Založen: Aug 08, 2007 Příspěvky: 2914 Bydliště: Tryskáčovo na Záhorí.
Zaslal: st leden 16 2008, 22:42 Předmět:
Môže to byť prúdová poistka, ak by to bolo medzi akumulátormi, tak tepelná poistka. Dal si málo informácií o type aku, prípadne pridaj fotku. _________________ Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Zjistil jsem, že, i když mám baterky OK, tak napětí na DPS nedorazí a tak jsem pátral proč. No a objevil jsem ten váleček. S tou tepelkou máš asi pravdu, něco v tom smyslu jsem čekal, ale nechápu, proč by odcházela, když aku nabíjím mimo. Jedná se o klasické AA akumulátory. Její fotku zatím nemám, je umístěna v takovém místě, že to znamená přístroj rozmontovat opravdu důkladně a do toho jsem zatím nenašel odvahu.
Zaslal: čt leden 17 2008, 9:40 Předmět:
V tom prípade by to mohla byť odídená poistka. Nepodarilo sa niekomu vložiť opačne akumulátory? Ak je za tým reverzne zapojená dióda proti prepólovaniu, mohla tá poistka odísť. Skús tú poistku premostiť žiarovkou 4,5V uvidíš či elektronika nabehne. Ak nie a žiarovka bude svietiť naplno, môže byť skratovaná práve tá ochranná dióda. Týmto spôsobom bývajú chránené niektoré zariadenia, i keď u foťákov som sa s tým zatiaľ nestretol... _________________ Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
baterky přepólovat nelze, je to zajištěno mechanicky. Aparát po překlenování pojistky normálně funguje. Takže asi opravdu odešla sama jen tak. Asi aby měly servisy co dělat (je těsně po záruce).
Zaslal: čt leden 17 2008, 13:44 Předmět:
Zrejme bola poistka poddimenzovaná. On ten foťák pri nabíjaní vstavaného blesku "potiahne" na začiatku aj cez 5A! Sám som bol prekvapený pri meraní Oly C-300... _________________ Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Zaslal: čt leden 17 2008, 23:30 Předmět:
ok1f napsal(a):
A myslíš, že mám shánět novou, nebo ji vyřadit ?
Tu je ťažko poradiť. Ja by som to asi riešil tak, že foťák zapojím na laboratórny zdroj nastavený na 3V a meral prúd. Maximum bude po použití blesku, na začiatku jeho nabíjania. Zároveň preskúšaj všetky jeho funkcie, hlavne motory optiky, aby si vylúčil možný skrat alebo mechanickú závadu. Podľa najvyššieho prúdu potom dimenzuj poistku. Ak to nechceš celé rozoberať, môžeš preklenúť vadnú poistku novou, ak sa tam dá dostať. _________________ Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.