Vítejte na Elektro Bastlírně
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Upload · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Hledat v článcích

Dobrovolné příspěvky na provoz EB

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Migrace Windows XP>Windows 7
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Nakadah



Založen: Oct 06, 2013
Příspěvky: 979
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: ne únor 10 2019, 10:25    Předmět: Migrace Windows XP>Windows 7 Citovat

Řeším doma migraci z PC s Windows XP 32bit na "nový" PC s Windows 7 64bit.
Vím že MS vydal systémový nástroj "Windows Easy Transfer" - ten jsem ve verzi WinXP>Win7 x86 stáhnul. Ale netuším, jestli půjde migrovat profil z 32bit XP do 64bit Win7. Zkoušel to někdo? Nebo jestli eventuelně neexistuje jiný SW na migraci?

Je to PC od ženy, má tam toho tolik, že se děsím jenom ručního přenosu. Napadlo mě zkusit upgrade z XP na 7ky, ale to mezi 32bit a 64bit OS nejde, to už jsem si na netu zjistil.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 10409
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: ne únor 10 2019, 10:58    Předmět: Citovat

A máš aspoň jediný důvod, proč 64 bitů? Zkus ho sem napsat, kromě toho, že jsi 4 GB paměti zvětšil na 16 GB. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nakadah



Založen: Oct 06, 2013
Příspěvky: 979
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: ne únor 10 2019, 11:20    Předmět: Citovat

Je tam 8GB modul DDR3 a 1GB grafika. 32bit OS namapuje maximalne 4GB a grafika + bios jeste z toho uberou. Zustane ani ne 3GB, trosku nesmysl.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hubert_79



Založen: Dec 24, 2017
Příspěvky: 1915
Bydliště: Praha 6 - Petřiny

PříspěvekZaslal: ne únor 10 2019, 12:42    Předmět: Citovat

Nač nějaký nástroj? Zazálohuj data a šup na reinstal. Jinak to ze 32 bit na 64 bit ani nejde...
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
geograf



Založen: Jun 15, 2004
Příspěvky: 54
Bydliště: tade na Hané

PříspěvekZaslal: ne únor 10 2019, 12:43    Předmět: Citovat

>> p32 https://myego.cz//handler.php?htype=item&hurl=pamet-ve-windows-xp-vista-32-bitu-versus-64-bitu

taky sem před 14ti dny migroval z 32bit XP na 64bit W7, raději sem to celý udělal na čisté instalaci W7
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
monterjirka



Založen: Jun 14, 2003
Příspěvky: 2517
Bydliště: Blížejov

PříspěvekZaslal: ne únor 10 2019, 13:04    Předmět: Citovat

Někdy ten původní systém bývá "napaden" nějakými podpůrnými částmi různých instalovaných SW a pak je to při migraci docela boj aby všechno fungovalo
Takže komplet přeinstalování může být rychlejší a jednodušší i při zálohování poměrně velkého obsahu původního PC
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 10409
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: ne únor 10 2019, 13:15    Předmět: Citovat

Nakadah napsal(a):
32bit OS namapuje maximalne 4GB
To je opakování stále jednoho nesmyslu. Když tam máš 8 GB paměti, tak je lepší tam dát prostě 64 bit jen tak a nezdůvodňovat to nesmyslama. Stejně to nevyužiješ ani v jednom případě, protože čistě 64bitové programy asi spouštět nebudeš. Takže to bude stejné jako 4GB+32bitový OS, problém je v něčem jiném a nemá smysl ho vysvětlovat pro 1 PC s 32bitovými programy.
A jediná cesta (jak tady píšou i druzí) je zálohovat data a instalovat OS od začátku na čistý harddisk. Ano, ono se moc nechce, protože s tím zálohováním je dost práce a žere to čas. Ale opravdu si myslíš, že ti budou fungovat jen tak při "převodu" všechny dosavadní programy? Je fakt lepší je tam instalovat na čisto do čistě instalovaného OS, kde nejsou zbytky něčeho z původního OS. A nakonec, ať se to nezdá, tak je to méně práce. A taky výsledně zjistíš, že některé starší ptákoviny už opravdu nepotřebuješ.
No a odkazy na Vistu a další středověk jsou sice hezký, ale nemá smysl. Každý jede stejně podle svého. Vyjimku do toho zavádí Intel, co začíná vyrábět procesory, které jdou jen s deskama, kde se musí instalovat W10 a nic staršího jak W10 se nepovoluje a to ani na spouštění. Ale to už patří do vtipů. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 10409
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: ne únor 10 2019, 13:20    Předmět: Citovat

geograf napsal(a):
taky sem před 14ti dny migroval z 32bit XP na 64bit W7, raději sem to celý udělal na čisté instalaci W7

Chystám se udělat tak jedno PC s 64 bitovým OS, ale musím si vybrat správnou desku, co to stíhá a dostane se tam aspoň těch 16 GB paměti a nebude drahá jak sviňa. Stačí už cena toho CPU, co tam bude. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nakadah



Založen: Oct 06, 2013
Příspěvky: 979
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: ne únor 10 2019, 19:02    Předmět: Citovat

Stačilo jenom jednoduše napsat, že to nejde. Na nic víc jsem se neptal. A tak aspoň se někteří pocvičili ve slohu. Díky za odpovědi.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 10409
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: ne únor 10 2019, 20:47    Předmět: Citovat

Ano, stačilo. Ne, nejde. Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Achab



Založen: Nov 05, 2010
Příspěvky: 5239
Bydliště: okr. Vyškov

PříspěvekZaslal: po únor 11 2019, 20:49    Předmět: Citovat

p32 napsal(a):
Chystám se udělat jedno PC s 64 bitovým OS, ale musím si vybrat správnou desku, co to stíhá a dostane se tam aspoň těch 16 GB paměti a nebude drahá jak sviňa...

To zvládají i levnější desky. Mám běžnou Intel za 1600,- a umožňuje osazení až 32GB DDR4.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
p32



Založen: Jan 13, 2007
Příspěvky: 10409
Bydliště: Olomoucko

PříspěvekZaslal: po únor 11 2019, 22:16    Předmět: Citovat

Jistěže to zvládají, ale zase nemají jiné blbosti. Wink
(zkus napsat ten typ, možná by to bylo ono)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Achab



Založen: Nov 05, 2010
Příspěvky: 5239
Bydliště: okr. Vyškov

PříspěvekZaslal: út únor 12 2019, 9:19    Předmět: Citovat

Je to MSI H110M ECO pro běžné domácí a kancelářské PC. LGA1151, 2×DDR4, 4×SATA, 3×PCIe 3.0×1/16, USB 2.0/3.1, integrovaná grafika. Žádný zázrak, ale mě to stačí. Tyto MB se používaly pro sestavy HAL3000, současně už doprodej i kolem 1200Kč. Snad všechny podobné novější MSI do 2000Kč podporují 32GB, B360M PRO VDH až 64GB.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xsc



Založen: Sep 25, 2014
Příspěvky: 3825

PříspěvekZaslal: út únor 12 2019, 10:18    Předmět: Citovat

Zrovna na téhle desce mi dost šumí mikrofonní vstup. Zajímalo by mě, zda je to vada kusu, nebo s tím má problém i někdo jiný.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Achab



Založen: Nov 05, 2010
Příspěvky: 5239
Bydliště: okr. Vyškov

PříspěvekZaslal: út únor 12 2019, 11:05    Předmět: Citovat

Mikrofon nepoužívám, ale když na zkoušku připojím 30cm volného kabelu, šum není slyšet. Tedy aspoň se nezvýší šum reproduktorů. Ani při nastavení hlasitosti a zesílení vstupu na maximum.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na adrese admin (zavináč) ebastlirna.cz


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.12 sekund