Zaslal: st září 01 2010, 12:30 Předmět: Technics SU-V550, Clas AA, vnitřek, parametry a info
Ahoj,
podařilo se mi před totální likvidací zachránit tento kousek. Bohužel je v dost nepěkném stavu. Uvnitř je ulomený kousek plošáku na kabelech z hlavní desky, který nejsem schopen určit ani kam patřil a jakou měl funkci. Můžete mrknout na fota a poradit mi. Ideálně kdyby někdo měl servisní manuálek nebo alespoň foto vnitřku abych věděl co to vlastně chybí a kam přesně patří deska s pojistkou.
Pak by mě zajímali parametry, protože jsem vygooglil pouze to, že by měl mít 2x 70W Sinus, ale vzhledem k tomu že má víc jak půlkilowatový příkon (520W) se mi to zdá nějaký divný, kam by se ty zbylé watty ztrácely
Díky
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33718 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: st září 01 2010, 12:39 Předmět:
Počítej - pokud má výkon na výstupu 2 x 70W, je to 140W - při účinnosti A-třídy pak není celkový příkon kolem 0,5kW žádný problém...
Jinak servisní manuál by měl jít objednat na www.manualy.cz - sice ho tam mají jako Panasonic SUV550, ale z vlastní zkušenosti vím, že tak označují všecky přístroje Matsushita - cena je "lidová" - 400 českých za ofocený a hřebenovým vazačem svázaný manuál... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Počítej - pokud má výkon na výstupu 2 x 70W, je to 140W - při účinnosti A-třídy pak není celkový příkon kolem 0,5kW žádný problém...
Jinak servisní manuál by měl jít objednat na www.manualy.cz - sice ho tam mají jako Panasonic SUV550, ale z vlastní zkušenosti vím, že tak označují všecky přístroje Matsushita - cena je "lidová" - 400 českých za ofocený a hřebenovým vazačem svázaný manuál...
400 ? To je zvěrstvo Najde se nějaký dobrodinec za pěkné poděkování, mohu případně vyměnit za nějaký jiný co mám ve své sbírce ...
Založen: Jun 07, 2004 Příspěvky: 1290 Bydliště: Púchov , SLOVENSKO
Zaslal: st září 01 2010, 16:16 Předmět:
Našiel som len to to , možno to pomôže
http://elektrotanya.com/?q=showresult _________________ Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to !
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Na těch čtyřech horních pinech trafa je nějakej zbytek plošňáku a nevypadá , že by z něj něco vedlo
Tak tomu se říká slepota, já jsem hledal v okruhu kam došáhl kabel, jooo ale jenomže to trafo demontoval a posunul směrem více k čelu
Děkuji ... teď ještě ten druhý ale ten je jasný, akorát musím příjít na to na který konektory přesně se to dává
Taky jsem hledal - na těchto stránkách najde: Hits: 201 Requested strings: technics SU
- bohužel právě tu jeho verzi SU-V550 ne
A bezplatně nebyla nikde _________________ Honza - kokúň
Zaslal: čt září 02 2010, 13:08 Předmět:
Jen k tomu příkonu. To classAA neznamená zesilovače třídy A, ale je to jejich řada přístrojů, najdeš to třeba i na CD přehrávači.
Ale předpokládám že to má vzadu spínanou zásuvku pro další komponent a ta se započítává do celkového příkonu. Takže při 2x70W a účinnosti zesíku 60% jsi na 240W, k tomu nějaká spotřeba předzesíku a to trafo nevypadá že by dodávalo 300W. Ani nemusí protože se nepočítá se sinusovým výkonem, ale RMS - takže klidně to může být poloviční.
Pak už ti na tu zásuvku zbývá jen nějkých 200-400W, což je 1-2A.
Založen: Dec 18, 2006 Příspěvky: 9778 Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí
Zaslal: čt září 02 2010, 13:19 Předmět:
paveltl napsal(a):
Jen k tomu příkonu. To classAA neznamená zesilovače třídy A, ale je to jejich řada přístrojů, najdeš to třeba i na CD přehrávači.
A.
no právě, Technics používal označení výrobků new class A nebo class AA, (zesilovače, tunery, CD i mgf) má to co do činění s obvodovým řešením či jde o prostý marketing ? _________________ Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Tak zesík jsem provizorně zprovoznil.
Začal jsem demontáží trafa abych testnul zda není kaput, když ho někdo odpojil. Trafo je OK. Odpájel jsem zbytek prasklého plošáku a kabely prodloužil a propojil na přímo. Odmontoval jsem čelo a následně jsem zjistil, že hlavní deska je komplet odmontovaná a jenom tak tam sedí na plastových podložkách. Udělal jsem kontrolu základní desky, pojistek, tranzistorů atd. Musel jsem propájet hodně spojů, všude samej studeňák. Namontoval jsem ji zpět, připojil provizorně čelo, hodil do zásuvky, čučel na pojistku a se zaťatýma zubama zapnul a ono ..... cvaklo, rozsvítilo se to, po chvilku cvaklo relátko a tvářilo se to jako že jo ... zkouším funkce vše OK akorát CD Direct nesvítí. Najednou se objevil čmoudík, rychle vytažení ze zásuvky. Čmoudík šel z čelního panelu. Takže totální demontáž čelního panelu. Přišel jsem na prasklý plošný spoj, hajzlík se maskoval pod kovovým stíněním. Slepil jsem ho, proklemoval a opět mazec studeňáků. Když jsem to nakonec kontroloval, tak jsem zjistil, že jsem propájel víc jak 3/4 plošáku. Kontrola součástek, vyčištění poťáků a spínačů, zpětná montáž a nový test. Dosavadní problémy vyřešeny. Zesík maká jak má, krom potenciometru Volume, ten je na šrot.
Porovnával jsem ho s dalšími zesilovači co mám a zvuk má opravdu výborný.
Když to shrnu:
Zesík koupen za 100,- na blešáku od jednoho hodně opálenýho . Bylo to za deště, zesilovač byl třetinou zabořen v blátě a stálo na něm hromada bordelu. Na první pohled bylo vidět, že se v něm ten neumětel vrtal. Kde docházela inteligence, tam nastoupila hrubá síla. Inteligence končila odšroubováním deklu.
Základní číštění 1h, oprava cca 3h. Spotřebována hromada cínu, trpělivosti, 3 espressa jako doping a opotřebování páteřních plotýnek
Musím ještě sehnat ten poťák a zesík bude funkčně v cajku, vizuálně nicmoc, ale s tím už nic neudělám.
Stálo to za to ? ... Co myslíte ?
Potřebuju už jen poradit s tim poťákem. Z označení typu jsem nevyčetl zda je logaritmik nebo linear. Počítám, že je LOG. Označení na něm je:
M 100kohm B 88T
Tento spínané zásuvky nemá. Slyšel jsem že. Tyto zesilovače měly konec opravdu ve třídě A a konec byl živen proměnným napětím. Proud protéká stále stejný, ale napětí je jen o kousek větší než potřebné. Tedy třída A a přitom ztráty víceméně konstantní. _________________ Internet - metla lidstva
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.