Zaslal: ne únor 06 2011, 18:29 Předmět: Hledám: kdo vyrobí tramvajový zvonek 12V?
Je to otázka spíš na kutily, ale třeba se tu někdo najde. Vzhledem k ceně nového zařízení cca 4000 CZK hledám bastlíře
- pro výrobu 12V zvonku, který se používá v tramvajích
- do speciálního osobního vozidla
Popis: Držák na karoserii, dále cylindr, elektromotor...
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32853 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: ne únor 06 2011, 20:06 Předmět:
Dobrá inspirace - musím se přiznat, že už nějakou dobu se zanáším myšlenkou si něco podobného taky ubastlit - a napadlo mne použít "dýnko" z běžné tlakové nádrže čili VZDUŠNÍKU od nějakého staršího kompresoru - nebo třeba z minimaxu... Ten motorek s výkyvnými kladívky už je muška, myslím že získat nebo vyrobit samotný zvonec bude větší "záhul"... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Já už ten origo tramvajový hledám nějaký pátek a nikdo to moc nenabízí, je to spíš rarita. Jinak ten vršek se běžně dělá z vrchu nádrže, mám i nákres origo zvonku, ale nějak mi chybí technické zázemí....
Zaslal: po únor 07 2011, 14:08 Předmět: Re: Hledám: kdo vyrobí tramvajový zvonek 12V?
CErin napsal(a):
Je to otázka spíš na kutily, ale třeba se tu někdo najde. Vzhledem k ceně nového zařízení cca 4000 CZK hledám bastlíře
- pro výrobu 12V zvonku, který se používá v tramvajích
- do speciálního osobního vozidla
Popis: Držák na karoserii, dále cylindr, elektromotor...
Zaslal: po únor 07 2011, 22:19 Předmět:
CErin napsal(a):
Já už ten origo tramvajový hledám nějaký pátek a nikdo to moc nenabízí, je to spíš rarita. Jinak ten vršek se běžně dělá z vrchu nádrže, mám i nákres origo zvonku, ale nějak mi chybí technické zázemí....
To je ale celkem jednoduché, k výrobě musí stačit flexa, nůžky na plech, svěrák, kladivo, pilka, pilník, rýsovací jehla, pravítko, důlčík a vrtačka. Jediná věc je ta bicí kladka a návar na cymbálu, to se ale nechá udělat ledaskde.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 32853 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: po únor 07 2011, 22:42 Předmět:
Kdo je šikovný, nebude dělat návar, ale navrtá tam díru a zatluče nýt, který nechá trochu přečnívat dovnitř. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Zaslal: út únor 08 2011, 17:27 Předmět:
Ale bacha na použití takového zvonku u běžného vozidla. Už jsem četl o případu, kdy chodec skočil pod auto, které na něj zvonilo, protože uskakoval před neexistující tramvají. Řidič byl odsouzen natvrdo.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.