Zaslal: ne únor 12 2017, 17:44 Předmět: Nabíjení přes USB u mp3 přehrávače
Ahoj.
Mám EMGETON CULT, doslova ho nesnáším. Ale když už je, nahrál jsem si tam angličtinu. Nepochopil jsem dodnes, že při celém zasunutí konektoru USB (na straně počítače) se identifikuje jako paměť a po částečném vytažení konektoru USB začne nabíjet. Dík za vysvětlení.
Zaslal: ne únor 12 2017, 17:57 Předmět:
A při tom úplném zasunutí, kdy hlásí Mass Storage, taky nabíjí, nebo ne? _________________ Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Ahoj.
Mám EMGETON CULT, doslova ho nesnáším. Ale když už je, nahrál jsem si tam angličtinu. Nepochopil jsem dodnes, že při celém zasunutí konektoru USB (na straně počítače) se identifikuje jako paměť a po částečném vytažení konektoru USB začne nabíjet. Dík za vysvětlení.
Napájecí piny (první a čtvrtý) jsou delší, než datový (ty dva prostřední). Pokud jej chceš nabíjet, použij síťovou USB nabíječku která nemá připojené datové piny. Podle propojení datových pinů se u některých výrobků volí "mód nabíjení"
Zaslal: ne únor 12 2017, 18:19 Předmět:
Pikofarad- proto se jej v úvodu ptám. Jestli to není tím, co popsal Artaban. Jen bych doplnil, že u MiniUSB a MicroUSB je to první a pátý pin.
A Artabane, spousta zařízení detekuje právě podle spojení D+ a D- typ připojeného zařízení. Pokud nejsou tyto datové piny spojeny, zařízení nabíječku detekuje jako datový kabel, u něhož se počítá s max. proudem 0,5A.
Pokud datové piny spojíš odporem menším jak 10kΩ, detekuje se to jako nabíječka, pak se nabíjecí proud zvýší.
Zkoušel jsem s tímto dělat nějaké pokusy u telefonů- pod 25kΩ se proud začal zvyšovat, pod 10kΩ už telefon nereagoval na snižování odporu a nabíjel 1,4A (nabíječku jsem měl 2,1A). _________________ Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Michal22: četl jsem o tom v jednom amáru. Sám jsem opajcoval jednu nabíječku, kterou akceptoval IPhone a byly tam navíc čtyři odpůrky, mezi který byly připojeny ty D+ a D- vývody u konektoru. Většina MP3 přehrávačů "sežere" klasický 5V zdroj z USB propojený kabelem, kde jsou připojený jen datový piny. Při připojení k PC se MP3 hlásí jako disk, ale baterie se nabíjí v klidu taky. Může dát "bezpečně odebrat" a po týto procedůře by měla jeho úloha jako externí disk skončit do jeho fyzického odebrání a znovupřipojení
Zaslal: ne únor 12 2017, 19:03 Předmět:
Jo, u Apple produktů je detekce trochu kombinovanější. Ale taky se dá obejít.
A to, že se baterie nabíjí při Mass Storage, to je samozřejmé. Ovšem zažil jsem u různých přenosných zařízení poškozené konektory, kdy se zařízení začalo chovat nevyzpytatelně. Proto jsem se tazatele na začátku ptal, jak je to u jeho zařízení. No co, odpověď ještě nemáme. _________________ Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
Založen: Nov 17, 2011 Příspěvky: 6762 Bydliště: U Litomyšle.
Zaslal: ne únor 12 2017, 20:52 Předmět:
Mně se emgeton chová normálně, výhodu vidím v tom, že umí běžet bez aku. Jeden čas jsem tu psal, že byly v hajzlu a pak jsem je vyměnil, ale už nevypadá tak hezky:-) _________________ Spát je dobré. Být mrtev je lepší. Nikdy se nenarodit je nejlepší.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.