Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Přepis dodávky elektřiny z otce na mou osobu

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
starecd



Založen: Aug 17, 2010
Příspěvky: 2725
Bydliště: kousek od Zlína

PříspěvekZaslal: ne leden 20 2019, 19:38    Předmět: Přepis dodávky elektřiny z otce na mou osobu Citovat

Zdravím, chtěl bych poprosit o radu více znalé této problematiky (přepisu elektřiny z otce na mě), dnes jsem se probíral všemi těmi papíry, co mi poslali(firmu z reklamních důvodů neuvádím) a už obchodní podmínky jsou dost komplikované(odkazy na zákony a jejich části). Formulace jsou tak pro právníky, navíc mimo jiné doklady požadují souhlas se zasíláním reklam svých a navázaných 3stran a závěr je "hustý", chtěli by kopii občanky, tu rozhodně nemíním dát. Podpisový vzor, jako identifikace je už v dnešní době o ničem. Nevím, jak komu se mění písmo(k horšímu), účet v bance mám asi 12let, ale už se mně stalo, že mi nevzali příkaz, protože podpis neodpovídal tomu 1. podpisovému vzoru(jasně dá se to poslat jinak), ale i jinde trvají úředně ověřeném podpisu. Můj názor je ten, kdo se podepisuje xkrát za den, tak ten podpis bude mít vždycky věrohodnější, než ten, co maká rukama a má prostě "těžší" ruku a písmo není tak úhledné, navíc se vše stářím horší. Jenom jsem to minulý týden párkrát zkoušel a z deseti podpisů si byly podobné 2(nemíním tím podobu podpisovým vzorem, ten bych možná dohledal), že by se mi na stará kolena chtělo cvičit podpisy, to teda ne. Když jsem dělal plánovače(před nástupem PC) to bylo něco jiného, denně jsem vyplňoval papíry,přijímal nebo odesílal, to bylo něco jiného.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
EKKAR



Založen: Mar 16, 2005
Příspěvky: 31793
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

PříspěvekZaslal: ne leden 20 2019, 19:53    Předmět: Citovat

1) podpisovej vzor si můžeš kdykoliv změnit - prokážeš svoji totožnost a požádáš o změnu vzoru. Organizace která požaduje autorizaci podpisem tohle musí umožnit.

2) v případě zániku smluvního vztahu úmrtím osoby, na kterou je odběr původně nahlášenej SE NESMÍ UPLATŇOVAT ŽÁDNÝ SMLUVNÍ SANKCE ZA UKONČENÍ NEBO PŘEVEDENÍ SMLOUVY - to jako aby si ten tvůj dodavatel neusmyslel, že úmrtí tatíka je důvod rpo to, aby za to někoho šikanoval smluvní pokutou. Novou smlouvu můžeš uzavřít u příslušný dealerský společnosti hned = v podstatě starou jen převedeš na novou osobu, nebo můžeš i bez dalších smluvních sankcí změnit tarif - třeba na nižší zálohu už jen proto, že objekt bude obejvanej kratší část roku než když tam rodič bydlel a ty tam budeš jen o víkendech. To všecko jen na základě potvrzení o úmrtí původního sjednavatele smlouvy. No a když už budeš v tom, tak klidně můžeš vzápětí učunit i přenos smlouvy o dodávce energie na jinou společnost - co při tom nesmíš, je úplně odhlásit odběrní místo, protože jinak přijede montážník, udělá štípačkama CVAK - a odveze si elměr - a za jeho opětovnou instalaci bude požadovat těžký výpalný spolu s tím, že objekt bude muset mít nově platnou revizi rozvodů. A to jsou často desítky tisíc v nákladech za rekonstrukci...

_________________
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - TY MNĚ TAKY Mr. Green Mr. Green !!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
starecd



Založen: Aug 17, 2010
Příspěvky: 2725
Bydliště: kousek od Zlína

PříspěvekZaslal: ne leden 20 2019, 20:17    Předmět: Citovat

Dík, Karle, o tom odhlášení a nové revizi atd., to tam taky bylo. Ale, když už jsi byl u toho nižšího tarifu, zajímalo by mně, jak je to měřeno, kdybych měl připojený konvektor v noci, přes den(při nepříliš tuhých mrazech),při větších mrazech pak krbová kamna.
Momentálně to spíš dělám kvůli bratrovi, ergo jeho drahé polovičce a po krásném Vánočním výstupu, že se o otce nestarám a kdesi cosi, když ta jeho "hvězda" utýrala třeba šlehač (tepelná pojistka) aj., to znal cestu, ale pokud jsem potřeboval něco já, nebyl čas, opět až po "povolení", to už je ale OT.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jirka5



Založen: Sep 27, 2014
Příspěvky: 638
Bydliště: Very Stupid District, hned vedle okresu Postřižiny

PříspěvekZaslal: ne leden 20 2019, 20:53    Předmět: Citovat

Podstatná je ta otázka, jestli elektřinu platíš přímo svému distributorovi, což je v případě Zlína EON, to není žádná reklama, tak to prostě je. nebo ji platíš nějakému "virtuálnímu operátorovi", který žádné sítě nevlastní ani nespravuje. Jak ti správně píše Ekkar, nemůže ti tento "virtuál" násilně prodlužovat smnlouvu ani ukládat sankce. Nejlépe když zajdeš přímo na obchodní místo EON ve Zlíně:
https://www.eon.cz/o-nas/kontakty/kde-nas-najdete/eon-obchodni-mista
a vyřídíš vše osobně. Určitě ti poradí i nejvhodnější sazbu pro tvoje účely, v čemž se udělá nejčastěji chyba při přihlášce přes internet. Kopírování občanky se nevyhneš, soukromé firmy nemají přístup do státních databází a v případě, že by ses stal neplatičem, tak musí nějak dokázat u soudu, že existuješ. Provedení změny na obchodním místě je pořád to nejrychlejší a nejspolehlivější, co můžeš udělat. Potom si už můžeš zvolit, komu elektřinu budeš platit, ovšem odběrné místo musí vyhovovat požadavkům EON a EON se bude nadále starat o odečty a výměny elektroměru, proto musíš změnu nahlásit tam.
A ty papírové příkazy k úhradě, to se ještě používá? Vždyť je to ta nejsnazší cesta k vyluxování účtu! Nejsou k ní potřeba žádné hackerské znalosti, stačí jen napodobit podpis - a je to.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Achab



Založen: Nov 05, 2010
Příspěvky: 5998
Bydliště: okr. Vyškov

PříspěvekZaslal: po leden 21 2019, 11:33    Předmět: Citovat

starecd napsal(a):
...zajímalo by mně, jak je to měřeno, kdybych měl připojený konvektor...

Záleží jaká je v odběrném místě stávající sazba a měření (jedno nebo dvoutarifní). Vhodnost sazby závisí na spotřebě, tedy kolik se reálně protopí.
Přímotopná sazba, vhodná pro větší odběr, vyžaduje dvoutarifní měření s blokováním topidel v době VT. Součet příkonu instalovaných přímotopných spotřebičů včetně TUV (ohřev vody), musí být min. 40% příkonu, odpovídajícího proudové hodnotě hlavního jističe před elektroměrem. Případně musí příkon topidel odpovídat tepelným ztrátám objektu. Splnění podmínek přiznání je nutné doložit revizní zprávou.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
starecd



Založen: Aug 17, 2010
Příspěvky: 2725
Bydliště: kousek od Zlína

PříspěvekZaslal: po leden 21 2019, 17:34    Předmět: Citovat

No tak to bych musel celé předrátovat a na etapy a fakt nevím, jak bych to udělal, jedině se na potřebnou dobu odstěhovat dopryč, ale co 83.otcem, ten nikam nepůjde a co moje mašinky? Kam bych to dal a ten bordel okolo, stačilo, když jsem natíral okna... Vím, že EON je hlavní distributor a spravuje síť, ovšem vždy se doplácelo a dost, teď podle jističů je to zas nalevačku. Předloni se měnil elektroměr za digitál a borec byl od EONU, podle otce prskal(já jsem nebyl doma), takže revize je na...….
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Achab



Založen: Nov 05, 2010
Příspěvky: 5998
Bydliště: okr. Vyškov

PříspěvekZaslal: po leden 21 2019, 17:46    Předmět: Citovat

Spíš měl nějaké výhrady k elektroměrové části, nebo pokud je rozvaděč kombinovaný s bytovým k jeho provedení. Vnitřní instalace montéry nezajímá.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
starecd



Založen: Aug 17, 2010
Příspěvky: 2725
Bydliště: kousek od Zlína

PříspěvekZaslal: po leden 21 2019, 17:48    Předmět: Citovat

jirka5: taky nevím na co chtějí při přepisu podpisový vzor, tyto platby jsem zrušil, když mi nabídli platbu přes kartu. Jednak to vypisování mně sra.. a v tom podpisu jsem taky viděl slabinu. Takže pokud papír, tak klasicky, ne z účtu.
Jinak, rozvody jsou v mědi i když ten, co je páchal musel být řádně nakulený, co potom ty hliníkové dráty v činžácích, některých panelácích a půldomcích, co se nerekonstruovaly, ty revizí projdou?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZdenekHQ
Administrátor


Založen: Jul 21, 2006
Příspěvky: 25741
Bydliště: skoro Brno

PříspěvekZaslal: st leden 23 2019, 12:04    Předmět: Citovat

Podpisový vzor je myšlenkově socialistická šaškárna. Zlomíš si ruku a co? Vzhledem k tomu, že já téměř už neumím psát a ani se podepsat 2x stejně, jsem naposledy trpěl, když jsem se musel podepsat na občanku. Dva křížky odmítli.

Naštěstí to nikde není potřeba. Divím se, že to ještě někde funguje...

_________________
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.14 sekund