Zaslal: po únor 16 2009, 22:50 Předmět: Moto. Zkratový regulátor.
Dobrý den přeji všem,vím že už jste to tady řešily koukal jsem se zpětně, kamarád mě požádal o pomoc motorka mu přebíjí kolem 20V má třícívkový altík magneto a ZKRATOVÝ REGULÁTOR o ten mi jde,jestli to někdo úspěšně vyrobil a jestli bych zde dohnal plánek,seznam součátek a cca. nějakou cenu. Náhražka stojí cca. 3000kč originál nevím. Pěkně to tady řešil nějaký SUZUKIRDRIVER bohužel jsem na něj nenašel kontakt,předem děkuji za jakoukoliv radu. Kdyby tak mám KOPY2@SEZNAM.CZ
2004 Příspěvky: 19880 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: út únor 17 2009, 6:04 Předmět:
Zkus fórum www.suzukiclub.cz , jsou tam i odkazy na další suzukářské weby.
Obecně by si měl akumulátor vlastním vnitřním odporem uregulovat dobíjení sám. Přebíjení svědčí o jeho velkém vnitřním odporu, což znamená, že to má (nebo brzy bude mít) za sebou.
Vytápěním "přebytečného" výkonu do vzduchu můžeš dosáhnout toho, že se ti příští akumulátor nebude stíhat úplně dobíjet.
Ale třeba má někdo jiný jinou zkušenost, ptej se.
Na webu "elweb" před několika lety dával uživatel EI-fag schéma zkratovýho regulátoru.
Jinak k samotnýmu problému- není třeba někde špatná kostra (hlavně u regulátoru) ?
Zaslal: út únor 17 2009, 17:03 Předmět:
Ahoj všem přišli mi na mail nějaké adresy tak kdyby to někoho také zajímalo tak tady je asi ta nejlepší z nich http://orr.czechian.net/regulator.html Jinak jsem to proměřoval a vše je ok, takže regler jdu na něj díky za služby a za rady
Zaslal: st únor 18 2009, 12:52 Předmět:
Jen tak jsem bloumal Belzovými stránkami a chtěl jsem Ti navrhnout http://www.belza.cz/simple/aload.htm a s tím laborovat . Ty jsi mezitím něco vybral . Věz , že ze schema je fce nesmysl a celý popis je takový zmatečný . Škoda času a energie .
Zaslal: st únor 18 2009, 15:03 Předmět:
BOBOBO napsal(a):
Jen tak jsem bloumal Belzovými stránkami a chtěl jsem Ti navrhnout http://www.belza.cz/simple/aload.htm a s tím laborovat . Ty jsi mezitím něco vybral . Věz , že ze schema je fce nesmysl a celý popis je takový zmatečný . Škoda času a energie .
D2, D4, D6 má z nepochopitelnných důvodů přepólovaný. Jinak potom by to mohlo fungovat, ikdyž ta Zenerka by asi měla být anodou připojená přímo ke kostře a katodou k potenciometru.
Samozrejme ze D2 D4 D6 je blbe, ale zenerka je dobre. Ono by to fungovalo i bez ZD1 a D10 [kdyz by byly zkratovany], ale s tou ZD bude "ostrejsi" nabeh regulace.
Zaslal: st únor 18 2009, 20:47 Předmět:
Dobrý den, přeji všem nejsem žádný elektrotechnik ale dříve jsem byl v elektrotechickém kroužku vyráběly jsme různé divočini, takže nějaký základ mám ale přesto vím kulové a raději si nechám poradit dnes jsem opravář bagrů přesto chci kamarádovi pomoci uvítám každou radu děkuji.
Dobrý den přeji všem,vím že už jste to tady řešily koukal jsem se zpětně, kamarád mě požádal o pomoc motorka mu přebíjí kolem 20V má třícívkový altík magneto a ZKRATOVÝ REGULÁTOR o ten mi jde,jestli to někdo úspěšně vyrobil a jestli bych zde dohnal plánek,seznam součátek a cca. nějakou cenu. Náhražka stojí cca. 3000kč originál nevím. Pěkně to tady řešil nějaký bohužel jsem na něj nenašel kontakt,předem děkuji za jakoukoliv radu. Kdyby tak mám KOPY2@SEZNAM.CZ
SUZUKIRDRIVER jsem ja akorát nemužu už delší dobu přijít na heslo tak mam jinej nick...ten regulátor sem si dělal na Suzuki DR600 je to stejné schéma jako je na http://orr.czechian.net/regulator.html až na par nepodstatnejch blbostí.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.