Zaslal: st červen 19 2013, 9:10 Předmět: Pračka CANDY CTA 84 AA, nedokončí program
Dobrý deň.
Pračka Candy mi nedokončí program.
Začne prať a po niekoľkých minútach zastaví, zablikajú dve kontrolky naraz
5 krát a potom sa vypne. Nedá sa znovu zapnúť.
V niektorej staršej téme ohladne chybových hlásení som si stiahol kódy.
Podľa tých kódov by to mohla byť chyba 5, čiže chybné NTC čidlo.
Prosím ,poraďte mi ,či je to tak.
Ďakujem.
Založen: May 07, 2008 Příspěvky: 2806 Bydliště: Blue rock,VK-SR
Zaslal: st červen 19 2013, 14:52 Předmět:
Najprv skontroluj základné veci,ako sú:neprerušené vinutie na čerpadle,špirála+izolačný stav špirály a nakoniec odmeraj odpor toho čidla.V to čidlo moc neverím,lebo som ešte nezažil,že by bolo vadné,no možné je všetko. _________________ Pozdravujem Vás, Miro.
Nehnevaj sa ,zabudol som ešte napísať ,že občas dokončí program aj dokonca.Ale len na viac pokusov. Aj tak si myslíš ,že to može byť vynutie čerpadla alebo porušená špirála? Nebude to predsa len čidlo? Nehnevaj sa nechcem Ťa poučovať, iba si to myslím. Ty si určite väčší odborník, ako ja.
A ďakujem Ti ,že si sa mi vôbec ozval.Na fóre oprava.eu sa mi už dva týždne ani neozvali.
Založen: May 07, 2008 Příspěvky: 2806 Bydliště: Blue rock,VK-SR
Zaslal: st červen 19 2013, 20:24 Předmět:
Odpor čidla pri izbovej teplote 26,6℃ by mal byť okolo 20kΩ.Keď Ti však práčka pár krát prejde celý cyklus,začal by som hľadať chybu v RJ programátora,napr. kontrola studeňákov.Ďalej by som aspoň zmeral megmetom 500V,izolačný stav špirály vôči kostre.Potom pozri uhlíky na motore,či sú dostatočne dlhé.Čerpadlo je týmto pádom v poriadku.Ako pomôcku Ti prikladám servisný manuál,ktorý si stiahneš tu:http://ulozto.sk/xzp4QTU8/candy-cta84aa-pdf _________________ Pozdravujem Vás, Miro.
Dobry den mam doma tieš taku istu pračku, mam taku to chybu že vodu nataha ohreje ale dalej sa neposunie bude vkuse iba prat a prat dalej sa neposunie v prani. ako keby program dalej nepustil.. vcom by mohla byt chyba?? alebo nema nietko celi ten elektricky modul aby som to vymenil. Piste na boro202@centrum.sk. Dakujem.
Přidám taky můj poznatek,jedná se o Candy CTY105-taktéž přestával dojíždět program,až přestala fungovat úplně,jen sem tam problikávaly různé kontrolky .Nakonec pomohlo rozebrání a vyčištění otočného ovladače volby programů.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.