Zaslal: čt září 10 2009, 22:29 Předmět: úprava osciloskopu
zdravím všechny.Říkám předem že to nechci zkoušet,ale zajímá mě to jako teoretická úvaha.
Dá se předělat osciloskop který od výroby je určen k měření AC proudu,tak aby měřil i stejnosměrný proud?podle mě to přece musí nějak jít.
Jen mě to zajímá. Zajímají mě vaše názory,jestli ano nebo ne a proč.předem díky.
Zaslal: čt září 10 2009, 23:52 Předmět:
Záleží to na konkrétním zapojení. S největší pravděpodobností byste musel minimálně překonstruovat vertikální zesilovač. Pokud je originál jen pro měření střídavého napětí (proudu), tak v něm budou i střídavé vazby mezi jednotlivými stupni, popřípadě i na vstupu. Vyrobit stabilní zesilovač se stejnosměrnými vazbami je o dost složitější a téměř jistě to nepůjde nějakými jednoduchými úpravami původního zapojení.
Zaslal: pá září 11 2009, 14:59 Předmět:
To je sice hezke,ale uplne obracene,to co jsi nasel jsou prevodniky kmitoctu na napeti.Pro to cos psal potrebujes funkci obracenou,ss napetim menit kmitocet.
To je sice hezke,ale uplne obracene,to co jsi nasel jsou prevodniky kmitoctu na napeti.Pro to cos psal potrebujes funkci obracenou,ss napetim menit kmitocet.
Zaslal: pá září 11 2009, 16:59 Předmět:
Spis bys mel ale prehodnotit sve pozadavky.Osciloskop co mas je jednoduche zarizeni primarne urcene k necemu jinemu nez po nem vyzadujes.Jiste by stacilo ss uroven merene veliciny vyhodnotit treba multimetrem.Pokud o nestaci poohledni se po osciloskopu malicko jinem,ovsem uz bude asi v malicko odlisne cenove hladine.
Já ten osciloskop neznám, ale ve schématu je na vstupu oddělovací kondenzátor a k němu paralelně spínač. Podle tohodle obrázku to bude nejspíš ten spínač s symbolem kondenzátoru hned vedle vstupního BNC konektoru.
Já ten osciloskop neznám, ale ve schématu je na vstupu oddělovací kondenzátor a k němu paralelně spínač. Podle tohodle obrázku to bude nejspíš ten spínač s symbolem kondenzátoru hned vedle vstupního BNC konektoru.
Aha.tak to děkuju ja myslel že neumí měřit DC.tak super.Jsou tam dva přepínače se symbolem kondenzátoru.jeden je u vstupu X a druhý u vstupu Y.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.