Zaslal: út červenec 17 2018, 0:01 Předmět: Obnovení konfigurace Androidu
Před několika týdny se můj mobil (E10i Android 2.6.) začal v řadě situací chovat odlišně. Při psaní textu s každým písmenem zavrní vibrace. Při zadávání volaného čísla pípá DTMF - tónová volba. Nenašel jsem kde to vypnout. Změnily se melodie budíku, zmizely některé fotky.
Nesurfuju na něm, jen SMS a volání. Wifi je trvale vypnutá. Asi to dostal někdo do pazourů.
Jak to dostat do továrního nastavení a jak zazálohovat? _________________ pro mládež - Hamíkův koutek
Vše jde najít (to Menu se může u různých verzí lišit), důležité je mít Google účet. Pokud ho nemáš (což je aspoň kvůli záloze kontaktů blbost), tak to musíš patlat pomocí různých aplikací, kterých jsou mraky. Ty umí zálohovat cokoliv, třeba všechny nainstalované aplikace, včetně jejich nastavení (pro velmi pohodlnou obnovu), ale k tomu už je potřeba mít 'root' (např. Titanium Backup).
Nejlepší varianta je mít Google účet a k němu používat Titanium Backup.
P.S. Pokud ti do telefonu nikdo nehrabal a tvé problémy se dějí samovolně, tak bych tipoval problém s vnitřním eMMC úložištěm, což Tovární nastavení nevyřeší. _________________ .
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Potřebuju to dělat právě proto, že to asi někdo měl v prackách.DTMF jsem nikde neaktivoval, ani vibrace pri zadávání cifer volaného čísla.
BUde pak postup jinačí? _________________ pro mládež - Hamíkův koutek
No už jen občas. Baterie jde rychle do kopru, občas hlásí vadnou SD kartu, na displeji je oblat s černými pixely, která se časem mění. Lokální wifinu to nepřizná, ač to včera fungovalo. Okolní wifi vidí.
Někdo to těžce rozboural, řekl bych.
Uložené kontakty to přizná jen oklikou, ...
Nejvyšší čas na sanaci.
Jak z toho dostat alespoň kontakty (SMS beru též) v importovatelném tvaru? Doporučte apku na jednorázový export kontaktů. Mám je vyexportované v .sbf, ale ten formát neumí nový mobil ani Google naimportovat.
Takjsem jsem dostal kontakty do vcf.
Sesypal jsem je s kontakty v novém mobilu a zadal Sloučit duplicitní kontakty.
A ejhle, řada kontaktů je teď interně zdvojená v položce kontaktu 'Připojeno přes'.
Kontakt má v položce 'Připojeno přes' dvě ikony G(oole). Když jeden smáznu, rozpadne se kontakt na dva stejné kontakty v hlavním menu (Kontakty). Vše to je pod jediným Google účtem.
Je to zdvojené i ve .vcf exportu.
K čemu slouží pole 'Připojené kontakty' a jde to jednoduše zredukovat ? _________________ pro mládež - Hamíkův koutek
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.