technologii vysílání DVB-T v menším rozsahu, nebo zda chtějí kombinovat technologie DVB-T a DVB-T2. Rovněž mají státy relativně volnou ruku v otázce kompenzace nákladů domácností. Česká republika chce kompenzovat operátory, s kompenzacemi domácností však nepočítá.
...

_________________
Honza - kokúň
__________________________
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 7348

PříspěvekZaslal: so prosinec 01 2018, 22:04    Předmět: Citovat

A "nejlepší" na tom je, že to pásmo pod 700MHz fakticky není třeba uvolňovat. To se jen mobilním operátorům díky velkým očím státu podařilo zabrat pásmo konkurenci. Fakticky ale 5G sítě s takto nízkými kmitočty nepočítají, nelze na nich totiž dosáhnout potřebného datového toku. To pásmo se hodí pro 4G v zemích s velkými vzdálenostmi sídel, tedy Rusko, Afriku. Ne pro hustě osídlené země a už vůbec ne pro města.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kokun



Založen: Jun 21, 2008
Příspěvky: 8802
Bydliště: Valachy

PříspěvekZaslal: čt leden 17 2019, 8:07    Předmět: Citovat

PŘECHODOVÝM SÍTÍM DVB-T2 ZBÝVÁ POSLEDNÍ ROK EXISTENCE. CO SE S NIMI STANE POTOM?
citace:
Místo tří přechodových multiplexů DVB-T2 vzniknou čtyři finální sítě. Jak se mezi ně rozdělí televizní programy a jak se využijí zbývající kmitočty pro televizní vysílání?
Provozovatelé přechodových sítí pro pozemní digitální televizní vysílání nové generace DVB-T2 ještě nezprovoznili všechny vysílače a dokrývače a už se mohou pomalu připravovat na jejich vypínání. Na přelomu letošního a příštího roku se totiž přechodové multiplexy DVB-T2 začnou transformovat na finální sítě nové generace. V praxi to bude znamenat, že vysílání DVB-T2 na řadě míst změní kanály, na kterých ho lze zachytit. Ze tří přechodových sítí se navíc stanou čtyři definitivní multiplexy, protože Přechodová síť 12 provozovaná Českými Radiokomunikacemi (CRA) se rozdělí na finální sítě 22 a 23. Skončí tím přechodné období, po které je možné vedle sebe naladit televizní vysílání v končícím standardu DVB-T a nástupnickém DVB-T2.
...

_________________
Honza - kokúň
__________________________
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kokun



Založen: Jun 21, 2008
Příspěvky: 8802
Bydliště: Valachy

PříspěvekZaslal: út únor 05 2019, 9:00    Předmět: Citovat

PŘEHLEDNĚ: TABULKY VYPÍNÁNÍ TELEVIZNÍHO VYSÍLÁNÍ DVB-T VE VAŠEM KRAJI. KDY MUSÍTE PŘEJÍT NA DVB-T2?
citace:
Televizníweb.cz přináší ucelené informace o termínech vypínání celoplošných televizních multiplexů 1, 2, 3 a 4 v jednotlivých krajích České republiky.

Devět měsíců nás dělí od vypínání prvních vysílačů pozemní digitální televize DVB-T. Koncem listopadu ukončí Česká televize jako první šíření svého multiplexu 1 v Praze. Další regiony budou následovat od ledna 2020, kdy se k vypínání přidají i sítě s komerčními televizemi. Kdy skončí staré televizní vysílání ve vašem kraji a na vašem vysílači? Do kdy nejpozději musíte koupit set-top box nebo televizor s tunerem DVB-T2 a kodekem HEVC? Připravili jsme pro vás přehledné tabulky po jednotlivých krajích, které obsahují nejen termíny vypínání všech čtyř celoplošných multiplexů DVB-T, ale také informace o kanálech, na kterých naladíte finální sítě DVB-T2, které tyto multiplexy nahradí.
...

_________________
Honza - kokúň
__________________________
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kokun



Založen: Jun 21, 2008
Příspěvky: 8802
Bydliště: Valachy

PříspěvekZaslal: ne březen 17 2019, 18:42    Předmět: Citovat

Jak levná je drahá pozemní TV?
citace:
Česko začne v letošním roce začne přecházet na druhou generaci digitálního pozemního vysílání ve standardu DVB-T2. Pro diváky terestriky tato změna znamená další výdaje za sledování bezplatného vysílání.

V současné době již probíhá souběžná distribuce programů v původních celoplošných multiplexech 1 až 4 a v nových tzv. přechodových sítích v DVB-T2, které jsou označeny jako PS11, PS12 a PS13 (Přechodová síť 11 až 13). Definitivní DVB-T2 sítě začnou vznikat až v okamžiku, kdy dojde k vypnutí stávajících celoplošných sítí v DVB-T.

Pro příjem programů z nové generace pozemního vysílání je nutný novější televizor nebo externí set top box s podporou DVB-T2 a video kodeku HEVC (H.265). V některých případech jsou nutné úpravy i v přijímací anténě, resp. antén. Náklady s přechodem na DVB-T2 mají i pochopitelně i provozovatelé multiplexů ale také televizní společnosti. Pozemní vysílání je (stále) bezplatné ale vzduchem létají miliardy korun.
...

Anebo spíše naopak: Jak drahá je levná pozemní TV? Wink

_________________
Honza - kokúň
__________________________
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kokun



Založen: Jun 21, 2008
Příspěvky: 8802
Bydliště: Valachy

PříspěvekZaslal: čt březen 21 2019, 20:03    Předmět: Citovat

Co je nového v DVB-T(2) na Slovensku:
EXKLUZÍVNE Veľké zmeny pri vysielaní cez anténu: Bude treba prelaďovať, 1. multiplex zmení štandard
citace:

Terestriálne vysielanie čakajú výrazné novinky. Zatiaľ sa kompletný prechod do DVB-T2 nechystá.
Spoločnosť Towercom, ktorá prevádzkuje digitálne terestriálne vysielanie u nás, v rozhovore pre Živé.sk potvrdila veľké zmeny v slovenskom DVB-T. Slováci budú musieť preladiť set-top-boxy, celý ďalší mutiplex prejde do DVB-T2.
...
...
Počítate s tým, že bude v budúcnosti rásť počet domácností s DVB-T príjmom?
Áno, to je dôvod, prečo toto všetko robíme.

EDIT:
ROZHOVOR Towercom: Zmeny v DVB-T budú chcieť využiť operátori. Markíza návrat nechce

_________________
Honza - kokúň
__________________________
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kokun



Založen: Jun 21, 2008
Příspěvky: 8802
Bydliště: Valachy

PříspěvekZaslal: út březen 26 2019, 8:55    Předmět: Citovat

UŽ JSTE PŘEŠLI NA DVB-T2? JEŠTĚ NEMÁTE VYHRÁNO, ČEKÁ VÁS PŘELAĎOVÁNÍ NA FINÁLNÍ KMITOČTY
citace:
UVNITŘ TABULKY S TERMÍNY – Jak a kdy se budou měnit vysílací kanály DVB-T2 po vypnutí stávajícího pozemního digitálního televizního vysílání ve standardu DVB-T?
...

_________________
Honza - kokúň
__________________________
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kokun



Založen: Jun 21, 2008
Příspěvky: 8802
Bydliště: Valachy

PříspěvekZaslal: čt březen 28 2019, 7:48    Předmět: Citovat

CO NABÍDNE DIGIMEDIA 2019? OSTŘE SLEDOVANÝ PŘECHOD NA DVB-T2, AUKCI PÁSMA 700 MHZ A DAB+
citace:
Televizníweb.cz je hlavním mediálním partnerem největší konference o digitálním vysílání v České republice. DIGIMEDIA 2019 proběhne 5. června 2019 v Praze na Kavčích horách.

Sedmdesát dní zbývá do letošního 14. ročníku konference DIGIMEDIA 2019, největší odborné akce zaměřené na digitální televizní i rozhlasové vysílání, Nová média a telekomunikace. 5. června 2019 se v Kongresovém sálu České televize v Praze na Kavčích horách sejdou všichni důležití lidé z oboru, aby debatovali o blížícím se přechodu na pozemní digitální televizní vysílání ve standardu DVB-T2, aukci kmitočtů v pásmu 700 MHz spojenou se vznikem čtvrtého mobilního operátora a digitálním rozhlasu DAB+. DIGIMEDIA 2019 bude o to důležitější, že k přechodu na DVB-T2 dojde na přelomu letošního a příštího roku, aukce kmitočtů v pásmu 700 MHz začne letos a Český rozhlas pro letošek oznámil expanzi v DAB+.
...



Digimedia-2019.png
 Komentář:
 Velikost:  104.01 kB
 Zobrazeno:  102 krát

Digimedia-2019.png



_________________
Honza - kokúň
__________________________
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kokun



Založen: Jun 21, 2008
Příspěvky: 8802
Bydliště: Valachy

PříspěvekZaslal: st duben 03 2019, 6:44    Předmět: Citovat

ČESKÁ TELEVIZE ZVEŘEJNILA TERMÍNY PŘELAĎOVÁNÍ DOKRÝVAČŮ DVB-T2 NA FINÁLNÍ KMITOČTY
citace:
UVNITŘ TABULKA – Přelaďování se dotkne 17 vysílačů a dokrývačů veřejnoprávní Přechodové sítě 11, která se v příštím roce transformuje na finální multiplex 21.
...
Přelaďují se vysílače a dokrývače CRA
...Veškerá přelaďování se budou týkat výhradně vysílačů a dokrývačů, které pro ČT provozují České Radiokomunikace.



T-přelaďování.png
 Komentář:
 Velikost:  33.59 kB
 Zobrazeno:  124 krát

T-přelaďování.png



_________________
Honza - kokúň
__________________________
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ok1hga



Založen: Nov 28, 2006
Příspěvky: 12024
Bydliště: Česká Třebová

PříspěvekZaslal: čt duben 04 2019, 15:32    Předmět: Citovat

kolik je tady lidí co se dívají na MUXy z Andrlova Chlumu u Ústí nad Orlicí ?
nevite jestli se tam dnes něco děje ??
dnes mi tu nejdou DVBT CH45 a ani DVBT2 CH24 . . .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lumca



Založen: May 05, 2012
Příspěvky: 542

PříspěvekZaslal: čt duben 04 2019, 18:44    Předmět: Citovat

Přesné informace podá helpdesk fy DB v Ostravě. Kontakty jsou na jeho webu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ok1hga



Založen: Nov 28, 2006
Příspěvky: 12024
Bydliště: Česká Třebová

PříspěvekZaslal: čt duben 04 2019, 18:55    Předmět: Citovat

asi od půl šestý to už zase jede . . .
oba MUXy na plný výkon
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kokun



Založen: Jun 21, 2008
Příspěvky: 8802
Bydliště: Valachy

PříspěvekZaslal: po duben 08 2019, 7:00    Předmět: Citovat

PRAKTICKÝ PŘÍJEM DVB-T2: JEDNOFREKVENČNÍ SÍTĚ A VLIV NA PŘÍJEM SIGNÁLU
citace:
Televizníweb.cz přináší sérii článků o potenciálních úskalích příjmu pozemního digitálního vysílání nové generace DVB-T2.

Jednou z výhod digitálního televizního vysílání je možnost vysílat z více vysílačů na stejném kanále v rámci takzvaných jednofrekvenčních sítí. Jak tyto sítě fungují, jaká úskalí v příjmu mohou jejich vlastnosti přinést a jak je řešit, na to se podíváme v dnešním článku.
...

_________________
Honza - kokúň
__________________________
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kokun



Založen: Jun 21, 2008
Příspěvky: 8802
Bydliště: Valachy

PříspěvekZaslal: út duben 09 2019, 7:04    Předmět: Citovat

REGIONÁLNÍ SÍTĚ DVB-T MOHOU ŽÁDAT O PRODLOUŽENÍ KMITOČTŮ, ČTÚ VYDAL NOVÝ PLÁN VYUŽITÍ RÁDIOVÉHO SPEKTRA
citace:
UVNITŘ TABULKA – Původně měly regionální multiplexy ve standardu DVB-T končit letos 30. června, toto omezení se ale bude týkat pouze tří vysílačů.

Regionální televizní sítě ve standardu DVB-T budou moci vysílat o několik měsíců déle, než se předpokládalo. Individuální oprávnění k využívání kmitočtů jim sice vyprší letošního 30. června, podle aktualizovaného Plánu využití rádiového spektra (PVRS), který 1. dubna vydal Český telekomunikační úřad (ČTÚ), ale operátoři mohou žádat o jejich prodloužení. Většinu kmitočtů v pásmu 700 MHz (kanály 49 až 60) bude možné prodloužit do 5. ledna 2020, výjimkou však budou tři kmitočty, které budou muset operátoři vrátit v původním termínu 30. června 2019. Kmitočtů mimo pásmo 700 MHz se žádné omezení netýká a patrně je bude možné využívat i po roce 2020, pokud nebudou vyčleněny pro vysílání nové generace DVB-T2.
...

_________________
Honza - kokúň
__________________________
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19434
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: po duben 15 2019, 8:12    Předmět: Citovat

V těch tabulkách nějak není dořešené, co bude s RS7 z rozhledny na Černé hoře a z Hřebečova u Svitav: zatím vysílají na K21, ale na ten se v dubnu 2020 přeladí FS24 jak z Andrlova Chlumu, tak ze Slatiňan. Lze tedy s úspěchem předpokládat buď další přelaďování, nebo negativní vzájemný vliv v řadě oblastí, kde jsou signály z těchto vysílačů ve srovnatelných úrovních.
Na stránkách provozovatele jsou ale aktuální informace aktuálně asi rok staré, na stránkách ČTÚ ani ČRa o nějakém přelaďování raději vůbec nic.
Už se ví, co bude na Andrlově Chlumu na K45, nebo bude vypnutý úplně? Mezi vypínanými totiž uvedený není.
Už nějaké rozhodnutí padlo?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV a dalších Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 64, 65, 66  Další
Strana 51 z 66

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.23 sekund