Předem se omlouvám za stupidní dotaz,ale nevím jak mám propojit programátorr pro Atmega8 s počítačem.Jeden kolega mi poradil kabel 25F-9M,ale v prodejně mi to vymluvili. V papírech pro tento programátor bylo napsáno,že to pracuje pod Pony prog.,tak nevím.Přikládám fotku toho programátoru.Předem díky a omluvte mne,začínám.
Fotku nějak nevidím, ale jestli je ten programátor na paralel, tak je potřeba prodlužka na paralel (25M-25F), pokud je na sériák, tak prodlužka na sériák, na jedné straně protikus ke COMu v PC (asi 9F) a na druhé protikus ke konektoru na programátoru (9M/25M?).
Takže na paralel, ale přijde mi že to navrhoval nějakej studentík jako semestrálku, přičemž plošňák kreslil poprvé v životě. Patice tak na 3 použití, konektor opačnej než má být a cestičky o šířce menší než malé. Bohužel nevím, jaký kabel autor programátoru zamýšlel použít, ale prodlužka na paralel na to bez úpravy nepůjde. Doporučuji zjistit zapojení konektoru, jestli tam není osazená omylem maminka místo tatínka. Pokud ano, vyměnit a koupit prodlužku na paralel, pokud ne, vyrobit odpovídající kabel (asi výměnou konektoru v prodlužce na paralel).
Zaslal: pá červenec 04 2008, 17:13 Předmět:
MOTOROLA napsal(a):
možná to vidím špatně ale pokud je to pravda,můžeš sem napsat co je na spodní straně spoje za www adresu?
Ty brďo,toho jsem si vůbec nevšiml,to jsem ale trotl,jdu po tom.Je to www.gyruss.eu _________________ To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.
Zaslal: pá červenec 04 2008, 17:29 Předmět:
Marie Fůrie napsal(a):
pajosek2 napsal(a):
Ten šváb je 74HC244.
Takže na paralel, ale přijde mi že to navrhoval nějakej studentík jako semestrálku, přičemž plošňák kreslil poprvé v životě. Patice tak na 3 použití, konektor opačnej než má být a cestičky o šířce menší než malé. Bohužel nevím, jaký kabel autor programátoru zamýšlel použít, ale prodlužka na paralel na to bez úpravy nepůjde. Doporučuji zjistit zapojení konektoru, jestli tam není osazená omylem maminka místo tatínka. Pokud ano, vyměnit a koupit prodlužku na paralel, pokud ne, vyrobit odpovídající kabel (asi výměnou konektoru v prodlužce na paralel).
Snad to tak bude stačit.Myslíš,že tam přijde opačný konektor? _________________ To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.
Snad to tak bude stačit.Myslíš,že tam přijde opačný konektor?
Vypadá to tak, pin 10 na IO má přijít na 22-25 na konektoru, to propojení 19-10 je také nesmysl, dej tam tatínka a s prodlužkou na paralel by to mělo běhat.
Snad to tak bude stačit.Myslíš,že tam přijde opačný konektor?
Vypadá to tak, pin 10 na IO má přijít na 22-25 na konektoru, to propojení 19-10 je také nesmysl, dej tam tatínka a s prodlužkou na paralel by to mělo běhat.
Zaslal: pá červenec 04 2008, 17:53 Předmět:
Díky to jsem chtěl slyšet,jasnou odpověď, Nechceš se zaregistrovat? Né kvůli nějakým pravidlům,ale aby Ti kolegové mohli psát soukromé zprávy/např/. Je vidět,že tomu rozumíš a jsi fajn.Tak díky a omluv moji neznalost,začínám s touto technikou a doteď jsem se zajímal spíše o audiotechniku. _________________ To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.
Zaslal: pá červenec 04 2008, 19:41 Předmět:
Banda napsal(a):
pajosek2 napsal(a):
... Nechceš se zaregistrovat? ...
Tomu se říká: " Škádlit hada bosou nohou ".
Už jsi jdu pro ten bič.
Nemyslel jsem to špatněspíše jsem jí chtěl polichotit.Myslel jsem,aby bylo její "now how" dostupnější,protože je jasné,že má lidem co říct a její rady jsou na úrovni.přišel jsem na to v momentě kdy jsem jí chtěl napsat SZ a nebylo kam. _________________ To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.