Ahojt,
chtěl jsem se poptat jak lépe vyřešit svody odpadu v kuchyni pod dřezem.
Aktuálně vše funguje už půl roku a aktuální řešení je, protože tam není moc místa a instalatér neměl u sebe milion potřebných komponentů a mi se ho nechce volat a platit mi nehorázné pálky, co bych zvládl udělat sám.
Mám dva dotazy
1) husí krk
instalatér říkal že ten husí krk není ideální, že se to tak dělá, ale nešlo by to přece jen udělat nějak s předním klasického sifonu a pohrát si se spojkám? Pokud jo tak jaký pořídit případně jak to pak celé spojit.
2) zapojení odpadu a myčkou
jak se dívám na tu fotku tak to Tečko (odpad od myčky) mi nepřijde taky úplně ok. Kdyz poteče voda z umyvadla tak to může téct do myčky do odpadu. Jen je třeba dodat že tam chybí takový plech ještě, co je nad košem, takže to Tečko je jak kdyby vodorovné se zemí možná i výše, ale i tak mi přijde že by se tam mohla dostávát voda z umyvadla.
Před tím vším je pak koš.
Zaslal: pá březen 27 2026, 10:47 Předmět:
všetok bordel z dresu ti tečie do hadice umývačky, Tčko pootoč prívodom dohora ale tak, aby nezalamovalo hadicu. A ostatné, ak máš možnosť z inštalatérskeho obchodu zobrať krabicu spojok a kolienok a skúšať skladať. Nepoužité potom vrátiť. A pozor na smer spájania, tzv. po vode.
to Téčko je - jak už bylo několikrát řečeno - natočeno blbě ...
správně je bočním vývodem směrem co nejvíce nahoru, aby protékající voda, která logicky teče po spodní straně průřezu odpadní armatury, měla co nejmenší šanci natéct do odpadu z myčky. Pokud má tu polohu vývodu směrem nahoru zajistit ten plech, co podruhé zmiňuješ, proč tam na té fotce není, aby bylo jasno?!?
Ke krkavici jen tolik, že instalatér, který ji použije tímto způsobem je totální blb nebo samouk, pokud to neudělal z důvodu momentálního nedostatku vhodného materiálu a s tím, že to samozřejmě ještě předělá.
Krkavice se zanáší mastnotou, postupně se do povlaku nabalují i zbytky odpadu a prakticky to nelze bez demontáže pořádně vyčistit a jelikož zároveň tvoří i sifon, může to časem pěkně zavánět.
PS.: co je to za boční vývod pod hrdlem umyvadla, není to právě pro odpad myčky?
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.