Zaslal: ne leden 05 2020, 9:43 Předmět: S: Měření krevního tlaku
Zdravím přispívající . Tak už na mne také došlo . Obvoďák mi doporučil si průběžně měřit krevní tlak . Dejte sem své zkušenosti , jak technické , tak finanční s těmito domácími měřáky . Díky
Líbí se mi OLI-W133
Značka: OLIECO
Zaslal: ne leden 05 2020, 10:08 Předmět:
Ahoj, kup si nějaký pažní tonometr. Cenově je to někde okolo 1500 +. Třeba něco takového . Nekupuj si zápěstní, ty jsou jen velmi orientační, vhodné tak maximálně pro mladé lidi, sportovce a pod. U starších lidí (nevím, kolik Ti je) už cévy nemusí být v dokonalé kondici a výsledky na zápěstí nemusí odpovídat skutečnosti.
Zápěsťovej nedoporučuju, strašně u něj záleží, jak se na ruku upne (někdo má zápěstí hodně kuželovitý a pořádně ho tam neupne) a jak se ta ruka při měření drží ve výšce srdce. Na seriózní měření rozhodně pažní.
Zaslal: ne leden 05 2020, 11:10 Předmět:
Zápěstní nedoporučuju, rozhodně kvalitní pažní typ. To ti potvrdí každej doktor. Já používám nějaký Medisana-Ecomed, asi tak za tisícovku a spokojenost. Měl jsem ho na porovnání u svýho obvoďáka a měří velice dobře.
Já naštěstí s tlakem problémy nemám (zatím) a používám ho spíš k namátkové kontrole.
Omron nebo Hartmann je samozřejmě dobrá volba.
Naposledy upravil Killroy dne ne leden 05 2020, 11:17, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: ne leden 05 2020, 11:17 Předmět:
Na elektronické pro osobní použití nelze klást přehnané nároky. Náš doktor má nějaký profi a údajně taky občas ukazuje nespolehlivě. Pro jistotu má hned vedle klasický rtuťový.
Zaslal: ne leden 05 2020, 12:20 Předmět:
Zápěstní nemá žádný smysl, ale pokud bys ho kvůli pohodlí opravdu chtěl, tak si kup "chytré" hodinky, které ho mají a mají toho nakonec i víc, takže se jejich nákup vrátí tak jako tak.
Zaslal: ne leden 05 2020, 12:42 Předmět:
Chytré hodinky umí dnes změřit lecos: Top Blood Presure Smartwatch.
Ale pánové, ještě do nich naštěstí nenamontovali potenciometr - až to přijde, budou o nás vědět všecho.
Jinka vzhledem k tomu, že jsem asi před 15 lety měl větší problémy s tlakem (a nejen s ním), tak jsem okolo měření tlaku vyslechl více informací.
Veskrze všichni doktoři říkají, že měření na zápěstí je k ničemu, jedine na paži.
A když jdo do nemocnice na kontrolu, měří mě digitálním Omronem, proto jsem si domů pořídil M3. _________________ Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Ahoj. Pitvu zápěstního tonometru jsem tu již kdysi dával. Než kupovat z Ali- a podobných kšeftů - není lepší pořídit něco tady ve specializovaným obchodě a mít jistotu, že to neukáže hlouposti, páč jde o Tvý zdraví- popřípadě se s tím stavit ještě k doktorovi, aby Ti ukázal co, jak a proč?.
To že má k dispozici tonometr s manometrem a "naslouchátkem" je z toho důvodu, že tento způsob měření používá jiný principy, než automat na ruku a přesnost měření určuje sám svým sluchem - (korotkovovy zvuky), kdežto automat snímá pulsování tlaku manometrem přes manžetu, co si omotáž na paži.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3, 4Další
Strana 1 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.