Zaslal: ne březen 19 2017, 13:54 Předmět: Výměna závěsu dvířek u sporáku Amica.
Dobrý.
U sporáku Amica začalo zlobit zavírání dvířek sporáku.PO demontáži dvířek jsem zjistil že jeden závěs neběhá správně a v těsně před zavřením nedomačkává dvířka trouby.Na netu jsem našel náhradní.
Zaslal: ne březen 19 2017, 15:31 Předmět:
Dvířka přizvednout a vytáhnout, musí to vyskočit z toho spodního vybrání, co je vidět na obrázku. Mají to tak skoro všechny trouby. Pokud je to za roky používání řádně zaneřáděné omastkem, může se to i dost bránit a trochu tomu pomůže proces vytahování v ohřátém stavu.
Mně není jasné zda jsi dvířka už vyjmul ze sporáku a ptáš se na vyjmutí mechanizmu závěsu z dvířek, nebo jak?
OK.Doplním.
Dvířka jsem sejmul ze závěsů.Výška usazení na dvířek na záveěu ne nedá nijak nastavovat,výška je pevně daná šroubky které drží dvířka na závěsech.
A ano zajímá mně jak vyjmout samotný závěs ze sporáku.Jeden se dovírá až k troubě,druhý pocvakává a nechává vůli cca. 1 cm od zavření.Tedy předpokládám že je vadný a potřeboval bych poradit jak ho výjmout.Podle fotky drží v skrytém ,,zámku,, ve sporáku.Zatím jsem neměl odvahu použít nějaké větší násilí.
Zaslal: ne březen 19 2017, 22:11 Předmět:
Je tam v tom nýtu, co je vidět na obrázku od tebe, aretace, aby dvířka držela v pootevřeném stavu? Pokud ano, tak aretaci vyklop do polohy, kdy dvířka nejdou dovřít, nech pant o aretaci opřít a přizvednutím a tahem šikmo vzhůru to musí jít ven. Pant je třeba zaaretovat proto, že se jinak pereš s pružinou, která ti brání pant ze zámku vysadit.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.