2004 Příspěvky: 19880 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: ne září 10 2006, 10:26 Předmět: Philips 21PT1542/58 vertikál
Dobří lidé, kámošovi odešel vertikál v tomto TVP. Zatím vím jen, že v tom je šasi L6.1AA. Podle hustoty dotazů na tenhle model na několika fórech soudím, že je dost poruchový, ale co si mám vzít s sebou (přece jen to mám trochu z ruky), jsem z nich nevyčetl.
Než se k němu vypravím, hodila by se mi informace o osazení vertikálu (případně schéma modulu vychylování).
Založen: Mar 09, 2007 Příspěvky: 1409 Bydliště: Piešťany okolie
Zaslal: út březen 08 2011, 21:04 Předmět:
Dobrý večer mám na opravu tento TV a mám problem ohladne vertikálu, zobrazuje sa biela časť od polovice dolu a smerom hore je čierno, pomeral som elity na ESR aj kapacitu, kondík na pozícii 2402 (1uF/100V) bol suchý tak som ho vymenil ale nepomohlo totranzistory 7400,7401,7402 boli vonku pomerané a OK pomeral som aj elity na sekundári zdrojového trafa a su v poriadku aj diody na sekundári fotku priložím.
Zaslal: st březen 09 2011, 20:37 Předmět:
Jasné napajanie vertikálu je v poriadku sice trocha vyššie ale kontroloval som aj elit aj napetie a plus aj skopom signal pre vertikál drive a aj ten je dobrý.
PS: to napájanie podla schemy má byť 39V ale ja mám 41V a to že je to osvetlené len v strede som dnes zistil nie je spôsobené asi vertikálom samotným lebo roztiahnuť a stiahnuť sa obraz dá aj v tomto smere ale to čierne je akoby potlačenie šumu do čierna takže problem som zrejme hladal na nesprávnej strane.zrejme to bude niekde na ceste obrazoveho signálu.
PPS: To že vertikálom to nebude som zistil podla toho že ked so pridal na vertikal rozmere tak som mal hore aj dolu biely pásik široký asi 5 mm a pod ním čierno až na ten stred a pod stredom zasa čierno a na spodku zasa 5 mm pásik bielej.
Zaslal: čt březen 10 2011, 10:39 Předmět:
nie takto to je v skutočnosti ked je stiahnutý obraz na najmenšiu šírku, ked je roztiahnutý tak je spodná polovica biela a vrchná čierna s jemným zrnením v pozadí, ale to zrnenie je vidno len po pridaní Ug2, ale vtedy je vidno aj spetné behy.
Teda pěkně nás tady mateš, jen co je pravda.
Posíláš nám fotky obrazu, který je zmenšený vertikálně a při tom se roztáhnout dá.
Udělej to takhle: přidej Ug2 ať jsou vidět zpětné běhy, potom zvětši vertikální rozměr na normální velikost (zpětné běhy po celé obrazovce) a Ug2 opět zmeši. Tohle foto tady mělo být. Pokud je obraz pouze zatemněn, bude závada jinde. Kontrola sand castle (pokud tam je) atd.
Ten osciloskop nemá synchronizaci?
A co tv-signál, pouštíš do toho nějaký? Co zvuk?
Přiveď videosignál do SCARTu.
A co se tak podívat do SDAM? (viz manuál). Hlásí nějakou chybu?
Možná jsem položil moc otázek.
Zaslal: ne březen 13 2011, 9:13 Předmět:
Nedá sa mi zasynchronizovať , neviem prečo zrejme niečo v oscile , ale neriešim to, zatial som nepušťal žiadny TV signál ale včera tak na hodinu sa mi objavila sama od seba pekná zrnitá obrazovka a na nej v strede 3 okienka s modrými symbolmi a tak isto samo to zasa preskočilo do pôvodného stavu, nič som pri tých zmenách nemeral ani sa ničoho nedotýkal, je to divné.
PS: Nedá sa ovládať ani dialkovým ani tlačitkami na TV, LEDka nereaguje
stale svieti na červeno plným jasom. nemôžem nájsť jeden elit s označením 2620 ktorý by mal isť na RESET procesoru ale nieje tam vôbec osadený, skusil som podla schemy externe pripojiť 2u2/50V ale nič sa nestalo.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.