Vítejte na Elektro Bastlírně
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Upload · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Hledat v článcích

Dobrovolné příspěvky na provoz EB

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

internetové rádio sird 14 c2 a vylepšení firmware

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
vrrrrr



Založen: Feb 06, 2019
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: st únor 06 2019, 20:50    Předmět: internetové rádio sird 14 c2 a vylepšení firmware Citovat

Ahoj,
mám 3 internetové rádia silvercrest sird 14 c2 (z lidlu), vyrábí se i pod značkou Hama asi o 1500kč dražší.
Problém je v tom že při přehrávání jakéhokoliv internetového rádia se nepoužívá buffer, (je jedno jaká stanice a jaký datový tok nebo formát)
Buffer ukazuje že je plný a při vytažení LAN kabelu se radio sekne okamžitě.
Mám přípojku přes 5Ghz wifi na odloučené lokalitě takže jinou neseženu. Tato přípojka se občasně sekne asi na sekundu nebo dvě, ale radio se sekne asi na 4 sekundy a pokud to dělá každých 5 minut tak to začne být nepoužitelné.
Aplikace na starém mobilu (tune-in) si dělá i 15sek. rezervu a hraje mi i přes wifi naprosto plynule.
Stejný problém má i kolega ale ten má optickou bezproblémovou přípojku ale mezi modemem a radiem v kuchyni velmi zarušené pásmo wifi a také se mu to seká naprosto zbytečně.

Prostě potřebuji donutit aplikaci co to přehrává aby používala a dělala větší buffer.
psal jsem anglicky německému distributorovi a servisu ale ten mi napsal že žádne 2nd menu zařízení nemá a že se to nedá nastavit a jiný ROM k nahrání prostě není.

tento problém se týká asi 10000 zařízení jen v ČR.

Dokazal by někdo z vás dát dohromady upravenou ROM s jiným přehrávačem popřípadě přijít na to jak to nastavit na stávajícím?
Nebo na koho se obrátit experta na android a tak...?
Nevim ani do které části fóra to tu napsat.
Pokud by někdo potřeboval pujčit to rádio na výzkum tak ho pujčím. Děkuji.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rnbw



Založen: Mar 21, 2006
Příspěvky: 23578
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: st únor 06 2019, 20:55    Předmět: Citovat

Pochybujem, ze by v tom radiu bol nejaky Android. Podla mna to ma tak malo pamati, ze sa do nej poriadny buffer ani nezmesti.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Artaban001



Založen: Apr 01, 2004
Příspěvky: 7609
Bydliště: Pendrov

PříspěvekZaslal: st únor 06 2019, 21:12    Předmět: Citovat

Mám tu Silvercresta SIRD 14-D1 a v práci SIRD 14-C4. Oboji je pajšlově stejný, obsahuje to multimediální modul "VENICE 6.5" od Frontier Silicon. U toho TVýho modelu to bude beztak stejný.
Frontier na svých stránkách nabízí nějaký software pro tenhle modul, který ovšem vyžaduje nejspíš hlubší znalosti, protože se musí nejspíš modifikovat na danou aplikaci. Prosté přehrání Hamáckým firmwarem asi nebude stačit a ani to ten "Silvercrestem" flashnutý modul nevezme..
Jestli to umíš, tak vyvolej verzi FW a napiš ji sem. Důležitý je číslo za písmeny "FS"
(u mě: MENU - SYSTEM SETTINGS - INFO)


Naposledy upravil Artaban001 dne st únor 06 2019, 21:18, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
vrrrrr



Založen: Feb 06, 2019
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: st únor 06 2019, 21:15    Předmět: Citovat

rnbw napsal(a):
Pochybujem, ze by v tom radiu bol nejaky Android. Podla mna to ma tak malo pamati, ze sa do nej poriadny buffer ani nezmesti.


v aktualizacích tam teď přiskákaly appky na ==reklama== a Spotify. Myslim že pokud ty appky vyhodil tak by to bylo spousta místa (15sekund při 128kbps má asi 2000kb) takže tam místo spolehlivě je.

Na nějakém foru jsem četl že se někomu podařilo do toho někomu narvat ROOT kit a nahrát do toho podvrácenou aktualizací starší verzi toho firmwaru. Takže ano, je to android.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vrrrrr



Založen: Feb 06, 2019
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: st únor 06 2019, 21:28    Předmět: Citovat

Artaban001 napsal(a):
Mám tu Silvercresta SIRD 14-D1 a v práci SIRD 14-C4. Oboji je pajšlově stejný, obsahuje to multimediální modul "VENICE 6.5" od Frontier Silicon. U toho TVýho modelu to bude beztak stejný.
Frontier na svých stránkách nabízí nějaký software pro tenhle modul, který ovšem vyžaduje nejspíš hlubší znalosti, protože se musí nejspíš modifikovat na dannou aplikaci. Prosté přehrání Hamáckým firmwarem asi nebude stačit a ani to ten "Silvercrestem" flashnutý modul nevezme..
Jestli to umíš, tak vyvolej verzi FW a napiš ji sem. Důležitý je číslo za písmeny "FS"
(u mě: MENU - SYSTEM SETTINGS - INFO)


Ok, až budu pozítří u rádii tak je obejdu a zjistím to.
Používám int. rádia protože DAB a FM tam nehraje kvuli frekvenčním měniči na cnc strojích. Chtělo by to alespoň někoho kdo zhruba ví kam se podívat a jak se do toho dostat.
Hama firmware neni prý o moc lepší, je to skoro to samé a víc se prý sekají.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ondra2



Založen: Mar 19, 2014
Příspěvky: 361

PříspěvekZaslal: st únor 06 2019, 22:45    Předmět: Citovat

vrrrrr napsal(a):

v aktualizacích tam teď přiskákaly appky na ==reklama== a Spotify. Myslim že pokud ty appky vyhodil tak by to bylo spousta místa (15sekund při 128kbps má asi 2000kb) takže tam místo spolehlivě je.

volná flash ale nelze použít jako buffer, to by byla do pár dní v háji, na to se musí použít ram.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vrrrrr



Založen: Feb 06, 2019
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: út únor 12 2019, 16:15    Předmět: Citovat

vrrrrr napsal(a):
Artaban001 napsal(a):
Mám tu Silvercresta SIRD 14-D1 a v práci SIRD 14-C4. Oboji je pajšlově stejný, obsahuje to multimediální modul "VENICE 6.5" od Frontier Silicon. U toho TVýho modelu to bude beztak stejný.
Frontier na svých stránkách nabízí nějaký software pro tenhle modul, který ovšem vyžaduje nejspíš hlubší znalosti, protože se musí nejspíš modifikovat na dannou aplikaci. Prosté přehrání Hamáckým firmwarem asi nebude stačit a ani to ten "Silvercrestem" flashnutý modul nevezme..
Jestli to umíš, tak vyvolej verzi FW a napiš ji sem. Důležitý je číslo za písmeny "FS"
(u mě: MENU - SYSTEM SETTINGS - INFO)


Ok, až budu pozítří u rádii tak je obejdu a zjistím to.
Používám int. rádia protože DAB a FM tam nehraje kvuli frekvenčním měniči na cnc strojích. Chtělo by to alespoň někoho kdo zhruba ví kam se podívat a jak se do toho dostat.
Hama firmware neni prý o moc lepší, je to skoro to samé a víc se prý sekají.


takže jsem obešel 2 ze tří.
1. sird 14 c2 FS2026-0500-0388_V2.12.12c.ex68259-1R C4
2. sird 14 c1 FS2026-0500-0265_V2.9.10C EXG 2313 1R C4
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Artaban001



Založen: Apr 01, 2004
Příspěvky: 7609
Bydliště: Pendrov

PříspěvekZaslal: út únor 12 2019, 21:33    Předmět: Citovat

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
vrrrrr



Založen: Feb 06, 2019
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: čt únor 21 2019, 16:09    Předmět: Citovat

já nevim no, to forum jsem dukladně prošel a nenašel jsem nic čeho se chytit...
Dokumentace o venice 6.5 taky nic. Tak já tedy nevím...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
milous2



Založen: Jun 29, 2011
Příspěvky: 800
Bydliště: u Kolína

PříspěvekZaslal: čt únor 21 2019, 20:06    Předmět: Citovat

Zdravím.
Onehdy zde v některém vláknu,představil svůj projekt -mluvící panenka,"kutil pepa". Na jeho stránkách jsem objevil mimo jiné "internetové rádio",postavené z komponěntů z Tchajvanu Laughing Je tam dost zajímavých informací,které by se mohly hodit ? Je potřeba si to celé projít a dohledat (spodní část / diskuse) odkazy a jiné.
http://pepa.tode.cz/internetove-radio-s-elektronkami/

Projekt to je zajímavý,pochopitelně pro zdatného kutila, a pepa jím zřejmě skutečně je.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Artaban001



Založen: Apr 01, 2004
Příspěvky: 7609
Bydliště: Pendrov

PříspěvekZaslal: čt únor 21 2019, 21:35    Předmět: Citovat

Venice 6.5 je multimediální modul od Frontier silicon, který má v sobě dobrý DAB a mizerný FM rádio, wifi rozhraní a další funkce. Má svůj firmware,co poskytuje výrobce s tím,že každý "výrobce"koncovýho zařízení jej modifikuje k obrazu svýmu. Rapsberry PI je minipočítač myslím si, že na bázi nějakého klonu Linuxu s tím, že si jej může každý, kdo to umí, použít jak umí. Proto Tvůj odkaz zde s tímto nesouvisí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
milous2



Založen: Jun 29, 2011
Příspěvky: 800
Bydliště: u Kolína

PříspěvekZaslal: pá únor 22 2019, 9:24    Předmět: Citovat

Nebudu se hádat zda to sem patří či ne,ale v prvním příspěvku na samém konci,žádá tazatel o jakoukoli radu. Je na jeho zvážení,zda mu něco přinese.Celá bastlírna je přeplněná příspěvky,které jsou úplně mimo a tak se neobávám,že tento jeden jediný to tady zbourá.
Koktající rádio a kostičkující TV příjem je opravdu o nervy,tak snad sem toho moc neřekl.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vrrrrr



Založen: Feb 06, 2019
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: po březen 04 2019, 18:54    Předmět: Citovat

Zbytečná citace bezprostředně předcházejícího příspěvku byla odstraněna, viz bod 4f "Pravidel". jimirek

Nevadí nic se neděje, každá možná rada dobrá.
Rapsberry znám, bratr to používá na kodi, je to na linuxu a jsou na to sestavené návody a ROMky.
Tohle je opravdu uzavřené a chtělo by to někoho kdo se do toho nějakým způsobe dostane.
Neřešil bych to u jednoho rádia ale mám jich 3 a o jednom vím u kolegy...
Chtělo by to někoho kdo se vyzná v sestavování firmware do věcí jako je router.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Artaban001



Založen: Apr 01, 2004
Příspěvky: 7609
Bydliště: Pendrov

PříspěvekZaslal: po březen 04 2019, 20:49    Předmět: Citovat

Minulý týden jsem měl aktualizaci na "Sird 14 D1", který má ten samý modul.
takže aktualni FW je
kód:
ir-mmi-FS2026-0500-0688_V2.13.19c.EX72618-1RC9
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.13 sekund