Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace


Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Elektro norma - profesionálna kuchyňa

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Hurvo



Založen: May 09, 2006
Příspěvky: 156
Bydliště: Pod Javorinou

PříspěvekZaslal: pá listopad 20 2009, 15:28    Předmět: Elektro norma - profesionálna kuchyňa Citovat

Nazdar páni.
Prosím Vás o radu. Existuje elektro norma zaoberajúca sa elektroinštaláciou v profesionálnej kuchyni? Niečo podobné ako norma zaoberajúca sa kúpeľňami a umývacím priestorom. Celá pointa je v tom, že neviem napríklad ako ďaleko má byť umiestnená zásuvka vo výške napr. 500mm nad podlahou od ventila vody, ktorý je vo výške 250mm nad podlahou. Vývod vody je práčkovým 3/4 ventilom. Odtiaľ ide voda do automatického zmäkčovača a potom do umývačky. No a ja neviem v akých výškach alebo vzdialenostiach by mali byť od seba podľa nejakej normy, teda ak taká vôbec je. Dík
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19600
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: pá listopad 20 2009, 17:06    Předmět: Citovat

To přece není tvoje věc, ale záležitost projektanta, který tu kuchyň musel nakreslit.
Někdo musel posoudit rizika, která v kterém koutě kuchyně hrozí, a podle toho teprve na základě příslušných předpisů (kapitoly 3, 4, 5, 6 a 7 ČSN (EN) 33 2000 a navrhnout ochranná opatření.
Pokud sám nejsi projektantem, nech to na něm.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hurvo



Založen: May 09, 2006
Příspěvky: 156
Bydliště: Pod Javorinou

PříspěvekZaslal: pá listopad 20 2009, 19:14    Předmět: Citovat

Jasné že to je vec projektanta, ale aj ten projektant sa musí niečoho držať.
Foto 1 je stiahnuté z http://elektrika.cz/data/clanky/kupelne-elektricka-instalacia-v-umyvacom-priestore/view na obrázku je chyba vo výške zásuvky ale v texte je to OK namiesto kóty 400 má byť 1200. To sa píše aj v norme 33 2000 7 701

Môj problém je na obrázku 2 kde som to vyretušoval, aby to bolo každému jasné. Potrebujem vedieť v akej vzdialenosti má byť zásuvka Z1 v mojom prípade, z ktorej je napájaná umývačka, poprípade zmäkčovač alebo drvič bio-odpadkov. Pod zásuvkou je prívod vody a to isté je aj pod drezom, pretože všetky nové stavby sa realizujú tak, že prívod vody je zo spodu a batéria sa napojí hadicou. TV - teplá voda SV - studená voda na batériu a SV-dole je voda na umývačku a pod ňou O-odpad. Chcel by som vedieť či existuje nejaká norma na takéto veci. To šedé je umývací stôl s drezom, pod ktorým je umývačka. Ak by ma vedel niekto nasmerovať na nejakú normu moc mi to pomôže.



Umyvaci-priestor-2.jpg
 Komentář:
Obrázok 2

Stáhnout
 Soubor:  Umyvaci-priestor-2.jpg
 Velikost:  22.6 kB
 Staženo:  105 krát


Umyvací priestor.jpg
 Komentář:
Foto 1

Stáhnout
 Soubor:  Umyvací priestor.jpg
 Velikost:  25.83 kB
 Staženo:  97 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rudoex



Založen: Nov 14, 2006
Příspěvky: 176

PříspěvekZaslal: pá listopad 20 2009, 21:34    Předmět: Citovat

http://elektrobest.warmacher.com/Upload/elektrotechnicka_sposobilost_pre_elektrikarov.pdf
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hill
Administrátor


Založen: Sep 10, 2004
Příspěvky: 19600
Bydliště: Jičín, Český ráj

PříspěvekZaslal: pá listopad 20 2009, 22:59    Předmět: Citovat

Ale to musíš vysvětlit, co je to podle tebe profesionální kuchyně.

Pokud jde o hotelovou nebo závodní kuchyni, už je nutné stanovit vnější vlivy, rizika, zvolit stupně ochrany a další bezpečnostní opatření, současně jimi neztížit plnění požadavků HCCP, to jsou zase hygienické podmínky. Zpracovat technickou zprávu a požární zprávu. To vše patří k projektu, bez kterého nemáš ani začít a revizní technik bez dokumentace nemůže ani podepsat výchozí revizi.

Jestli jde o bytovou, pak samozřejmě se lze držet 7-701. Je to tam snad dost jasně, jen ji potřebuješ celou, nejen výtah v jakkoli dobré učebnici.
A stejně bys ani toto neměl bez projektu začít.

K čemu je projektant, který neví, čeho se držet? Musí to být odborník, který ví a umí a zná to na místě.
I kdybys tu vyvěsil všechny potřebné vstupní informace, jeho práci tu suplovat nemůžeme.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hurvo



Založen: May 09, 2006
Příspěvky: 156
Bydliště: Pod Javorinou

PříspěvekZaslal: so listopad 21 2009, 10:25    Předmět: Citovat

Profesionálne kuchyňa napr.: v hoteli, reštaurácií, závodná kuchyňa, kuchyňa v domove dôchodcov, škole, nemocnici..... nerezové stpoly s drezmi, nerezové sporáky, panvice, fritézy, konvektomaty, umývačky napr.: http://tools.professional.electrolux.com/Mirror/Doc/BR/BR_BR-9JEDA_1_5_21_13_9JEDAC.pdf Som si myslel, že je na takéto prevádzky nejaká norma.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Poradna Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
Nuke - Elektro Bastlirna

Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Čas potřebný ke zpracování stránky 0.19 sekund